Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tedy nad tím jestli mám na autě takovou nebo makovou žárovku jsem nikdy nepřemejšlel, vždy jen sednul a jel, jen do auta koupil 5 vest, u 607 je mám v kapsách na zadní straně předních opěradel. Na cestách po rakousku, německu, holandsku, francii, švýcarsku, lichtenštejnsku, polsku a itálii mě nikdy nestavěli. Ve Vídni jsme parkovali zadarmo mezi bytovkama, nikoho to nezajímalo. Akorát tedy za čárou striktně dodržuju předpisy. Šance že mě zastaví a budou kontrolovat fap u auta, pokud to nebude nějaká popelnice asi není moc vysoká.

Horší by to bylo asi v případě nehody.

Akorát v německu jsem na vlastní oči viděl prohlídky aut na odpočívadlech na dálnici, přijeli pánové v civilu, ukázaly odznak zkontrolovali doklady a vyndali jim bagáž z auta, věci z tašek vyskládaly na zem, prohlídli, dali zpět, prošacovali posádku a a popojeli k jinému autu. No nečekali jsme jestli si vyberou i nás, v poklidu nasedli a jeli jsme pryč.

Odesláno

Tak v dnešní situaci (migranti,teroristi) si také myslím že pokud nejedeš vysloveně plečkou která by svým technickým stavem dráždila českého četníka není zapotřebí se technického stavu potřeba bát. A pokud nebudeš v cizině místní strážce zákona dráždit tak si tě všímat nebudou a pokud tak spíš za účelem kontroly osob a převáženého materiálu aby nebyl nezákonný. A všichni aby měli v cajku doklady. Samozřejmě že pokud si tě vyberou jako objekt hodný kontroly tak záleží na tom jak korektně se k nim budeš chovat ty a podle toho se budou chovat oni k tobě. Ale to o chování se vůči autoritě zákona platí i tady v Čechách. Pokud na poldu sekáš patky a děláš na něj ramena tak si pokaždé najde něco na co tě dostane i kdyby jsi měl auto včera vyzvednuté z autosalonu.

Odesláno

Nevím, nikoho jsem nedráždil a jel skoro novým autem, přesto jsem zažil kontrolu technického stavu za poslední dva roky už nejméně 4. Jednou ve Švýcarsku, 2x v Německu, jednou v Rakousku. Němci celkem dobrý, ale v Rakousku i Švýcarsku chodil policejní technici v montérkách, měli takové ty monitorovací kamery s husím krkem, procházeli spodek auta, kolem kol koukali na brzdy, pneu, kotouče, destičky, spodek motoru, do motoru zda nejsou olejový skvrny... Plus výbava, vesty, trojúhelník, lékárnička... Ve Švýcarsku strčil kameru i do výfuku (auto má DPF). Celá kontrola trvala tak 7minut, zavazadla ven nechtěli, ale měl jsem tam jediný kufr. Kontrolovali stav opravný sady pneu, i jestli je náplň "platná". U kamionů trávili dost času a prolejzali je důkladně. A to tu ještě nepochodovaly tlupy migrantů. Chovali se ke všem stejně, slušně ale striktně, žádné diskuze. Ještě tak Němci, ti byli usměvaví a hovořiví. Rakušani i Švýcaři celkem strozí, bylo vidět, že si nechtějí (nebo nemají čas) povídat.  Ale jinak slušní, zdvořilí, to jo, ale auta prolejzali fakt důkladně. A žádný "plečky" to nebyly.

S Peugeotem jsem zatím žádnou technickou kontrolu neprodělal, asi proto, že s ním jezdím jen zlomek svých zahraničních cest. Přesto s vymontovaným FAPem bych se nikam nevydal. Pokud to tam zjistí, prostě dál nejedeš, nikoho to nezajímá. To není jako tady. Vzhledem k tomu, že s pežotem tam jezdím výhradně s rodinou, volím raději prevenci, než zbytečnou nepříjemnost.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...