Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak problem jsem skoro našel,nahodil jsem tam zimni kola a vše bez jedineho problemu. Takže je problem v discích nebo pneumatikach ted jak to poznat?? diky jsou vyvažene,nejsou kople jen nejsou original a jsou na nich podložky...

Odesláno

Zkusil bych sehnat někoho, kdo by ti na soustruhu změřil a případně poté srovnal. Gumy nejsou oskákaný? V jakým jsou stavu?

Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk

Odesláno

A ty zimní máš taky s podložkama?

Jinak by možná stačilo podlozky přeměřit křížem posuvkou. A mají nějaké vedení? Myslím, jestli jsou přesně na středu...

Odesláno

Když se to probírá už takhle podrobně - já měl svého času dost dlouho problémy jak s vibracema, tak s táhnutím auta na jednu či druhou stranu. Co jsem byl donucenej změnit mého kamaráda mechanika za jiný servis (přestěhoval jsem se), tak vibrace nejsou vůbec a směrová nestabilita žádná či zanedbatelná. Jeho rukama to není, ale asi neměl kdovíjakou vyvažovačku. To auto je prostě extrémně háklivé na stav kol, gum a celkově vyvážení, potvrdilo mně to už víc mechaniků. Škodovku klidně vyvažujou na +/- 10g, u Peugeotu si musejí dát záležet.

Kdysi jsem někde četl, že 3008 měly problémy s příliš měkkými silentbloky ramen, projevy byly nějaké takové jak popisuju, podle mě to bude asi totéž. Při směrové nestabilitě (navíc pokud je pod plynem či při brždění, což u mě byla ta první varianta) se doporučuje právě výměna silentbloků ramen. navíc celda1970 výše píše, že mu to pomohlo.

Já nakonec neměnil nic, gumy se mně sjíždějí rovnoměrně a "alchymií" s disky už jsem dosáhl takového stavu, že to nemíním řešit, ale pokud se to zase zhorší, tak se naštvu a půjdu do toho.:) Mimochodem s vibracema jsem měl největší problémy po výměně brzdových kotoučů za nové...

Odesláno

Podložky jsou jen na letních kolech na zimních nejsou.Podložky jsou asi přilepené k diskum. Jenže kdyby to byly silentbloky tak mi to děla furt ale na zimnich discich a plastich to neuděla ani tuk...

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Dobrý den. Mám stejné problémy cca 2roky. Vyzkoušel jsem už vše od nových pneu, kotoučů nespočet vyvážení. Teď jsem nechal vyměnit silentbloky ramen a je po problemu a jsem neskutečně šťastný :-)

Odesláno

Už auto nemám, ale podle příznaků mně to radil tady na fóru udělat Olda607, nakonec se to s nájezdem, výměnou gum a pneuservisu ustálilo natolik, že jsem to neprovedl.

Odesláno

Bohužel moje radost byla předčasná, cca po 50km se příznaky vrátili. Jsem na tolik nasr.. že uvažuju o prodeji. Tolik peněz přišlo vniveč. Nejhorší je že si s tím nikdo neví rady.

Odesláno (upraveno)

Vitej v klubu.....me to po vymene silentu na ramenou pomohlo...chvilku byl klid.....a pak se vibrace vratily.....na alu 17" vibruje...na alu 16" vibruje.....a na zimnich alu 15" se to ani nehne...muzu jet jak chci a sedi to.

Vzdycky kdyz jsem to na 16 a 17 vyvazil a rikam fakt peclive tak dobry....po ujeti par desitek km rup a vibrace zpet....

Nejvetsi dilo bylo ted....mam 200 tisic a menil jsem komplet tlumice ...pruziny a ulozeni jsou take nove......udelano ...vyvazeno.....vyjedu na rychlostku a vibrovalo to jako prase do volantu.....jsem se vratil do servisu...sundali kola a nula....geoska dobra.....tak jsem to tam nechal at hledaji.....zatim nasli jeden prasklej silent na rameni kterej uz byl menenej...

Az se naseru tak tam prdnu naporad ty zimni 15" a bude....

Upraveno uživatelem celda1970
Odesláno

Jsem v koncích, v Peugeotu mi radili vyměnit servo cca za 25tis s tím že to možná pomůže. Jiný mechanik sází na poloosy a ty nejsou zrovna levné. Už nevím co dělat. Nejhorší je že jsem s tím autem spokojený ale už mi dochází trpělivost.

Odesláno (upraveno)

Kdyz vymenis servo, opravdu to asi pomuze - ALE NE natrvalo. Nove servo muze lepe vstrebat vibrace, ale nevyresi jejich zdroj. 

Vim o cem mluvis, sam jsem to dlouho resil a castecne vyresil vymenou tehlice, kde bylo asi ble nalisovane lozisko a nebo zkriveny naboj. Kazdopadne pote, cca 80% zlepeseni, s autem muzu jezdit i 150 na 16kach kolech (plechovych), hliniky uz jsem zpatky nezkousel, ale na nich se to vzdy trepalo vice a zase na druhou stranu na zimnich 15kach se to netrepe vubec. Kratkou poloosu uz jsem taky vymenil v prubehu casu - zadna zmena.

BTW, mam druhe auto Xsaru, tam je servo s vuli, kola nejsou vyvazena uz asi 3 roky a volant se ani defakto v porovnani s druhym autem, ktere ma podvozek vpredu jako mas ty, ani nehne. Jo, jeste jsem zapomnel, ze ta Xsara ma ke vsemu vymenene silentbloky v ramenou a neni po tom ani udelana geometrie. A pritom drzi jak pribita.

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odesláno

Ja som mal vibraciu volantu od cca 115km/h na 16tkach plechacoch zimnych pneu, na letnych pneu 16 alu diskoch nie ani pri rýchlostiach nad 160km/h. Dufam, ze to bolo sposobene iba zimnymi pneu, uz som ich vyhodil mal maly dezen kupim nove a modlim sa, aby to bolo ok

Odesláno

Jestli to něčemu pomůže, tak mně se při 60tkm vibrace skoro nevyskytovaly. Pak jsem nechal vyměnit kotouče za nové a katastrofa. Vyvážení kol částečně pomohlo, ale ne úplně. Pak se to postupně zlepšovalo, až kolem nějakých 100tkm jsem o nich prakticky nevěděl...

Odesláno

Nebylo nahodou neco podobnyho v poradu cerne ovce? Akorat se jednalo o citroen, coz ale jedno... pry jde o nejakou zavadu v rizeni. Jednou jsem to cetl na nejakem foru, kde byl i odkaz na to video... 

Odesláno

Tak ja uz mam po vibracich....k tem novym tlumicum jsem musel menit znovu axialni tahla.. a dat nove obe ramena...do kterych uz byly lisovany jednou nove silenty ale ty stejne napraskly...takze vse za nove.....ted jezdim v uplne jinem aute...sedi..neklepe..neboucha a hlavne nevibruje....hlavne divne to bylo ze na 15" nic ale na 16 a 17" to klepalo....tak jsem zvedav jak dlouho to vydrzi...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...