tomas377 Odesláno 31. prosinec 2015 Odesláno 31. prosinec 2015 Tlumiče mám nové cca 3 měsíce, po výměně bez změny. My jsme to vše zkoušeli na zdviži a nic. Pokud na něco přijdete ,budu rád za poznatky. Díky Citovat
P607Olda Odesláno 31. prosinec 2015 Odesláno 31. prosinec 2015 Lanka ruční brzdy? Ten plastový díl, kde se stýkají lanka levé a pravé. Akorát se. omlouvám, nepamatuju, zda to nebylo na 307. Citovat
pette Odesláno 1. leden 2016 Odesláno 1. leden 2016 koukni na ochranný plech kolem výfuku a zkus zaklepat s výfukem Citovat
tomas377 Odesláno 1. leden 2016 Odesláno 1. leden 2016 Lanka ruční brzdy to nejsou,vše jsem vypodložil molitanovou podložkou. Výfuk a kryt kolem výfuku také ne, to jsem vše zkoušel. Dneska jsem s tím jezdil, tak pořád netuším. Dle mého buď něco u víčka a hadice nádrže, nebo sedačka a podlaha pod sedačkou a nebo uvolněno v zadních levých dveřích. U nápravy pod autem snad už nic. Citovat
P607Olda Odesláno 1. leden 2016 Odesláno 1. leden 2016 Pokud to dělá i na místě, tak bys na to měl přijít snadno. Soustřeď se na věci neoriginální, anebo s čím se už hýbalo. Naviják jsi psal, že nemáš, nejsou tam nějaké zbytky? Citovat
tomas377 Odesláno 6. leden 2016 Odesláno 6. leden 2016 Dobrý den, nemate nekdo moznost poslat nebo jsem dát komplet schema zadni napravy?? Děkuju Citovat
P607Olda Odesláno 6. leden 2016 Odesláno 6. leden 2016 (upraveno) JJ, akorát tam není vyznačeno, kde ti to klepe Na to musíš přijít sám. Upraveno 6. leden 2016 uživatelem P607Olda Citovat
tomas377 Odesláno 16. leden 2016 Odesláno 16. leden 2016 Nevite nahodou,kde se daji koupit nove srouby na upevnění tlumiču? Diky Citovat
tomas377 Odesláno 17. leden 2016 Odesláno 17. leden 2016 To jo,ale myslel jsem někde jinde,treba v nejakych prodejnach autodilu? Citovat
BFG Odesláno 17. leden 2016 Autor Odesláno 17. leden 2016 V prodejnách autodílů určitě nee, maximálně u nějakého prodejce aftermarketových a neoriginálních dílů. Ale pochybuju. Citovat
tomas377 Odesláno 20. leden 2016 Odesláno 20. leden 2016 Jeste dotaz, pořád řeším to klepání, nemate nahodou nekdo obrazek originálního tlumiče, který nyni montuji přímo v Peugeotu?? Aspon foto. Diky Citovat
tomas377 Odesláno 23. leden 2016 Odesláno 23. leden 2016 (upraveno) Dobrý večer Olda a BFG, jakou značku tlumičů jste dávali při výměně?? Děkuji Upraveno 23. leden 2016 uživatelem tomas377 Citovat
BFG Odesláno 5. květen 2016 Autor Odesláno 5. květen 2016 Výcuc z recenze na Auto.cz: Ke koloritu použité techniky patřila také hlučnost od zadní nápravy. V souvislosti s 5008 jsou od roku 2013 k dispozici modifikované zadní tlumiče. Jeden vyjde na asi 2.200 korun, přičemž rozhodně doporučujeme koupi originálního dílu. Jen tak bude zaručeno, že jde skutečně o poslední evoluci této součástky. Pokud by i nadále bouchání přetrvávalo, mají na to některé značkové servisy trochu amatérsky působící úpravu. Je však levná neboť spočívá v dodatečné aplikaci stahovacích pásků v místě, kde dochází ke klepání. Ví někdo co znamená ten trik se stahovací páskou? Na diskuzi u článku se to od autora článku asi do smrti nedozvím... Citovat
FuDa Odesláno 3. říjen 2016 Odesláno 3. říjen 2016 Ahoj všem, nechci zakládat nové téma, tak se zeptám tady, jak jste spokojeni u 5008 celkově s tlumením nerovností na 17" kolech, pokud jedete v autě sami? Minulý rok jsem nechal vyměnit zadní tlumiče, klepání ze zadní části auta se zlepšilo, i když ne úplně eliminovalo. Mám ale problém s celkovým jízdním komfortem, pokud jedu v autě sám a bez nákladu, tak mi auto přijde, že i přes jeho velikost a hmotnost jej každá nerovnost vozovky celkem dost rozhoupe ve všech směrech a každá díra se zvukově projevuje jako kdybych jel v žebřiňáku. Při naloženém autě je situace mnohem lepší. Mohly by to dělat přední tlumiče? Naj. 165tis., kola jsou orig. 17" a je to sedmimístná verze. Máme doma ještě 307 SW na orig. 16" a tam je svezení daleko příjemnější, nerovnosti vozovky zvládá mnohem lépe a do kabiny se dostávají jen tlumené rány. Citovat
HonzaC2 Odesláno 3. říjen 2016 Odesláno 3. říjen 2016 Hele, mam sice C4GP , ale podvozek je stejny s tvym autem. Bohuzel, je to problem konstrukce napravy a nenadelas s tim nic. Popsal bych chovani uplne stejne jako ty a i po vymene tlumicu, klepani se potlacilo, ale ne zcela. Ja uz mam i vymenene silentbloky - vysledek je akorat, ze auto trochu lepe drzi v zatackach na nerovnostech. Ty stare silentbloky byly hodne vytahane. Citovat
Dodo1976 Odesláno 3. říjen 2016 Odesláno 3. říjen 2016 Já mám facelift a tam nic takového nepozoruji tzn. asi předface tam něco měl jinak a potom to vyřešili. Citovat
Pacho69 Odesláno 4. říjen 2016 Odesláno 4. říjen 2016 Sedmimístná verze má vyšší maximální užitečné zatížení a tvrdší zadní odpružení. Já mám pětimístnou a když vzadu foukám na 2,65, tak když s tím jedu sám, je to na chování znát. Ale sám s tím jezdím málo, tak to neřeším. Při foukání na 2,4 je to lepší, na 16" ještě citelněji. Ale s předkem nemám problém, těžkej motor sedí, nafoukáno mám na 2,9. To, že se v autě všechno rozléhá je bohužel dané tím jednoprostorem (já ještě jezdím s nezataženou roletou). Ale když srovnám třeba se zafirou (které má i vzadu víceprvek), nepřijde mi z hlediska hluku rozdílná. Jinak C4GP má sice stejný podvozek, ale je o hodně měkčeji naladěné, slušně řečeno "francouzsky rozevláté". Citovat
HonzaC2 Odesláno 4. říjen 2016 Odesláno 4. říjen 2016 Ja teda nevim, meli jsme doma ty auta dve, ted uz mame jenom jedno - s mechama. Kupodivu, to s pruzinama bylo pocitove daleko mekci. Ja tomu autu rikam zebrinak, protoze meke to neni ani nahodou. Jeste mam Xsaru a tam bych klidne rekl, ze to auto je mekkce naladeno. Nevim jak je tu u Peugeotu, ale u C4GP jsou tlumice pro vsechny verze zcela stejne. Jediny rozdil je snad v zadni silenblocich, kde jsou bud olejove nebo dvou materialove. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.