Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Jednou se mi stalo, že jsem startoval auto přes kabely a v důsledku toho se mi dostalo palivo do katalyzátoru (vlivem toho, že nedošlo k dokonalému spalování PH během opakovaného startování). To vedlo k tomu, že mi svítila  kontrolka pro emise. To zmizelo dejme tomu za 100 km.

Tudle jsem se nějak vytočil při řízení a na opravdu dost otáček na 1 (kvalt) jsem tam měl 70 (rychlost), a to všechno na pár metrech. Okamžitě se mi rozsvítily emise (tedy katalyzátor). Nevím, jestli je to shoda okolností nebo jestli je zase palivo v katalyzátoru. Myslím, že 100 km jsem ještě nenajel, ale už to tam svití poměrně dlouho.

Moje auto je Peugeot 407 coupé 2.2 95A 2006.​​

Díky za rady, tipy.

Upraveno uživatelem Uzuivatel919
Odesláno

Kontrolka emisí se ti nerozsvítí jenom z důvodu přítomnosti paliva v katalyzátoru. Tuto kontrolku nejčastěji rozsvítí lambda sonda, vyhodnocuje složení směsi. Když je kyslíku málo nebo moc tak kontrolka svítí a naskočí chybové hlášení, které si můžeš přečíst a zůstane i v paměti závad.

Tuto kontrolku rozsvítí všechno od špatné svíčky, vynechání palivového čerpadla, zaneseného filtru, vadného EGR.....prostě všechno co ovlivní složení směsi. Zůstane svítit nějaký čas a cca. po pěti nastartováních zhasne, pokud byla závada dočasná. Ale zůstane zapsána v paměti závad.

A nebo je na vině druhá lambda, která kontroluje činnost katalyzátoru. To ovšem lze rozlišit jen podle hlášení co ti napsal na displeji.

Pokud chceš vědět co je špatně, tak jedině diagnostika.

Blud  P.S: blud je, když startuješ auto přes kabely a dostane se ti do katalyzátoru palivo :D .

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...