rolis7 Odesláno 11. listopad 2015 Odesláno 11. listopad 2015 Zdravím tunajších odborníkov. Poprosím znalých o radu. Moja 306, 1,6/65kW mi spotrebováva dosť oleja (cca 1l/1500km). Je to ročník 99. Poraďte, akým spôsobom postupovať pri oprave (vzhľadom na vek), aby som nevymenil celý motor a nestálo ma to majland. Čo býva najčastejšie príčinou takéhoto stavu, čo by bolo asi potrebné vymeniť a v akom poradí.Ďakujem. Citovat
P607Olda Odesláno 11. listopad 2015 Odesláno 11. listopad 2015 (upraveno) Gufera na dříky ventilů. Jestli máš 16-ventil, tak je to dražší, asi 7000, jestli 8-ventil, tak asi 3500. Odkládat opravu nemá smysl, jenom se to zhorší. Po opravě budeš mít OK. Upraveno 11. listopad 2015 uživatelem P607Olda Citovat
radim.1008 Odesláno 11. listopad 2015 Odesláno 11. listopad 2015 Tohle je 8mi ventil. Jen otázka, kolik to má najeto? Citovat
rolis7 Odesláno 11. listopad 2015 Autor Odesláno 11. listopad 2015 Na tachometri mám 198 000 km. Ale kupoval som to ako druhý majiteľ, takže neviem či je to úplná pravda. Citovat
miro322 Odesláno 11. listopad 2015 Odesláno 11. listopad 2015 pr TU 8ventily sú dve typické vady 1. gufera ventilov - prejavuje sa dymením krátko po štarte, olej z hlavy steče okolo ventilov do valca a na začiatku ho spaluje 2. tesnenie pod hlavou - odchádza tesnenie (taká gumová vložka v tesnení) okolo olejového kanála do hlavy, je to vpredu na rohu ako je alternator ..., prejavuje sa zaolejovaným motorom mal som obidve žralo to už asi 1L na 1000km, odkedy som minulé leto urobil tak skoro neubúda upozorňujem, že keď sa menia guferá musí ísť hlava dole na týchto motoroch, takže najlepšie urobiť obidve veci naraz keď niekto bude tvrdiť, že hlava nemusí tak tento motor asi nevidel, na niektorých to fakt ide, ale tu keď sa chceš dostať k ventilom tak treba povoliť šróby hlavy a to už potom nemožeš len tak pritiahnuť naspäť, musí nové tesnenie (ideálne aj šrúby) guferá sú par euro, ale cenu navyšuje tesnenie hlavy (30-40e), šrúby a prípadne niečo okolo čo sa ešte vymení (výfukové tesnenia, tesnenie veka, ...) Citovat
rolis7 Odesláno 11. listopad 2015 Autor Odesláno 11. listopad 2015 Ďakujem za odpovede. Svojimi príspevkami a skúsenosťou ste ma presvedčili, že tie guferká treba vymeniť. Ak je cena za potrebné náhradné diely zhruba taká, akú popisuje nick miro322, tak to sa ešte aj pri veku môjho auta dá nejako prežuť. Ešte raz ďakujem za užitočné rady. Citovat
jojtik Odesláno 13. listopad 2015 Odesláno 13. listopad 2015 Pred 3 rokmi som menil tesnenie pod hlavou (Victor Reinz) + zarovnanie hlavy+tlakova skuska, nove gufera, tesnenia driekov, nove sroby na hlave, rozv. remen, gufero na kluke aj vačke, olej+filter a chladiacu. Cena 365€, ale dodnes kolko tam nalejem, tolko vypustim Citovat
martincihak Odesláno 4. únor 2016 Odesláno 4. únor 2016 Děkuji za téma, asi mě to taky nemine, ale já mám poctivě nalítáno 321tis., auto je v plynu. Poradite, jaké opravy,úpravy, kontroly, je vhodné dělat, když už bude ta výměna gufer aktuální? Nebo kdy, při jaké preventivní opravě se di toho pustit? Díky moc Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk Citovat
baster Odesláno 7. únor 2016 Odesláno 7. únor 2016 U mě to byly gufera na ventilech, za 2300 mi to udělal mechanik v Chomutově i s těsněním pod hlavou. Od ty doby ujeto 10 tis a ani milimetr neubyl Citovat
martincihak Odesláno 9. únor 2016 Odesláno 9. únor 2016 Parádní zpráva, dobrá cena. A vzhledem k tomu, že jsem z Teplicka, tak ani to není daleko Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk Citovat
vendelinek Odesláno 13. únor 2016 Odesláno 13. únor 2016 (upraveno) hm,to je sakra dost,taky jsem měl 306ku ,1.6,r98,já to asi měl dobrý,protože jsem nedolíval vubec a jezdil jsem od výměny do výměny,roční nájezd,jsem tenkrát měl +-7tisíc/rok a jestli to teda budeš dávat do servisu,tak přeju at ti to udělaji dobře,a pak přeju hodně km bez dolévání Upraveno 13. únor 2016 uživatelem vendelinek Citovat
švícko87 Odesláno 14. únor 2016 Odesláno 14. únor 2016 Já jsem toto řešil na 406 1.9td. Oprava vyšla na cca 1700,-Kč (práce vlastní). Gufera cca 10,-Kč/kus, těsnění hlavy dle nejvyššího přesahu pístu cca 1000,-Kč a zabroušení hlavy 400,-Kč a tlakovou zkoušku 300,-kč mi dělal pan Granát ve Spořicích do druhého dne. V originální příručce pro peugeot je udávána spotřeba až 1 litr oleje na 1000km,asi vědí proč to tam píšou :-) Opravdu špatné bylo pohledem pouze jedno gufero.Rovnou jsem přitom i zabrousil ventily a udělal vent.vůle. Dnes má auto 380tkm a chodí bez problémů. Citovat
martincihak Odesláno 7. červenec 2016 Odesláno 7. červenec 2016 V 7.2.2016 at 11:22, baster napsal: U mě to byly gufera na ventilech, za 2300 mi to udělal mechanik v Chomutově i s těsněním pod hlavou. Od ty doby ujeto 10 tis a ani milimetr neubyl Ahoj, u mě už asi nastala ta správná doba na opravu. Jak je na tom tvé auto dneska po ujetí dalších km? Předpokládám, že ta cena, co jsi napsal je jen za práci. Máš někde uložené, jakou značku těsnění jsi použil a bližší informace??? Kdyby bylo možné i to číslo na toho mechanika. Děkuji, M. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.