Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím všechny potřeboval bych  pomoct.

pořídil sem  si druhou 306  1 306 break 1,6 65 kw

2 306 break 2,0 66 kw hdi

problém mam s hdi  koupil jsem jako nefunkci motor  ale  zjistil sem ze je udělany vipínač  čerpadla v nádrži.

motor  startoval fungoval  vše vyborne  ale kdys se ochladilo tak nejde nastartovat (jakoby chitne a hned chcipne).

s kontroloval sem žhavici svíčky  a jedna je uplne ko  ale  bylo my receno ze by motor mnel nastartovat i tak .

Ptam se  jestli ma vliv drv ventil neboť sem se zde dočetl ze  ma velký vliv na provoz. 

nebo čim este muze byt závada?

dekuji 

Upraveno uživatelem radous007
Odesláno

nejdříve dej do pořádku to žhavení--s klesající teplotou (hlavně ráno) to HDi žhavit potřebuje--nakonec blíží se zima...

zadruhé by bylo dobré před zimou odvodnit palivový filtr, nejlepší je vyměnit jeho vložku (pokud nevíš, zda ho někdo měnil)

DRV ventil má na start a chod motoru zásadní vliv--reguluje tlak paliva (je přímo na vysokotlakém čerpadle)

Odesláno

Sám mám nyní problém se startováním, vyměnil jsem žhaviče a moc se to nezlepšilo. Chytne mi to rychle, ale chvíli to má nepravidelný chod. Musím kouknout ještě na relé žhavení, zda vůbec ke žhavičům jde štáva.

Nicméně k tvému problému. Píšeš, že ti to chytí a poté chcípne. Tohle by žhaviče dělat neměly, protože jakmile to chytí, žhavení téměř nepotřebuješ. Spíše vidím problém na přívodu paliva a mohl by to dělat již zmíněný DRV ventil. U mě se projevoval za jízdy, při ustálené rychlosti se prostě zavřel a do motoru nešla nafta.

Další možností je i vysokotlaké čerpadlo nebo i to nízkotlaké v nádrži - ale to poznáš, zda vrčí a ono by mělo vrčet i za jízdy.

Odesláno (upraveno)

skus priskrtit prepad na filtri stiahni z filtra hadicku (prepadovu ) a natrubok na filtri ucpi prstom a nech niekto startuje  uz sa to tu parkrat stalo ze sa sekol nizkotlaky regulator vo filtri mne tiez a potom neni dostatocny tlak nafty do VT cerpadla

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

tak sem  dneska  skoukl filtr paliva profouk ruzne veci k palivu co bylo mozne  a motor naskocil  ale  nebyla takova zima tak si myslim ze to asi proto  naskocilo.

jinak vsem dekuji za rady.rano skusím nastartovat to bude chladno tak uvidime.

skousel jsem tlak nafty nad tim filtrem  a myslim ze byl dost visoky.

kazdopadne  bych chtel nejak overit ten ventil na  VT cerpadle  ale nevím jak zjistím jeho  funkcnost?

jo a este  sem zapomnel  napsat ze NT cerpadlo v nadrzi je  zapojeno pres vipinac  tak ze vlastne  bezi  furt ocem si myslim ze taky asi neni moc dobry.

Odesláno

pokud čerpadlo zapneš tím vypínačem a hned nastartuješ a jedeš, po jízdě vypneš motor a taky to čerpadlo, tak si s tím nedělej hlavu--čerpadlo běží v podstatě furt, natlakuje přes regulátor ve filtru a pak přepadem zpět do nádrže...

Odesláno

Ten link,čo som ti poslal si pozrel?

ano dekuji zitra tam  zavolam skusim domluvit diagnostiku  .

dostal jsem este  jednu radu pry v chomutove u vlak nadrazi je nekdo sikovnej na pezouty

Odesláno

pokud čerpadlo zapneš tím vypínačem a hned nastartuješ a jedeš, po jízdě vypneš motor a taky to čerpadlo, tak si s tím nedělej hlavu--čerpadlo běží v podstatě furt, natlakuje přes regulátor ve filtru a pak přepadem zpět do nádrže...

ten spinac dostane 12v as po zapnuti klicku.

pri vypnuti  netlaci to bylo prvni co jsem zjistoval.

Odesláno

skousel jsem tlak nafty nad tim filtrem  a myslim ze byl dost visoky.

nerozumiem ako to myslis mozes to detailnejsie vysvetlit?

No na vicku filtru je vstup a vystup  tak na vystupu sem to skoro neudrzel a hned sem odpojil baterku.

test probíhla tak  ze sem odpojil bateriu zapl klicek  dal prst na tten vystup a pripojil baterku hned to zacalo tlacit.

jinak sem nemohl byl sem u auta sam.

Odesláno (upraveno)

no to je prave ta finta ak je sekly regulator tym pricpanim zvysis tlak do VT cerpadla ak je nizky ale to skusaj ked nebude chciet chytit samozrejme musite byt dvaja jeden toci druhy drzi  bud pomoze alebo  nepomoze najprv vylucit take prkotiny a potom riadny servis ,filter neni ucpany stary?

Odesláno (upraveno)

no to je prave ta finta ak je sekly regulator tym pricpanim zvysis tlak do VT cerpadla ak je nizky ale to skusaj ked nebude chciet chytit samozrejme musite byt dvaja jeden toci druhy drzi  bud pomoze alebo  nepomoze najprv vylucit take prkotiny a potom riadny servis ,filter neni ucpany stary?

filtr nevím jak je starý ale vipada opticky celkem fajn.

a prosim tedy kdys nebude chtit chitnou tak odpojim vystup nahore na filtru a tam to musi jit jak? kdys nenastartuju.

Upraveno uživatelem radous007
Odesláno (upraveno)

scenar- rano ides do auta nechce natocit zavolas si kamarata ten sadne za volant ti stiahnes tu lavu hadicku na vrchu filtra(prepad) ostane ti tam natrubok na filtri ten ucpes kolko vladzes  kamos zasne tocit motorom ak chyti a pobezi v pohode vypnut motor vytocit vicko na fitru na spode viccka je regulator nizkeho tlaku paliva ten drzi na zapadky vyberies ho, je v nom pruzinka a ventilek ten srobovakom rozbehas a vycistis wedeckom naftou to je jedno tak aby ked do neho budes fukat ustami ze ho nebudes moct prefuknut potom poskladat a malo by to byt ok

pokial nevies o naftovom filtri nic (ako je tam dlho) isto by som necakal a vymenil ho

Odesláno

scenar- rano ides do auta nechce natocit zavolas si kamarata ten sadne za volant ti stiahnes tu lavu hadicku na vrchu filtra(prepad) ostane ti tam natrubok na filtri ten ucpes kolko vladzes  kamos zasne tocit motorom ak chyti a pobezi v pohode vypnut motor vytocit vicko na fitru na spode viccka je regulator nizkeho tlaku paliva ten drzi na zapadky vyberies ho, je v nom pruzinka a ventilek ten srobovakom rozbehas a vycistis wedeckom naftou to je jedno tak aby ked do neho budes fukat ustami ze ho nebudes moct prefuknut potom poskladat a malo by to byt ok

Pochopil jsem rozumim. pokud tohle udelam tak by to mnelo natocit kdys nechitne tak co dal?

Odesláno (upraveno)

rovno by som vymenil filter , blizi sa zima takze stejne nemas na co cakat ked vymenis filter rovno mozes ten regulator precistit zarucene po rokoch nedrzi taky  tlak vo filtri

jak za nova ide o to ci je este v norme alebo nie nesmie byt pod 0.8 baru lebo sa nafta nepretlaci cez spetny ventil na VT cerpadle ono sa to chova ze raz natocis raz nie alebo motor  naskoci na polsekundy a chcipne  ale vravim nemusi to byt isto tym

ked ta skuska zabere tak vycisti ten reguator a hned daj new filter ked nie tak problem treba hladat inde 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...