Marky Odesláno 18. červenec 2015 Odesláno 18. červenec 2015 Toto asi nebude normálne a bude treba niečo vymeniť? Predpokladám, že axiálny čap riadenia. Cvaká to dnu v tej manžete, ale mi príde, že nejako dosť. Zvládnem to doma alebo radšej do servisu? Citovat
ferinko2 Odesláno 18. červenec 2015 Odesláno 18. červenec 2015 Zvládneš to doma a potom musíš na geometriu.Ale klepe to tak,akoby bol voľný v tom kónuse nie samotný čap.No uvidíš pri rozoberaní. Citovat
Marky Odesláno 19. červenec 2015 Autor Odesláno 19. červenec 2015 (upraveno) Pod kónusom myslíš tú zúženú časť na obr? Ale veď tam je ten samotný čap, ktorý klepe. Ako uvoľniť ten závit vpravo? Surovo chytiť do hasáka? Je na protikuse niečo pre uchytenie kľúča alebo to len nechať tak a udrží sa to samo v serve? Upraveno 19. červenec 2015 uživatelem Marky Citovat
Marky Odesláno 19. červenec 2015 Autor Odesláno 19. červenec 2015 (upraveno) Ešte ma mýli obrázok zo servisboxu. Tam ten čap vyzerá inak a nie je tam časť, do ktorej sa upevňuje. Ako vyzerá v skutočnosti ten protikus, ktorý trčí zo serva a je schovaný v manžete? Je to len tyčka s dierou uprostred, do ktorej sa zaskrutkuje tá pravá časť čapu na hornom obr? Upraveno 19. červenec 2015 uživatelem Marky Citovat
celda1970 Odesláno 20. červenec 2015 Odesláno 20. červenec 2015 ale..vie......ta prostředná časť s číslom 3. je ve skutočnosti 50cm tyč...len v SB je to znázorněno jako zkráťené. Nazývá sa to spojovacia tyč riaděnia po slovensky...:-))) do tej tyče je naskrutkovaný samotný čap riaděnia a ten je istený matkou...."moje slovenčina ještě z vojny v Brezně 1989-1990...:-)" No a záleží jak ten čep hluboko našroubuješ....podle tohose potom nastavuje sbíhavost nebo rozbíhavost kol.... Dělal jsem to před 14ti dny a pak jsem jel ještě na geometrii jelikož to na nulu ručně skoro nikdy nenastavíš.... :papa :papa Citovat
ozzy56 Odesláno 20. červenec 2015 Odesláno 20. červenec 2015 (upraveno) no, já si myslím, že ti to klepe proto, že auto nesedí na kole, ten axiální čep je teď v neobvyklé poloze (kdy je auto zvedlé a pružina stlačila závěs kola a s tím i kulový čep řízení s řídící tyčí do nejnižší polohy--do této polohy se čep při jízdě nikdy nedostane, zkus to postavit na kola,pojeď autem dva metry,ať se usadí kola a zkus s řídící tyčí zatočit, myslím ,že klepat nebude jinak ta řídící tyč s axiálním čepem má správnou velikost podle obrázku, je opravdu tak krátká a to nejdůležitější naposled --aby jsi zjistil vůli v axiálním čepu řízení, musíš s ním pohybovat ve vodorovném (axiálním) směru, ty s ním točíš v radiálním směru..., tato vůle je důležitá,resp. nesmí tam být v axiálním směru žádná vůle Upraveno 20. červenec 2015 uživatelem ozzy56 Citovat
Marky Odesláno 20. červenec 2015 Autor Odesláno 20. červenec 2015 (upraveno) No teraz fakt neviem. Keď som mal auto zdvihnuté skúsil som rovnakým spôsobom aj druhé koleso, ktoré bolo na zemi (chytil som rukou poza pneu). Robí to isté aj keď nie tak výrazne. To o neobvyklej polohe neberiem, ten čap je tam práve preto aby kompenzoval tú neobvyklú polohu - "zalomenie", ktoré vznikne keď je koleso príliš hore alebo dole pretože tyč zo serva je stále rovno. Nemá prečo byť taký voľný, veď na videu vidno ako sa pod tou manžetou vyslovene lomí aj keď je čudné že pri pohybe v radiálnom smere. Pri pohyne v axiálnom smere tam nie je žiadna vôľa mykal som kolesom zľava doprava a nič. Klepne mi to napr. pri zídení z obrubníka pri vytočenom kolese alebo pri prejazde retardérom. Ten obrázok hore je skutočný axiálny čap zo 407 a veľkosťou sedí s č. 3 ale nie tvarom. Do jeho pravej časti by mala prísť tyč riadenia a do ľavej strany čap č. 5. Čo má znamenať tá guľa na konci č. 3??? Podľa mňa to je samotná guľa axiálneho čapu a na obr. hore je skrytá v tej rozšírenej pravej časti, ktorá na obr. v servisboxe nie je. Upraveno 20. červenec 2015 uživatelem Marky Citovat
celda1970 Odesláno 20. červenec 2015 Odesláno 20. červenec 2015 :myslim teda mám 307 ale že by byla na 407 axiálka takhle kraťounká...??? jestli jo tak sorry.... Citovat
Marky Odesláno 20. červenec 2015 Autor Odesláno 20. červenec 2015 Nemyslím, si, to bude len samotný čap . Tyč riadenia na obr zo servisboxu podľa mňa nie je. Podľa dĺžky manžety na videu vidno, že je tam toho "viac" ako len ten cca 7cm čap. Citovat
ozzy56 Odesláno 20. červenec 2015 Odesláno 20. červenec 2015 (upraveno) ta tyč řízení s axial. čepem se šroubuje do hřebenu řízení, nic tam nechybí Upraveno 20. červenec 2015 uživatelem ozzy56 Citovat
Marky Odesláno 20. červenec 2015 Autor Odesláno 20. červenec 2015 Ako sa tá guľa na č. 3 môže šrubovať do hrebeňa riadenia? Beriem ale to, že tá vec na prvom obr. hore je celá tyč aj s čapom aj keď je taká krátka a tá sa priamo šrubuje do hrebeňa. Stále mi ale vychádza, že tam nemá čo klepať ako to robí mne. Citovat
ozzy56 Odesláno 20. červenec 2015 Odesláno 20. červenec 2015 píšu o tom prvním obrázku cos dal, to je celá tyčka s axial. čepem, ta se našroubuje přímo do hřebenu řízení, nakonec--sundej tu manžetu ze skříně hřebenového řízení a uvidíš to sám jojo, na obrázku ze servisboxu chybí ta hlava axial. čepu Citovat
Marky Odesláno 20. červenec 2015 Autor Odesláno 20. červenec 2015 Takže sa zhodneme v tom, že ten čap je úplne vybitý a preto klepe? Citovat
ozzy56 Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 zkoušel jsi ho, jak píšeš nahoře i ve vodorovném směru a žádnou vůli nezjistil, takže mu není nic, volný ale může být hřeben v řízení (posunuje se v plastových vodítkách) zkus poslat to video do pežotu, co na to říkají oni Citovat
ineverexist Odesláno 21. červenec 2015 Odesláno 21. červenec 2015 Bože můj sundej tu manzetu a uvidis to hned ne, takhle leda s vesteckou kouli. Zjistí si novou v servisu kdybys ji drbnul. Podle toho jak se to tam kroutí to vypadá ze to otáčí hřebenem a ten klepe, coz by asi znamenalo rizeni ven, ale to je jen odhad z koule když je tam manžeta. Citovat
ozzy56 Odesláno 22. červenec 2015 Odesláno 22. červenec 2015 až sundáš tu manžetu, můžeš zjistit, že je ohlá tyč řízení v tom nejslabším místě --už jsem to taky viděl ,pak to hýbe celým hřebenem... Citovat
Marky Odesláno 22. červenec 2015 Autor Odesláno 22. červenec 2015 Neviem či sa mi podarí dať ju dole, prístup je tam zlý zboku a navyše ani nevidím aký typ spony tam je. Neviete náhodou? Citovat
celda1970 Odesláno 22. červenec 2015 Odesláno 22. červenec 2015 Marky..bez urážky... nebylo by lepší to dát někam do dílny... Citovat
Marky Odesláno 22. červenec 2015 Autor Odesláno 22. červenec 2015 Akože prečo? Lebo neviem aká tam je spona a že je tam zlý prístup? Pred panelákom v tej horúčave sa mi do toho zatiaľ nechce. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.