Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted

Mám najeto cca 35 tis. km a původní stěrače ještě z výroby při stírání už dost "rozmazávají".

Co koupit?

Originální Peugeot (kolik stojí?)?

Nebo druhovýroba jako BOSCH AEROTWIN (sada cca 700 Kč na netu) nebo VALEO SILENCIO X*TRM (sada cca 1100 Kč na netu)?

Nebo ještě něco jiného?

Máte zkušenosti, které stírají dobře? Díky!

Posted

Mam druhu ci tretiu sadu Bosch Aerotwin A636 a nech sa na mna pani z Bosch nehnevaju, ale nestoja za nic tzn. po pol roku ich mozem vymenit...najskor zacnu rozmazavat a potom pri rychlosti 120 km/h a vyssej vodicov stierac pri stierani odskakuje od okna.

Skusil som kupit nahradne gumicky - grafitove ci ake su to presne a vymenil tie povodne v Bosch (ano daju sa vymenit len gumicky v tych Aerotwinoch)..ale onicom, po 2-3 mesiacoch pre istotu vrzgaju...

Posted

Já mám první sadu Bosch Aerotwin. Nasadil jsem je letos v lednu a zatím spokojenost. Při stírání nejsou skoro slyšet a zatím stírají dobře, určitě lépe než ty co tam byly z výroby - Valeo. Stály mě 693 kč, což je myslím dobrá cena. V dubnu jsem koupil i nový zadní stěrač Bosch, ten stál dokonce jen 145 Kč a stírá taky dobře. 

Posted

Já koupil taky v Brně zadní stěrač bosch za 145,- a nějak nestírá dle mých představ. Možná bude chyba v přítlaku, protože nestírá po celé délce stěrače, ale jen v některých místech. Přední mám origo, několikrát jsem je reklamoval, že směrem nahoru setřou, směr dolů rozmažou. Zkusím taky ty bosch přední a pak uvidím.

Posted

Za 7 € dostat kupit flasticku Anti Rain repelent od Turtle Wax u, a budete stierace potrebovat o 50 % menej. Nie je to reklama, ale vyskusajte.

Pouzivam Bosch Aero twin, a viac ako 1/2 roka nevydrzia, maju tazke podmienky, vela snehu, vela ladu, no ....

Posted

Mám originální stěrače přímo z Číny za 9 dolarů a nikdy jsem na autě neměl lepší... ;) A to jsem měl Bosch, valeo i originální...

Odesláno z telefonu za pomocí Tapatalk

Posted

Mám originální stěrače přímo z Číny za 9 dolarů a nikdy jsem na autě neměl lepší... ;) A to jsem měl Bosch, valeo i originální...

Daj prosim link, pripadne napis do ss...vdaka

Posted

Už mi přišly BOSCH AEROTWIN, stály necelých 700 Kč i s dopravou:

http://www.auto-pilot.cz/pro8996055/bosch-aerotwin-397-007-636

Při výměně jsem zjistil, že tam byly Bosch už z výroby, zdá se, že úplně identické.

Po výměně je to jako nebe a dudy, stírají krásně. Tak snad jim to chvíli vydrží...

Jinak moc nechápu, proč kupovat stěrače z Číny když "originál" Bosch stojí nějakou stovku navíc. To fakt jsou ty čínský lepší?

Otázka tedy taky je, jestli je Bosch taky nevyrábí v Číně :)

Posted

O nějakou stovku? Problém je z z Číny nepřijde stěrač typu Bosch ale přesně ten stejný jako jsou originální a za cenu cca 250 Kč mě opravdu mile překvapili protože jsou na autě už skoro rok a stiraji bezvadně...

Každopádně nikoho nenutim, jen jsem se podělil o svou zkušenost...

Posted (edited)

Moje zkušenost (teď jsem je měnil), že tam z výroby byly Bosch - úplně stejné, jako jsem koupil teď "od Bosche".

Cena na těch odkazech, co jste uvedli je 15-20 USD, to je 350-500 Kč ne 250 Kč.

U tý Číny bývá nevýhoda, že to přijde až za několik týdnů.

Věřil bych i tomu, že originál Peugeot, Bosch i tyto Číny jsou zcela identické z jedný fabriky, jen jiná nálepka...

Edited by maraaa
Posted

Tiez sa mi nechcelo cakat na Cinu....Tak som nakoniec kupil tie Valea SILENCIO X*TRM...vysli ma cca. 27,-e (750,-Kc).

Cital som niekde o nich, ze vydrzia viacej ako Bosch...tak uvidime...

• 1 month later...
Posted

Ja som tiež dával Bosch a kebyže ich nemám za dobrú cenu, tak by som dal Čínu, ale rozdiel bol tuším 7€. Tak ako spomínal kolega vyššie, origo sú totálne rovnaké. Inak používam aj tekutý stierač a v tejto kombinácii je to pecka :-)