Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím tunajších odborníkov. Poprosím znalých o radu. Moja 306, 1,6/65kW mi spotrebováva dosť oleja (cca 1l/1500km). Je to ročník 99. Poraďte, akým spôsobom postupovať pri oprave (vzhľadom na vek), aby som nevymenil celý motor a nestálo ma to majland. Čo býva najčastejšie príčinou takéhoto stavu, čo by bolo asi potrebné vymeniť a v akom poradí.Ďakujem.

Odesláno (upraveno)

Gufera na dříky ventilů. Jestli máš 16-ventil, tak je to dražší, asi 7000, jestli 8-ventil, tak asi 3500.

Odkládat opravu nemá smysl, jenom se to zhorší.

Po opravě budeš mít OK.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

pr TU 8ventily sú dve typické vady

1. gufera ventilov - prejavuje sa dymením krátko po štarte, olej z hlavy steče okolo ventilov do valca a na začiatku ho spaluje

2. tesnenie pod hlavou - odchádza tesnenie (taká gumová vložka v tesnení) okolo olejového kanála do hlavy, je to vpredu na rohu ako je alternator ..., prejavuje sa zaolejovaným motorom

mal som obidve :) žralo to už asi 1L na 1000km, odkedy som minulé leto urobil tak skoro neubúda

upozorňujem, že keď sa menia guferá musí ísť hlava dole na týchto motoroch, takže najlepšie urobiť obidve veci naraz

keď niekto bude tvrdiť, že hlava nemusí tak tento motor asi nevidel, na niektorých to fakt ide, ale tu keď sa chceš dostať k ventilom tak treba povoliť šróby hlavy a to už potom nemožeš len tak pritiahnuť naspäť, musí nové tesnenie (ideálne aj šrúby)

guferá sú par euro, ale cenu navyšuje tesnenie hlavy (30-40e), šrúby a prípadne niečo okolo čo sa ešte vymení (výfukové tesnenia, tesnenie veka, ...)

Odesláno

Ďakujem za odpovede. Svojimi príspevkami a skúsenosťou ste ma presvedčili, že tie guferká treba vymeniť. Ak je cena za potrebné náhradné diely zhruba taká, akú popisuje nick miro322, tak to sa ešte aj pri veku môjho auta  dá nejako prežuť.  Ešte raz ďakujem za užitočné rady.

Odesláno

Pred 3 rokmi som menil tesnenie pod hlavou (Victor Reinz) + zarovnanie hlavy+tlakova skuska, nove gufera, tesnenia driekov, nove sroby na hlave, rozv. remen, gufero na kluke aj vačke, olej+filter a chladiacu. Cena 365€, ale dodnes kolko tam nalejem, tolko vypustim :)

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Děkuji za téma, asi mě to taky nemine, ale já mám poctivě nalítáno 321tis., auto je v plynu. Poradite, jaké opravy,úpravy, kontroly, je vhodné dělat, když už bude ta výměna gufer aktuální? Nebo kdy, při jaké preventivní opravě se di toho pustit? Díky moc

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk

Odesláno

U mě to byly gufera na ventilech, za 2300 mi to udělal mechanik v Chomutově i s těsněním pod hlavou. Od ty doby ujeto 10 tis a ani milimetr neubyl

Odesláno

Parádní zpráva, dobrá cena. A vzhledem k tomu, že jsem z Teplicka, tak ani to není daleko

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk

Odesláno (upraveno)

hm,to je sakra dost,taky jsem měl 306ku ,1.6,r98,já to asi měl dobrý,protože jsem nedolíval vubec a jezdil jsem od výměny do výměny,roční nájezd,jsem tenkrát měl +-7tisíc/rok

a jestli to teda budeš dávat do servisu,tak přeju at ti to udělaji dobře,a pak přeju hodně km bez dolévání

Upraveno uživatelem vendelinek
Odesláno

Já jsem toto řešil na 406 1.9td. Oprava vyšla na cca 1700,-Kč (práce vlastní). Gufera cca 10,-Kč/kus, těsnění hlavy dle nejvyššího přesahu pístu cca 1000,-Kč a zabroušení hlavy 400,-Kč a tlakovou zkoušku 300,-kč mi dělal pan Granát ve Spořicích do druhého dne. V originální příručce pro peugeot je udávána spotřeba až 1 litr oleje na 1000km,asi vědí proč to tam píšou :-) Opravdu špatné bylo pohledem pouze jedno gufero.Rovnou jsem přitom i zabrousil ventily a udělal vent.vůle. Dnes má auto 380tkm a chodí bez problémů.

• O 4 měsíce později...
Odesláno
V ‎7‎.‎2‎.‎2016 at 11:22, baster napsal:

U mě to byly gufera na ventilech, za 2300 mi to udělal mechanik v Chomutově i s těsněním pod hlavou. Od ty doby ujeto 10 tis a ani milimetr neubyl

Ahoj, u mě už asi nastala ta správná doba na opravu. Jak je na tom tvé auto dneska po ujetí dalších km? Předpokládám, že ta cena, co jsi napsal je jen za práci. Máš někde uložené, jakou značku těsnění jsi použil a bližší informace??? Kdyby bylo možné i to číslo na toho mechanika. Děkuji, M.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...