Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vadné zadní tlumiče?


BFG

Recommended Posts

Neslyšeli jste někdy někdo o tom, že by se snad nepovedly nějaké zadní tlumiče na 5008ce a že by se po výměně mělo bouchání od zadní nápravy vyřešit (nemělo by být slyšet)? V servisu mi řekli něco v tom smyslu, ale že se prý výměna normálně platí. Svého času sjem to řešil u jiného frantíka a ač to byla vlastně uniklá informace přímo z Renaultu - nějaký pokyn, nevím jak tomu říkají, tak v mém Renaultu to normálně zatloukali, ale nakonec tlumič vyměnili a bylo ticho. V Peugeotu zatím na ticho čekám :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sachs jsou jeste porad zlate. Az tam nekdo date Kayaby, pak teprve uvidite ze se Sachsama to byl klid. Je to bohuzel dano konstrukci napravy, ale kdyz porovnam Sachs a Kayaba, tak za mne teda radeji Sachs. Mam na C4GP stejnou napravu a Kayaby se mi po pulroce valeji doma v garazi, protoze to se fakt nedalo. A podle vyrobce je samozrejme tlumic v poradku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně klepaly, po 120 t. km výměna, nyní OK. Jsou drahé, asi 2700 za kus. Klepaly už při popojíždění, za jízdy jsem nic nepoznal. Je fakt, že jsem moc km najel po špatné lesní asfaltce.

Jo a ty nové jsou nějaké nestejné, byl jsem i na měření. Auto se trochu vlní, ale je měkčí, než bylo.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

HonzaC2: Čeče, já měl Kayaby na Nissanu, v měření odstály ještě v 220tis... Tak nevím. Mě servisák neříkal, že jsou špatné, funkčně jsou v pořádku (i přes naše silnice), ale že konstrukce je taková, že ty trubky v nich jsou hrozně hlučné, takže tlumič tlumí, ale zvuky z něho zesiluje. Prý to ale nedělají z výroby všechny...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A už je někdo musel měnit? Kolik tak vydrží? Ja dokonce vytlumil skoro cely zadek butylovou fólií ale není to ono. Hlavně při pomalejší jízdě je úplně slyšet jak tlumič chodí. Bohužel jezdím hodně o špatných silnicích. Chvílemi mi přijde že je někde volný nějaký plast ale nenašel jsem nic. U Renaultu to byla jen série vymeneny tlumiče byly super.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Dobrý večer, mám podobný problém. Mám P5008  (1,6HDi) a od zadní nápravy nebo prostoru se mě ozývá klepání jakoby plastové. Zkusil jsem už snad všechno (vše bylo vyndáno kufru,vozil jsem automechanika v kufru :) , na zdviži prohlídnuta celá zadní náprava, vyměněny tlumiče - nové Bilstein). Na nic jsme nepřišli,ale když jedu po nerovnosti(koleje, hrbolatý asfalt) tak se prostě ozývá klepot. Nenapadá Vás ještě něco,co by to mohlo dělat?? 

Budu moc rád za pomoc, fakt mě to štve. Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus ještě třasák na měření tlumičů (nikoli STK), zda to při třesení bude klepat, tam byste to mohli najít.

Mě klepalo i plato v kufru, a taky sedačky. Je na to tady jiné vlákno.

Zkus jet se sklopenými sedačkami, zkus jet bez plata.

U sedačky druhé řady klepe ta kleština k podlaze.

Někdy klepe pás, případně jeho uchycení. To chce mít zkušební trasu a sedět vzadu a hledat.

Když už jsi vozil automechanika v kufru, tak byste to měli najít. Voz jiného automechanika, anebo to tam hledej sám. Zkus si půjčit fonendoskop, případně aspoň vařečku.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Plato jsem měl vyndané, sedačky sklopené,věci z kufru, je to slyšet od levého zadního kola nebo tam někde. Ale nemůžu přijít odkud to jde. Ještě mi napadl zkusit nějaký autor. Peugeot, jestli si s tím nebudou vědět rady. Fakt nevím,a dělá to kolem půl roku.Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Autorizovaný servis je bohužel ten poslední, kdo něco ví a umí.

Naopak, nespíš si pomůžeš sám, protože máš na to čas a nehodláš sám sebe odbývat výmluvami. Držím palce.

 

Zkoušel jsi při stojícím autě houpat autem, ze strany na stranu, bouchat do interiéru?

 

Když sedíš za volantem, tak nepoznáš nic. Musí řídít někdo jiný a ty sedět vzadu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To máš štěstí, já netuším, kde to dělá. Podle mě je to přímo tlumič, ale zkoušet to měněním mi nepřijde jako levná alternativa. Kdyby mi úplně stejné zvuky nedělala Laguna díky vadnému tlumiči a neřekli mi to v autorizáku, tak bych si myslel, že je někde volný plast. Jezdil jsem také se sedačkami dole, bez plata, dokonce jsem dal pryč i hever a celý ten plastový cirkus z rezervy. Ale pořád nic... Mám tedy i poničenou tepelnou izolaci od výfuku, trochu to může drnčet, ale to je jiný zvuk. Je zajímavé, že to vnímám nejvíc za volantem, u spolujezdce to skoro neslyším. Ještě dva dotazy je zde někde vlákno o vytlumení 5008ky (budu dělat asi všechny dveře plus výměnu repro - sám doma :) ) a je někde vlákno/a kterak demontovat tapec ze dveří a kryty dveří v místě B-sloupku, případně co se dá zničit za díly? Chtěl bych mít případně plastové klipy a zátky koupené předem, abych nemusel s vykuchaným autem do Peugeotu na objednávku pak za týden pro díly? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to slyším když řídím. když stojím ,otevřu kufr a houpu s ním nahoru a dolů tak to slyším taky,ale prostě nevím odkud,jako když se to rozléhá. Ještě zkusím ty sedačky a nebo něco s podlahou. Fakt mě to štve. Moc díky T.

 

Mám to stejně. Taky mě napadlo, zda by to nemohla dělat ta nalévací trubka do palivové nádrže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bavil jsem o tom s člověkem od Peugeotu a ten mi říkal, že to nejspíše budou tlumiče (prý na to nejvíce trpí 3008). Mám z práce jakoby stetoskop s elektronickým zesilovačem (taková dlouhá tyčka se sluchátkama) a tím si to chci poslechnout a prohledat. Bohužel nemám nikoho s montážní jámou a pod auto se mi v zimě nechce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...