Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Kolega řeší docela pro mě zajímavý oříšek, cca 3 měsíce zpátky měnil oba tlumiče a obě pružiny na 307 rv. 2003. 2.0i.

Od té doby měl oba péra i tlumiče několikrát dole avšak, má neustále problém s levým odklonem kola.

Poměnil už i silentbloky na nápravě, horní uložení tlumičů, misky na dorazích tlumičů, těhlice ani rameno nejsou nikterak ohlá-zkoušel i jiné. A neustála má na levé straně špatný odklon kola - sjíždí se mu vnitřní strana gumy.  Zkoušeli jsem dát i jiné/původní pružiny a taky jiné tlumiče-bez výsledku.

Auto nebylo bouráno, mám jej od rodičů jenž jsou první majitelé.

Co ještě může způsobovat špatný odklon kola?

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odesláno (upraveno)

na niektorych autach napr na skodovkach sa da posuvat  v malom rozsahu  horna miska tlumica na  kasni diery su vecsie nez priemer srobov neviem ci to aj ide u 307 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

Ano, spodní čep ramene se mění docela často, proč netuším asi vymetá jámy jednu za druhou. Už jsem na to díval taky, rozebral jsem to, složil, všechno do sebe pasuje a na geošce žáden posun, ani náznak.

Odesláno

Některý auta mají možnost regulace odklonu na uchycení tlumiče dole, je tam excentrický šroub, tušim Honda to měla, ale jestli je to i u 307 to fakt netuším, spíš ne, ale zkusit to zjistit by asi nebylo marný

Odesláno (upraveno)

pokial nic nenajdes ze sa vsetko pomeni je nieco nenavratne skrutene a treba rozvrtat diery na karoserii pre tlmic  vecsie a posunut to viem ze to neni koser ale co uz

Odesláno (upraveno)

neni pise to v tom vlakne ale neni problem na povodnom tlmici to rozvrtat snad ak je na to miesto alebo dopilovat 

Odesláno

Díry na tlumičích jak upevňovací tak horní šroubeni je totožné, to jsem kontroloval když jsem měl vytáhnuté. Už si s tím neví rady a jak upřímně taky ne, kde by mohl být zakopaný pes.

Odesláno (upraveno)

Kola tam jsou 205/55 R16 origi a ano udaje jsou z geometrie a tam je auto vzdy na rovine, bylo to uz na ruznych stanovistich geosky. Marne nikdo s tim zatim nic nezmohl. Dokonce ani zmena za mensi rozner 195/65 R15 plechy nepomohlo. Nejak mi to nesedi. Nekde je neco zle. A bylo to uz v x servisech, tlumice tam jsou Monroe. A zkouseli jsem tam i moje KYB a beze zmeny.

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odesláno

Karoserie nebyla/nemuze byt hnuta auto nebylo nikdy nikterak skrabnuto ci tuknuto. Ta tehlice byla merena dle jine tehlice ale setinova byt tisicinova odchylka tam asi bude ale ne minutova (v geometerii)

Odesláno (upraveno)

ak tehlicu ohnes cca polmilimetra tak behun koesa odskoci polcentimetra samozrejme je to len priklad niesu to presne hodnoty ale ide o to ak tehlica odskoci urcitu vzdialenost behun kolesa odskoci mnohonasobne viac cim vecsie koleso tym viac  ak neveris nakresli si to na kruznici  ak possunies bod  blizko stredu kruznice tak po obvode kruznice ti ten bod odskodi daleko viac i ked uhol bude stejny

pises ze je odchylka v minutach 1 stupen je 60 minut ked sa dobre pametam ty mas menej nez 60 minut inak tych 60 by bolo zapocitane ako cely jeden stupen    pozri si na uhlomeri kolko je 1 stupen to je nic okom ani nepostrehnes

Odesláno

Skus este zmerat medzeru medzi kolesom a tlmicom. A teda vzdialenost medzi tlmicom a hornou vnutornou obrubou rafika kolesa. Na oboch stranach to musi sediet. Vylucis krivy tlmic alebo tehlicu. Nieco Ti unika. Nema napr. diera v tehlici excenter?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...