Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

dané téma jsem k chybě nenašel, jen jednu zmínku, tak si ho dovolím založit.

Dnes jsem byl v Peugeotu na servisu klimatizace (doplnění + kabinový filtr). Přesto klimatizace nechladí jak má. Kompresor klimatizace běží a spíná.

Diagnostika ukázala závadu F995: Závada obvodu ovládání proměnného zdvihového objemu kompresoru klimatizace.

Auto jsem si odvezl, zrovna potřebuju jezdit.

Neřešil někdo tento problém?

Díky za rady

• O 1 rok později...
Odesláno

Tak po dlouhé době se mi podařilo objevit závadu. Ne přímo mě, ale v klima servise. Nebyl tedy poškozený kompresor ani jeho regulační ventil. Závada byla v konektoru, co se připojuje na el.mag regulační ventil. Konektor opraven, klimatizace znovu naplněna. Zatím krásně chladí a vše funguje jak má. Úleva :)

• O 2 roky později...
  • O 3 roky později...
Odesláno

Zdravím.

Taky kousek přidám k problému, třeba se to bude někomu hodit.

Klimatizace mi poslední dobou z ničeho nic přestane chladit a po třeba 10ti minutách znovu začne. Spojka kompresoru zůstává sepnutá a klima nechladí. Ještě jsem tenhle chybový stav nepřistihl s diagnostikou v ruce :). Chyby žádné nehlásí ale v deníku závad jsou nějaké zmínky o chybě F995 viz. obrázek. Výskyt/Zmizení.

P407_klima4.thumb.JPG.065253adf383908e68816f0259b7a3fb.JPG

Hledal jsem na internetu a našel jsem na nějakém ruském fóru kde tuhle závadu řeší a stejně jako u @Petrikj měl závadu v konektoru na ventilu. viz. foto.

Ventil se nachází přímo na kompresoru. Jsou tam dva konektory, jeden ke spojce a druhý k ventilu. Konektor který k němu vede je v pojistkovce nad baterkou. Na pinech 5 a 4 (zelenožlutý a modrý kabel) má být něco kolem 12 Ohmů.

Konektor má malou vůli tak jsem na něho zkusil trochu zatlačit směrem ven. V tu chvíli ztrácí kontakt, obnoví se pokud zase zatlačím zpět dovnitř. Tak jsem ho prostříkal kontaktolem a zkusil jsem ho zajistit páskou jak ukazují na obrázcích níže.

Tak doufám že je to i můj případ a problému jsem se tím zbavil. :papa

Obrázky níže jsou stažené z ruského fóra: https://www.drive2.ru/l/590075456108136051/

kbO2PLTT0bWcyoJc2yvNHofZUzM-960.thumb.jpg.dfcf7492072a27d78bcace30b6848057.jpg

TSVjEWSD8VzsCKLyj9IODu_4lY4-960.thumb.jpg.f5ac41b282118c9182565f04807b6321.jpg

vDSo9PWeRhrwLksq35HwDNjyOE0-960.thumb.jpg.6a8673ec27df3ad9e8fac9efb9ffbc8f.jpg

YhrIkO1gyvKU4GUJAfPTWXkXKds-960.jpg.0f154a0a0af2b303e603706fc7ebba78.jpg

• O 1 rok později...
Odesláno (upraveno)

Tak pridam malinko ze sveho problemu🙂

Jinak dekuji za skvely navod. Ta fotka patice, kde se da konektor promerit je super !!! Bez toho bych to asi nedal.

U mne byl problem uplne stejny jak v popisu, ale nepomhlo mi patici jen stahnout paskou. Porad ztracela kontakt.

Az po par hodinach laborovani jsem zjistil, ze je problem kovovych prackach(samice) v konektoru. Byla tam moc velka vule. Nacpal jsem tam medene dratky a pak nastrcil patici a pro sichr jeste zatahnul paskou. Vse funguje na vybornou🙂

Moc diky za tento navod

Upraveno uživatelem longstarr

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...