Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Všimla jsem si, že se tady pár lidiček zajímá o fotografování. Já už delší dobu uvažuji o koupi dig. fo?áku, ale nevyznám se v tom. :myslim Můžete mi poradit, jakou značku by jste brali vy a co by takový fo?áček měl všechno mít, aby krásně fotil a já byla spokojená? :mrk Díky.

Odesláno

No, jde o to, do jaké míry se chceš tomu focení věnovat. Jestli jen mačkat spouš? s nastavenými funkcemi na automatiku nebo chceš fo?it polo-profi. Celkem zásadní otázka při nákupu digitálního fo?aku (a vlastně i jakéhokoliv fo?áku)

Odesláno
Původně zaslal: destiny

No, jde o to, do jaké míry se chceš tomu focení věnovat. Jestli jen mačkat spouš? s nastavenými funkcemi na automatiku nebo chceš fo?it polo-profi. Celkem zásadní otázka při nákupu digitálního fo?aku (a vlastně i jakéhokoliv fo?áku)

U mě asi bude spíš rozhodovat cena. Viděla bych to tak kolem 6 tis. Takže chápu, že to nebude žádné dělo, ale profesionální fotograf ze mě zatím taky asi nebude, takže něco do začátku. :D

Odesláno
Původně zaslal: Aluška

U mě asi bude spíš rozhodovat cena. Viděla bych to tak kolem 6 tis. Takže chápu, že to nebude žádné dělo, ale profesionální fotograf ze mě zatím taky asi nebude, takže něco do začátku. :D

toz si kup naky novy model telefonu :D;)

Odesláno

V týhle kategorii těžko radit. Tady bych spíš řešil následující:

1- Preferuješ kompaktní model, nebo ti nevadí větší rozměry?

tady jde zejména o sklo. Pr?avý fotáky sou sice lepší na běžný focení, ale mají malé objektivy a tudíž nižší světelnost, vinětaci, chromatickou aberaci a prostorovou distorzi. Je to nutná konstrukční daň a pokud ti nevadí větší rozměry, tak bych šel touto cestou.

2- tranfokátor - nenech se obalamutit x násobnýmy zoomy. Podstatná hodnota je tzv optický zoom - tedy možnost přiblížit scénu na základě pohybu optických členů v objektivu. Mnoho firem láká zákazníky tzv digitálním zoomem, který může být až 30ti násobný, ale tam se jedná jen o softwarové zvětšení otisku senzoru a to vede ke snížení kvality.

3- použitá pamě?ová karta. Pokud máš něco na konkrétní typ pamětové karty (mapř PDA na CF karty) tam se vyplatí mít mít jednotný formát kvůli přenositelnosti.

4 - výbava - zde určite doporučuji krom automatických preesetů i plně manuální (cloma, čas, WB, ostření) - jsou situace, kdy se to moc a moc hodí-zejména pro experimentální fotografii. Dále hledáček (viewfinder) Ideální případ je krom klasického LCD na zadní straně ještě průhledový hledáček a ještě ideálnější je, pokud je elektronický. U této třídy fo?áků bude mít sice hrubší zrno, ale hodí se při focení za vysoké hladiny okolního osvětlení a při sportu.

A výrobci? Těch je celá řada a osobně bych vybíral něco od Canon, Nikon, Minolta.

Odesláno

Všimla jsem si, že se tady pár lidiček zajímá o fotografování. Já už delší dobu uvažuji o koupi dig. fo?áku, ale nevyznám se v tom. :myslim Můžete mi poradit, jakou značku by jste brali vy a co by takový fo?áček měl všechno mít, aby krásně fotil a já byla spokojená? :mrk Díky.

podle mě neprohloupíš pokud koupíš Canon A510:papa

Odesláno
Původně zaslal: chechet

toz si kup naky novy model telefonu :D;)

Telefon s fo?ákem mám, ale to není ono. :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Hics

V týhle kategorii těžko radit. Tady bych spíš řešil následující:

1- Preferuješ kompaktní model, nebo ti nevadí větší rozměry?

tady jde zejména o sklo. Pr?avý fotáky sou sice lepší na běžný focení, ale mají malé objektivy a tudíž nižší světelnost, vinětaci, chromatickou aberaci a prostorovou distorzi. Je to nutná konstrukční daň a pokud ti nevadí větší rozměry, tak bych šel touto cestou.

2- tranfokátor - nenech se obalamutit x násobnýmy zoomy. Podstatná hodnota je tzv optický zoom - tedy možnost přiblížit scénu na základě pohybu optických členů v objektivu. Mnoho firem láká zákazníky tzv digitálním zoomem, který může být až 30ti násobný, ale tam se jedná jen o softwarové zvětšení otisku senzoru a to vede ke snížení kvality.

3- použitá pamě?ová karta. Pokud máš něco na konkrétní typ pamětové karty (mapř PDA na CF karty) tam se vyplatí mít mít jednotný formát kvůli přenositelnosti.

4 - výbava - zde určite doporučuji krom automatických preesetů i plně manuální (cloma, čas, WB, ostření) - jsou situace, kdy se to moc a moc hodí-zejména pro experimentální fotografii. Dále hledáček (viewfinder) Ideální případ je krom klasického LCD na zadní straně ještě průhledový hledáček a ještě ideálnější je, pokud je elektronický. U této třídy fo?áků bude mít sice hrubší zrno, ale hodí se při focení za vysoké hladiny okolního osvětlení a při sportu.

A výrobci? Těch je celá řada a osobně bych vybíral něco od Canon, Nikon, Minolta.

Na velikosti mi ani moc nezáleží. Jak jsi psal o těch pamě?ových kartách, který jsou tedy nejlepší? Já totiž nic na pamě?ové karty zatím nemám. Jinak moc děkuji, musím o tom popřemýšlet. :myslim :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Tommy306

podle mě neprohloupíš pokud koupíš Canon A510:papa

Jo, ten Canon A510 mám taky, je to docela rozumná věc na běžné používání...

Odesláno
Na velikosti mi ani moc nezáleží. Jak jsi psal o těch pamě?ových kartách, který jsou tedy nejlepší? Já totiž nic na pamě?ové karty zatím nemám. Jinak moc děkuji, musím o tom popřemýšlet. :myslim :myslim

Canon používá SD (Secure digital) karty. Podle mě dneska jsou asi nejvíce univerzální, např. do Mp3 přehrávačů a hodně jiných digi fo?áků nebo PDÁček.

Třeba Sony má Memory stick a ten funguje jen u sony. Nebo Olympus má zase X-data.

Odesláno

Děvčata ze mě lámou hodně ceny na tohle http://www2.olympus.cz/consumer/29_mju-mini_DIGITAL.htm

Ze zkušeností.. Malé elegantní, ovládání jednoduché, fotky dobré , servis a poruchovost OK.

Mám tu starší Fuji S602z chtějí za ní 4500,- s 128MB kartou. Dá se s ní i nějaká te kterativní fotka, každopádně za ty prachy asi dobrý. Myslel sem, že ho nechám Vendi, ale zaslouží si něco dražšího. :D

Odesláno
Původně zaslal: Dave_k

Canon používá SD (Secure digital) karty. Podle mě dneska jsou asi nejvíce univerzální, např. do Mp3 přehrávačů a hodně jiných digi fo?áků nebo PDÁček.

Třeba Sony má Memory stick a ten funguje jen u sony. Nebo Olympus má zase X-data.

Jenže fo?áky ma MMC a SD jsou většinou na dvě věci a když áhodou nejsou, tak nové Mobily mají pro změnu mini karty a zase to nejde použít. S kompatibilitou karet už sem si dávno přestal dělat starosti. Těch tisíc korun na kartu člověk ještě má a když by je chtěl přehodit, stejně zjistí, že je plná, že na ní má něco jiného, že potřebuje i to druhé zařízení.

Neříkám, že když máš Notebook SONY a rozhosuješ, se mezi SONY fo?ákem a třeba OLYMPUSem, že to nehraje roli při výběru. Přeci jen integrovaná čtečka a možnost přenášet data bez kabelu.... Ale dělat jinak zbytečné starosti. Spíš u dražších fo?áků kupovat raději model i se slotem na CF, pokud je tam finanční rozdíl...

Taky se musíme smířit s tím, že ženský si vybiraj fo?áky i auta hlavně podle vzhledu.

Odesláno

Omrkni tyhle dva modely:

http://www.korunka.cz/fotoaparaty-digit-kompakty/canon-powershot-a510-256mb-sd-karta

http://www.korunka.cz/fotoaparaty-digit-kompakty/kodak-easyshare-z700

Jeden z nich by mohl být vhodný kandydát.

S tim Kodakem osobní zkušenost nemám - jen z doslechu - celkem pohoda. Má papírově trochu lepší parametry, než Canon. Světelnější objektiv, delší optický zoom a USB 2,0 (dobrý na rychlejší stahování fotek do kompu)

Canon je zase klasika a nic se s nim pokazit nedá. Má větší rozpětí časů a 15 sec (nejdelší volitený čas otevření clony) se výborně hodí pro noční fotografie - samozřejmě se stativem.

Spíš se rozmysli, jakému typu fotografie se chceš věnovat, nebo vyspecifikuj, co by tě bavilo a nějaký řešení se najít dá.

Odesláno

Z meho pohledu pokud bych nechtel vylozene experimentovat s ruznymi znackami a typy fotoaparatu diky vsemoznym \"vychytavkam\" tak bych vzal tzv. jistotu znackovych modelu (Canon.. Nikon..) kde ma clovek jistotu v kvalitnim zakladu (optika.. snimac.. funkcnost..)

U teto financni hranice bych zkusil kouknout treba na Canon PowerShot A520 .. jeho cena se pohybuje kolem 6 000,- .. je v cestine.. manualne se da taky nastavit celkem slusne ale je samozrejmosti ze tyto fotoaparaty (kompakty) jsou hlavne urcene na momentky a jejich automat si poradi se spravnym nastaveni velice slusne..

Osobne vlastnim Canon PowerShot S2 IS a jsem s nim velmi spokojen.. ale to uz je bohuzel trosku jina cenova kategorie a jeho velikost taky neni zrovna \"kompakt do kapsy\"

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...