Raďous007 Odesláno 4. listopad 2015 Odesláno 4. listopad 2015 (upraveno) Zdravím všechny potřeboval bych pomoct. pořídil sem si druhou 306 1 306 break 1,6 65 kw 2 306 break 2,0 66 kw hdi problém mam s hdi koupil jsem jako nefunkci motor ale zjistil sem ze je udělany vipínač čerpadla v nádrži. motor startoval fungoval vše vyborne ale kdys se ochladilo tak nejde nastartovat (jakoby chitne a hned chcipne). s kontroloval sem žhavici svíčky a jedna je uplne ko ale bylo my receno ze by motor mnel nastartovat i tak . Ptam se jestli ma vliv drv ventil neboť sem se zde dočetl ze ma velký vliv na provoz. nebo čim este muze byt závada? dekuji Upraveno 4. listopad 2015 uživatelem radous007 Citovat
ferinko2 Odesláno 5. listopad 2015 Odesláno 5. listopad 2015 (upraveno) 007 je zaužívaná smerovka na Chomutov ??? http://www.peugeot-chomutov.cz Upraveno 5. listopad 2015 uživatelem ferinko2 Citovat
ozzy56 Odesláno 5. listopad 2015 Odesláno 5. listopad 2015 nejdříve dej do pořádku to žhavení--s klesající teplotou (hlavně ráno) to HDi žhavit potřebuje--nakonec blíží se zima... zadruhé by bylo dobré před zimou odvodnit palivový filtr, nejlepší je vyměnit jeho vložku (pokud nevíš, zda ho někdo měnil) DRV ventil má na start a chod motoru zásadní vliv--reguluje tlak paliva (je přímo na vysokotlakém čerpadle) Citovat
MilanF1 Odesláno 5. listopad 2015 Odesláno 5. listopad 2015 Sám mám nyní problém se startováním, vyměnil jsem žhaviče a moc se to nezlepšilo. Chytne mi to rychle, ale chvíli to má nepravidelný chod. Musím kouknout ještě na relé žhavení, zda vůbec ke žhavičům jde štáva. Nicméně k tvému problému. Píšeš, že ti to chytí a poté chcípne. Tohle by žhaviče dělat neměly, protože jakmile to chytí, žhavení téměř nepotřebuješ. Spíše vidím problém na přívodu paliva a mohl by to dělat již zmíněný DRV ventil. U mě se projevoval za jízdy, při ustálené rychlosti se prostě zavřel a do motoru nešla nafta. Další možností je i vysokotlaké čerpadlo nebo i to nízkotlaké v nádrži - ale to poznáš, zda vrčí a ono by mělo vrčet i za jízdy. Citovat
krtek 2 Odesláno 5. listopad 2015 Odesláno 5. listopad 2015 (upraveno) skus priskrtit prepad na filtri stiahni z filtra hadicku (prepadovu ) a natrubok na filtri ucpi prstom a nech niekto startuje uz sa to tu parkrat stalo ze sa sekol nizkotlaky regulator vo filtri mne tiez a potom neni dostatocny tlak nafty do VT cerpadla Upraveno 5. listopad 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
Raďous007 Odesláno 5. listopad 2015 Autor Odesláno 5. listopad 2015 tak sem dneska skoukl filtr paliva profouk ruzne veci k palivu co bylo mozne a motor naskocil ale nebyla takova zima tak si myslim ze to asi proto naskocilo. jinak vsem dekuji za rady.rano skusím nastartovat to bude chladno tak uvidime. skousel jsem tlak nafty nad tim filtrem a myslim ze byl dost visoky. kazdopadne bych chtel nejak overit ten ventil na VT cerpadle ale nevím jak zjistím jeho funkcnost? jo a este sem zapomnel napsat ze NT cerpadlo v nadrzi je zapojeno pres vipinac tak ze vlastne bezi furt ocem si myslim ze taky asi neni moc dobry. Citovat
ferinko2 Odesláno 5. listopad 2015 Odesláno 5. listopad 2015 Ten link,čo som ti poslal si pozrel? Citovat
ozzy56 Odesláno 5. listopad 2015 Odesláno 5. listopad 2015 pokud čerpadlo zapneš tím vypínačem a hned nastartuješ a jedeš, po jízdě vypneš motor a taky to čerpadlo, tak si s tím nedělej hlavu--čerpadlo běží v podstatě furt, natlakuje přes regulátor ve filtru a pak přepadem zpět do nádrže... Citovat
krtek 2 Odesláno 5. listopad 2015 Odesláno 5. listopad 2015 skousel jsem tlak nafty nad tim filtrem a myslim ze byl dost visoky. nerozumiem ako to myslis mozes to detailnejsie vysvetlit? Citovat
Raďous007 Odesláno 5. listopad 2015 Autor Odesláno 5. listopad 2015 Ten link,čo som ti poslal si pozrel? ano dekuji zitra tam zavolam skusim domluvit diagnostiku . dostal jsem este jednu radu pry v chomutove u vlak nadrazi je nekdo sikovnej na pezouty Citovat
ferinko2 Odesláno 5. listopad 2015 Odesláno 5. listopad 2015 Myslím,že obe alternatívy ťa privedú k tomu istému mechanikovi Citovat
Raďous007 Odesláno 5. listopad 2015 Autor Odesláno 5. listopad 2015 pokud čerpadlo zapneš tím vypínačem a hned nastartuješ a jedeš, po jízdě vypneš motor a taky to čerpadlo, tak si s tím nedělej hlavu--čerpadlo běží v podstatě furt, natlakuje přes regulátor ve filtru a pak přepadem zpět do nádrže... ten spinac dostane 12v as po zapnuti klicku. pri vypnuti netlaci to bylo prvni co jsem zjistoval. Citovat
Raďous007 Odesláno 5. listopad 2015 Autor Odesláno 5. listopad 2015 skousel jsem tlak nafty nad tim filtrem a myslim ze byl dost visoky. nerozumiem ako to myslis mozes to detailnejsie vysvetlit? No na vicku filtru je vstup a vystup tak na vystupu sem to skoro neudrzel a hned sem odpojil baterku. test probíhla tak ze sem odpojil bateriu zapl klicek dal prst na tten vystup a pripojil baterku hned to zacalo tlacit. jinak sem nemohl byl sem u auta sam. Citovat
ozzy56 Odesláno 5. listopad 2015 Odesláno 5. listopad 2015 ten spinac dostane 12v as po zapnuti klicku. pri vypnuti netlaci to bylo prvni co jsem zjistoval. tak sis tím nelámej vůbec hlavu, je to OK Citovat
krtek 2 Odesláno 5. listopad 2015 Odesláno 5. listopad 2015 (upraveno) no to je prave ta finta ak je sekly regulator tym pricpanim zvysis tlak do VT cerpadla ak je nizky ale to skusaj ked nebude chciet chytit samozrejme musite byt dvaja jeden toci druhy drzi bud pomoze alebo nepomoze najprv vylucit take prkotiny a potom riadny servis ,filter neni ucpany stary? Upraveno 5. listopad 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
Raďous007 Odesláno 5. listopad 2015 Autor Odesláno 5. listopad 2015 (upraveno) no to je prave ta finta ak je sekly regulator tym pricpanim zvysis tlak do VT cerpadla ak je nizky ale to skusaj ked nebude chciet chytit samozrejme musite byt dvaja jeden toci druhy drzi bud pomoze alebo nepomoze najprv vylucit take prkotiny a potom riadny servis ,filter neni ucpany stary? filtr nevím jak je starý ale vipada opticky celkem fajn. a prosim tedy kdys nebude chtit chitnou tak odpojim vystup nahore na filtru a tam to musi jit jak? kdys nenastartuju. Upraveno 5. listopad 2015 uživatelem radous007 Citovat
ozzy56 Odesláno 5. listopad 2015 Odesláno 5. listopad 2015 s tím ,,vipada'' opticky celkem fajn jsi mě dostal Citovat
krtek 2 Odesláno 5. listopad 2015 Odesláno 5. listopad 2015 (upraveno) scenar- rano ides do auta nechce natocit zavolas si kamarata ten sadne za volant ti stiahnes tu lavu hadicku na vrchu filtra(prepad) ostane ti tam natrubok na filtri ten ucpes kolko vladzes kamos zasne tocit motorom ak chyti a pobezi v pohode vypnut motor vytocit vicko na fitru na spode viccka je regulator nizkeho tlaku paliva ten drzi na zapadky vyberies ho, je v nom pruzinka a ventilek ten srobovakom rozbehas a vycistis wedeckom naftou to je jedno tak aby ked do neho budes fukat ustami ze ho nebudes moct prefuknut potom poskladat a malo by to byt ok pokial nevies o naftovom filtri nic (ako je tam dlho) isto by som necakal a vymenil ho Upraveno 5. listopad 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
Raďous007 Odesláno 5. listopad 2015 Autor Odesláno 5. listopad 2015 scenar- rano ides do auta nechce natocit zavolas si kamarata ten sadne za volant ti stiahnes tu lavu hadicku na vrchu filtra(prepad) ostane ti tam natrubok na filtri ten ucpes kolko vladzes kamos zasne tocit motorom ak chyti a pobezi v pohode vypnut motor vytocit vicko na fitru na spode viccka je regulator nizkeho tlaku paliva ten drzi na zapadky vyberies ho, je v nom pruzinka a ventilek ten srobovakom rozbehas a vycistis wedeckom naftou to je jedno tak aby ked do neho budes fukat ustami ze ho nebudes moct prefuknut potom poskladat a malo by to byt ok Pochopil jsem rozumim. pokud tohle udelam tak by to mnelo natocit kdys nechitne tak co dal? Citovat
krtek 2 Odesláno 5. listopad 2015 Odesláno 5. listopad 2015 (upraveno) rovno by som vymenil filter , blizi sa zima takze stejne nemas na co cakat ked vymenis filter rovno mozes ten regulator precistit zarucene po rokoch nedrzi taky tlak vo filtri jak za nova ide o to ci je este v norme alebo nie nesmie byt pod 0.8 baru lebo sa nafta nepretlaci cez spetny ventil na VT cerpadle ono sa to chova ze raz natocis raz nie alebo motor naskoci na polsekundy a chcipne ale vravim nemusi to byt isto tym ked ta skuska zabere tak vycisti ten reguator a hned daj new filter ked nie tak problem treba hladat inde Upraveno 5. listopad 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.