MotoMoto Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Dotaz pro volební komisy: Jak je řešené dvojí či jinak zmatečné hlasování jednoho člena? Příklad, všechny údaje pro hlasování jsou veřejně dostupné. Když někdo bude hlasovat třeba mojím jménem, jak to bude řešeno, když pak budu hlasovat já? A jak mohou být ověřovány hlasy ostatních členů? Těch co by třeba jinak nehlasovali? Nějak si to nedovedu představit jak je tohle ošetřené. Je třeba kontrolovaná odesílací adresa? Děkuji za vysvětlení. Citovat
ChouLu Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Tak kandidátky přečtené U Milana jsem se hodně zapotil než jsem to dočetl Ačkoliv se z 11 kandidátek bude vybírat pouze 5, už teď 100% vím, že klub bude v dobrých rukách ať volby dopadnou jakkoliv Takže pánové a dámo, hodně štěstí Citovat
Péťa Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 MotoMoto, to nijak ošetřené není, také jsem nad tím přemýšlel. "Ověřené" adresy neexistují. Pokud nastane situace, že přijde od jednoho člena hlasování dvakrát, budeme to s ním řešit individuálně. Já ale věřím, že v tomhle směru problém nebude, přeci jen to nejsou parlamentní volby nebo volby do samospráv Citovat
Veverka Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Teď tomu, MotoMoto, nerozumím - Ty jako vycházíš a priori z toho, že někdo, aby mohl hlasovat za jiného (proč proboha?), někomu hackne email?! A už vůbec nerozumím tomu, proč a jak chceš ověřovat hlasy členů, kteří nehlasovali?! Citovat
ChouLu Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Emaily které jsou v profilu, jsou samozřejmě ověřené, ale až od členů, kteří se zaregistrovali na novém systému. Jinak s tímto nikdy nebyl problém Citovat
MotoMoto Odesláno 13. červen 2015 Autor Odesláno 13. červen 2015 Tak dvojí a vícenásobné hlasování je ještě odhalitelné, ale co hlasy členů, kteří by třeba vůbec nehlasovali? To nikdo nezjistí. Neberte to prosím nějak jako útok, ale spíš si myslím, že věcem nutno předcházet než je řešit dodatečně. Nešlo by to třeba řešit zaslání autorizační kódu všem řádným členům na jejich uvedené adresy? A pak hlasování bude platné pouze s tímto generovaným kódem. Citovat
MilanF1 Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Doufám, že tu nikdo nevymýšlí nějaké podvody ohledně hlasování. Citovat
MotoMoto Odesláno 13. červen 2015 Autor Odesláno 13. červen 2015 Veverko: Možné je všechno, třeba jen z důvodů vnést zmatek do hlasování. A nebo získat hlasy těch co by jinak nehlasovali. Citovat
Péťa Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 (upraveno) Já Tě chápu, máš pravdu. Ale zase tak moc bych to nehrotil. Systém takové ověřování automaticky neumožňuje a ručně to po nás (prosím) nechtěj. Může to být inspirace pro programátory, aby na další hlasování byla nějaká webová aplikace, kde by se hlasovalo po přihlášení. EDIT: Věřím, že by se na takovou manipulaci s hlasy přišlo, protože je veliká pravděpodobnost, že by došlo k duplicitám. Upraveno 13. červen 2015 uživatelem Péťa Citovat
MotoMoto Odesláno 13. červen 2015 Autor Odesláno 13. červen 2015 A jinak já vůbec neříkám, že to někdo udělá, nikoho nepodezírám. Spíš mi jde o to něčemu předcházet, než řešit problémy. Citovat
Sagic Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 A proč se vlastně nehlasuje přes SZ, tam se každý hlásí svým heslem? Jinak chápu, že mail je hodně zneužitelný, ale že by to měl někdo zapotřebí? No člověk nikdy neví.. Citovat
ChouLu Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Pokud o to tak moc stojíte, nemám problém udělat zítra appku, co rozešle lidem email s kodem, který bude muset zadat do emailu s hlasy... samozrejme bude existovat tabulka, kde to bude moci komise ověřit... Citovat
punkac Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 No, jenom ti MotoMoto napíši, že méně je někdy více, takže s mým hlasem určitě nepočítej To co tu v posledních desítkách minut předvádíš fakt hraničí s umanutostí někde být, ber to jako názor jednoho řádnýho člena Ty se normálně snažíš z tohoto spolku udělat firmu a to já v žádném případě nechci Citovat
MilanF1 Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Péťo: Tvůj návrh bude možná vyžadovat změnu stanov, viz citace: "Hlasování bude probíhat vždy elektronickou poštou na emailové adresy všech členů volební komise." Pokud by to webová aplikace po přihlášení umožnilo, mohlo by dojít k odeslání e-mailů volební komisi + to musí mít všechny náležitosti dle dalších vět stanov, pak by to mohlo jít při současných stanovách ... ale na tohle bude možná potřeba právní porada. EDIT ChouLu: Tvůj nápad by vyřešil případný problém se stanovami. Citovat
Péťa Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Dobrá. Souhlasím s tím, že ChouLu rozešle kódy pro hlasování a já každý mail budu ověřovat. Tolik práce to zase není a je lepší předcházet případnému napadnutí voleb. Citovat
ChouLu Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Domluvím se s komisí a dám to dohromady Citovat
Veverka Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 (upraveno) MotoMoto, ono je pak otázka, kdo, kdy a z jakých pohnutek začne (i kdyby z nudy) přemýšlet o něčem, co by ho jinak ani nenapadlo, jen proto, že to neuváženě někdo jiný řekl/napsal veřejně tak, jako by to snad byla běžná zkušenost... Ano, systém je možná (příliš) jednoduchý, možná i do jisté míry zranitelný, ale tohle je klub, ne parlament. Pojďme být trochu soudní (tedy soudní, ne soudní ), měl jsem pocit, MotoMoto, že o to Ti jde. Nebo to bylo jen zdání či mýlka? Upraveno 13. červen 2015 uživatelem Veverka Citovat
MotoMoto Odesláno 13. červen 2015 Autor Odesláno 13. červen 2015 Punkac: To mi je jasné, že s Tvým hlasem nemohu počítat a musím se přiznat, že mi o to vůbec nejde. Nevím co tahle moje úvaha má společné s firmou, ale jde mi o něco hodně jiného. A pokud bude cokoliv jasné, čisté a jednoznačné, tak bude méně dohadů, handrkování a problémů. Prostě jsem si nějak nedokázal představit jak může takovéto hlasování proběhnout. A že se Ti moje názory nelíbí? S tím toho moc neudělám. Škoda jen že vidíš věci jinak než jsou myšlené. Lepší by bylo si o tom popovídat než odsuzovat. Citovat
elton Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 Vždyt je to jen klub a nikdy nebyl s volbama problém, tak proč se teď musí blbnout? Citovat
MotoMoto Odesláno 13. červen 2015 Autor Odesláno 13. červen 2015 Veverko, neříkej mi, že někdo začne něco takového dělat jen proto, že jsem to tu nadhodil. To už by jste na mě svedli pomalu všechno. Ale pravda je v tom, že mě nenapadlo že by to někdo chtěl dělat aby ovládl klub, ale právě třeba z legrace, nebo z pomsty. A že jsem tu na pár lidí co by se mstili narazil. Zvlášť když se volby řeší ve vláknu volně přístupném a ne třeba ve vláknu pro řádné členy. punkac a Vvitty ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.