Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Lanka ruční brzdy to nejsou,vše jsem vypodložil molitanovou podložkou. Výfuk a kryt kolem výfuku také ne, to jsem vše zkoušel. Dneska jsem s tím jezdil, tak pořád netuším. Dle mého buď něco u víčka a hadice nádrže, nebo sedačka a podlaha pod sedačkou a nebo uvolněno v zadních levých dveřích. U nápravy pod autem snad už nic.

Odesláno

Pokud to dělá i na místě, tak bys na to měl přijít snadno.

Soustřeď se na věci neoriginální, anebo s čím se už hýbalo. Naviják jsi psal, že nemáš, nejsou tam nějaké zbytky?

• O 2 týdny později...
Odesláno

V prodejnách autodílů určitě nee, maximálně u nějakého prodejce aftermarketových a neoriginálních dílů. Ale pochybuju.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Výcuc z recenze na Auto.cz:

Ke koloritu použité techniky patřila také hlučnost od zadní nápravy. V souvislosti s 5008 jsou od roku 2013 k dispozici modifikované zadní tlumiče. Jeden vyjde na asi 2.200 korun, přičemž rozhodně doporučujeme koupi originálního dílu. Jen tak bude zaručeno, že jde skutečně o poslední evoluci této součástky. Pokud by i nadále bouchání přetrvávalo, mají na to některé značkové servisy trochu amatérsky působící úpravu. Je však levná neboť spočívá v dodatečné aplikaci stahovacích pásků v místě, kde dochází ke klepání.

Ví někdo co znamená ten trik se stahovací páskou? Na diskuzi u článku se to od autora článku asi do smrti nedozvím...

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Ahoj všem, nechci zakládat nové téma, tak se zeptám tady, jak jste spokojeni u 5008 celkově s tlumením nerovností na 17" kolech, pokud jedete v autě sami? Minulý rok jsem nechal vyměnit zadní tlumiče, klepání ze zadní části auta se zlepšilo, i když ne úplně eliminovalo. Mám ale problém s celkovým jízdním komfortem, pokud jedu v autě sám a bez nákladu, tak mi auto přijde, že i přes jeho velikost a hmotnost jej každá nerovnost vozovky celkem dost rozhoupe ve všech směrech a každá díra se zvukově projevuje jako kdybych jel v žebřiňáku. Při naloženém autě je situace mnohem lepší. Mohly by to dělat přední tlumiče? Naj. 165tis., kola jsou orig. 17" a je to sedmimístná verze. Máme doma ještě 307 SW na orig. 16" a tam je svezení daleko příjemnější, nerovnosti vozovky zvládá mnohem lépe a do kabiny se dostávají jen tlumené rány.

Odesláno

Hele, mam sice C4GP , ale podvozek je stejny s tvym autem. Bohuzel, je to problem konstrukce napravy a nenadelas s tim nic. Popsal bych chovani uplne stejne jako ty a i po vymene tlumicu, klepani se potlacilo, ale ne zcela. Ja uz mam i vymenene silentbloky - vysledek je akorat, ze auto trochu lepe drzi v zatackach na nerovnostech. Ty stare silentbloky byly hodne vytahane.

Odesláno

Sedmimístná verze má vyšší maximální užitečné zatížení a tvrdší zadní odpružení. Já mám pětimístnou a když vzadu foukám na 2,65, tak když s tím jedu sám, je to na chování znát. Ale sám s tím jezdím málo, tak to neřeším. Při foukání na 2,4 je to lepší, na 16" ještě citelněji. Ale s předkem nemám problém, těžkej motor sedí, nafoukáno mám na 2,9. To, že se v autě všechno rozléhá je bohužel dané tím jednoprostorem (já ještě jezdím s nezataženou roletou). Ale když srovnám třeba se zafirou (které má i vzadu víceprvek), nepřijde mi z hlediska hluku rozdílná. Jinak C4GP má sice stejný podvozek, ale je o hodně měkčeji naladěné, slušně řečeno "francouzsky rozevláté".

Odesláno

Ja teda nevim, meli jsme doma ty auta dve, ted uz mame jenom jedno - s mechama. Kupodivu, to s pruzinama bylo pocitove daleko mekci. 

Ja tomu autu rikam zebrinak, protoze meke to neni ani nahodou. Jeste mam Xsaru a tam bych klidne rekl, ze to auto je mekkce naladeno. Nevim jak je tu u Peugeotu, ale u C4GP jsou tlumice pro vsechny verze zcela stejne. Jediny rozdil je snad v zadni silenblocich, kde jsou bud olejove nebo dvou materialove.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...