P607Olda Odesláno 21. srpen 2015 Odesláno 21. srpen 2015 (upraveno) Já jsem měl podobně potkaný motor, a protože nebyla jistota, zda se vačkové hřídele neprotočily vůči kolu, tak byly dány nové. Taky koníky. Upraveno 21. srpen 2015 uživatelem P607Olda Citovat
brutall Odesláno 21. srpen 2015 Odesláno 21. srpen 2015 Tak auto je konečně opravené, vyměnil se blok, klika, písty, šály, všechny šrouby, těsnění, zrepasované vstřiky, nové rozvody. tak co teda zůstalo původní? hlava? Citovat
Driscoll Odesláno 21. srpen 2015 Autor Odesláno 21. srpen 2015 Kromě řidiče, ještě hlava a vačky. Ty někdo měnil před 25 000 km. Tak mi to řekli v Peugeotu a potvrdil to i mechanik, že vačky jsou jak nový. Jen pro zajímavost, před rokem mi dělali v Hradci Králové v Peugeotu rozvody a mechanik mi volal, když to rozdělal, že jsou o zoubek přehozený..... Citovat
Pe.Tr Odesláno 21. srpen 2015 Odesláno 21. srpen 2015 Závada prý vznikla používáním špatného oleje 5W40 od castrolu. Prý není určen pro tento typ motoru. tak jestli tohle ti řekl ten co ti delal dia Měl jsem to napíchlý na diag peugeot planet, byl u mě technik z peugeotu a říkal, že podle diag jsou rozvody OK (měněny rozvody komplet-kladky, vodní pumpa, řemen), řetízek v pohodě, turbo v pořádku. Auto startuje stejně dobře jako vždycky, jen ten šílený zvuk a špatný tah. Dle různých teorií to prý může být vadný vstřik, nebo hydroštely nebo dokonce mi někdo říkal, že propálený píst. teorii o rozletěném turbu, jehož lopatky skončily v motoru jsem zavrhl, když jsem turbo viděl fyzicky. a jestlis mu ještě i svěřil opravu auta , tak potěš koště.... Citovat
Pe.Tr Odesláno 21. srpen 2015 Odesláno 21. srpen 2015 Kromě řidiče, ještě hlava a vačky. Ty někdo měnil před 25 000 km. Tak mi to řekli v Peugeotu a potvrdil to i mechanik, že vačky jsou jak nový. Jen pro zajímavost, před rokem mi dělali v Hradci Králové v Peugeotu rozvody a mechanik mi volal, když to rozdělal, že jsou o zoubek přehozený..... proč si teda dělal ty rozvody když byla hlava a vačky nove tak je jasne že i s rozvody a tys je hned menil taky? jsem z toho celého vlákna zmatený Citovat
Pe.Tr Odesláno 21. srpen 2015 Odesláno 21. srpen 2015 nebo jsem to špatně pochopil a ty rozvody menil předchozí majitel s tou hlavou a vackami. takze vysledny verdikt poruchy byl teda jaky? co tam bylo špatně? plus kolik mas na tacho? Citovat
brutall Odesláno 23. srpen 2015 Odesláno 23. srpen 2015 Taky jsem nějak nepochopil co byla příčina problému motoru.Olej 5w40 je do tohoto motoru povolený. Jestli je od kastrolu nebo totalu je jedno. Jak známo důležitější než značka oleje, jsou jeho parametry a vhodnost do toho kterého motoru. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.