Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Já jsem měl podobně potkaný motor, a protože nebyla jistota, zda se vačkové hřídele neprotočily vůči kolu, tak byly dány nové. Taky koníky.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Tak auto je konečně opravené, vyměnil se blok, klika, písty, šály, všechny šrouby, těsnění, zrepasované vstřiky, nové rozvody.

tak co teda zůstalo původní? hlava?

Odesláno

Kromě řidiče, ještě hlava a vačky. Ty někdo měnil před 25 000 km. Tak mi to řekli v Peugeotu a potvrdil to i mechanik, že vačky jsou jak nový. Jen pro zajímavost, před rokem mi dělali v Hradci Králové v Peugeotu rozvody a mechanik mi volal, když to rozdělal, že jsou o zoubek přehozený.....

Odesláno

Závada prý vznikla používáním špatného oleje 5W40 od castrolu. Prý není určen pro tento typ motoru.

tak jestli tohle ti řekl ten co ti delal dia

Měl jsem to napíchlý na diag peugeot planet, byl u mě technik z peugeotu a říkal, že podle diag jsou rozvody OK (měněny rozvody komplet-kladky, vodní pumpa, řemen), řetízek v pohodě, turbo v pořádku. Auto startuje stejně dobře jako vždycky, jen ten šílený zvuk a špatný tah.

Dle různých teorií to prý může být vadný vstřik, nebo hydroštely nebo dokonce mi někdo říkal, že propálený píst. teorii o rozletěném turbu, jehož lopatky skončily v motoru jsem zavrhl, když jsem turbo viděl fyzicky.

a jestlis mu ještě i svěřil opravu auta , tak potěš koště....

Odesláno

Kromě řidiče, ještě hlava a vačky. Ty někdo měnil před 25 000 km. Tak mi to řekli v Peugeotu a potvrdil to i mechanik, že vačky jsou jak nový. Jen pro zajímavost, před rokem mi dělali v Hradci Králové v Peugeotu rozvody a mechanik mi volal, když to rozdělal, že jsou o zoubek přehozený.....

proč si teda dělal ty rozvody když byla hlava a vačky nove tak je jasne že i s rozvody a tys je hned menil taky? :nevim

jsem z toho celého vlákna zmatený

Odesláno

nebo jsem to špatně pochopil a ty rozvody menil předchozí majitel s tou hlavou a vackami.  takze vysledny verdikt poruchy byl teda jaky? co tam bylo špatně? plus kolik mas na tacho?

Odesláno

Taky jsem nějak nepochopil co byla příčina problému motoru.Olej 5w40 je do tohoto motoru povolený. Jestli je od kastrolu nebo totalu je jedno. Jak známo důležitější než značka oleje, jsou jeho parametry a vhodnost do toho kterého motoru.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...