Přejít na obsah

VAVA

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

Vše od uživatele VAVA

  1. VAVA

    5008 - zkušenosti

    @Pacho69 Nejsou to vysoké frekvence, jako u turba, spíš jako když se třou o sebe kartonové krabice. Turbo "sviští" podle předpokladů
  2. VAVA

    5008 - zkušenosti

    @Pacho69, @Pepa B. diky za potvrzeni. Cekal jsem neco jako cerpadlo, spis me prekvapilo, ze to v servisu nevedeli presne a obecne mlzili. Ohledne 'susteni' - to se spatne popisuje - jako bych 'rejzakem myl pekac' Jak jsem psal - nejvic se to projevuje pri prudkem snizeni otacek - pri seslapnuti a rychlem uvolneni plynu, nebo po prerazeni automatu na vyssi stupen.
  3. VAVA

    5008 - zkušenosti

    Divné zvuky z motorového prostoru v listopadu mi dobíhá 5tiletá záruka, tak chci vyřešit všechny "divnosti". Cca 5s po vypnutí motoru (při zahřátém) se z motorového prostoru ozvou 3-4 taková "škytnutí" - čekal jsem, že v servisu budou hned vědět, ale jenom obecně rady, že možná EGR ventil. Nevítě někdo? Dále - z motoru se občas ozývá jakoby zašustění (při prudkém uvolnění plynového pedálu, nebo např. při táhlém stoupání, kdy je motor v tahu), slyšitelné i při změně rychlostního stupně. Bál jsem se, aby to nebylo něco od automatu. V servisu mi vyměnili chladič turba, ale pazvuky (s nižší intenzitou) zůstaly. Vše P5008 2.0l 120kW automat, najeto 50kKm. Díky za postřehy. P.S. Kdybyste někdo měl náhodou stejnou motorizaci někde v Praze a byl ochoten podstoupit srovnání, tak bych byl nesmírně vděčný. Možná mám slyšiny, ale nechci to podcenit. Kdyžtak prosím zprávu do SZ.
  4. VAVA

    Ovladanie klimatizacie/teploty

    Urcite resit pres Optiway, kdyz je ta moznost.
  5. VAVA

    Automatická převodovka P5008

    @Suditscher - omlouvám se vlastníkům robotů, pokud jsem se něčím dotknul. Odborník nejsem, jsem dlouholetý uživatel (automatů). Kolik lidí, tolik názorů - snažíme se primárně přispět @celda1970 k rozhodnutí (a ne se navzájem posekat). Roboty jsem sedlal v ojetinách, mohl to mít vliv. Automat mám kvůli manželce. Jezdí "svátečně" = bez předvídání, brzda/plyn. HDM dle mého názoru lépe "žehlí" většinu řidičských nedokonalostí na plynu == nemusí se s ním učit jezdit. A zaparkuje i do řady
  6. VAVA

    Automatická převodovka P5008

    Taky doporučím klasický měničový automat. Ale než mi dá někdo mínus (!no flame!)- je to určitě o zvyku, existují i spokojení řidiči robotů. Absolvoval jsem zkušební jízdy s robotem (v G4P i P5008 - byl výrazně větší výběr) a vnímal jsem to z hlediska jízdního komfortu (předchozí 2 auta s HDM automatem) jako zhoršení. Margarín není špatnej, ale když sis zvyknul na máslo... Záviděl jsem jenom "pádla" pod volantem, to dostala myslím až nová generace automatu s EURO 6. Ale pokud přecházíš z manuálu, tak ti možná některé vlastnosti vadit nebudou. Nákup HDM automatu ve vyšším nájezdu (a bez doložené údržby) může být rizikový. Jinak abych (subjektivně) vyjmenoval výhody HDM: + řazení bez cukání a ztráty krouťáku + plynulejší "plazení" + nemá dvouhmotový setrvačník + delší životnost (při nezanedbání výměny oleje) - dražší (nevím, jak se projevuje u ojetin) - vyšší spotřeba - vyšší náklady v případě poruchy
  7. Robota bych vyloučil. Pokud je někdo zvyklý na "klacek", tak ho robot IMHO jenom nas..e pomalým řazením a nutností vyšlapávat plyn. Manuál je OK, já mám teda kvůli manželce klasický automat (s motorem 2.0HDi). Neměnil bych.
  8. Jsem zvědavý na dlouhodobější zkušenosti se spolehlivostí a spotřebou. Mě stačí 5x otevřít kufr během 3 dnů a už mi zapíná úsporný režim :/ Tak je otázka, zda to nebude moc žravý.
  9. VAVA

    Topení, zimní starty

    Mě teda kontrolka žhavení svítí už teď.
  10. VAVA

    Časový záznam změny v ŘJ

    Tak nevím - měl jsem to vypnutý a plnohodnotnou rezervu nemám (jenom sadu s "lepícím" kompresorem). Po stisknutí tlačítka diag na tachometru už mi to ukazuje, to jsem tam dřív neměl. Co se týká vypnutí detekce nebo pouze indikace - taky nevím, papouškuju sdělení servisu, možná ne úplně správně, jsem pouhý poučený uživatel Co se týká vybavení senzory, tak jsem vygooglil: ...všechny nově homologované modely vozů musejí být od 1. listopadu 2012 vybaveny systémem pro kontrolu tlaku v pneumatikách. Od 1. listopadu 2014 je tento systém předepsaný pro každý nový vůz třídy M1 (vozidla pro přepravu osob s maximálně 8 místy pro sezení kromě sedadla řidiče)... Tak nevím, od kdy platí povinnost. P5008 FL je modelový rok 2013, nevím, zda musel znovu procházet homologací. Nicméně - potvrdí ještě někdo, jeslti můžu/nemůžu dohledat kdy se měnily parametry v diag?
  11. VAVA

    Časový záznam změny v ŘJ

    Je to 2014 po FL, nevím, kde bych zjistil konkrétní datum výroby - datum prvního prodeje (začátek záruky) je 28.11.2014. Evidentně něco vypnout jde U mě byla detekce TPMS v pořádku - vypnutý bylo právě jenom to "upozorňování". To, že tam někdo lezl, je jasný. Nicméně se to stalo v době, kdy to auto bylo prodaný/servisovaný u konkrétného Peugeot dealera. Takže buď to majiteli přepnul sám, nebo to někdo udělal za jeho zády a on to při následným prodeji nezkontroloval. Pro jdu po "auditní stopě" (pokud existuje) - kdyby se datum nastavení shodovalo např. s datumem servisní prohlídky, tak bych měl jasno. Podle mě to porušuje podmínky pro provoz vozidla, takže v podstatě mi to prodali ve stavu, kdy by to neprošlo technickou.
  12. O víkendu jsem sjel píchlou pneumatiku až na ráfek - a PP nic. Nevíte někdo, zda jsou změny v nastavení ŘJ auditované a zpětně dohledatelné? V Domanským (kde jsem měl shodou okolností domluvenou roční prohlídku) mi řekli, že všechny TPMS senzory jsou OK - ale byla vypnutá výstraha v PP. Jsem nas..nej jak broky. Kupoval jsem lehce jetou 5008mu (cca rok a půl jetá, ještě v záruce) u dealera, který se při telefonické konfrontaci tváří, že to je "absolutně nemožné". Takže 2 varianty: 1/ Buď mi lžou a předchozímu majiteli to vypli (zimní kola ve výbavě nebyly, asi je přepoužili) 2/ Změnil to někdo jiný a při prodeji to nekontrolovali Dá se změna dohledat? Pneumatika zničená (přitom to byl jenom hřebík - jezdím málo a pneu kontroluju namátkou - když mám ty drahý senzory), naštěstí se mi to stalo ve městě a ne na dálnici ve vysoký rychlosti - auto bylo plný rodiny.
  13. VAVA

    Spotřeba 5008

    Mám 2014 po FL, ale ještě se "starší" AUT6 (AM6 II). AUT6 nebyla připravená na Start&Stop. EAT6 (AM6 III - třetí generace) se začala montovat s příchodem "BlueHDI" modelů. Co jsem k tomu dohledal, kdyby někoho zajímalo: http://ae-plus.com/features/shifting-into-gear http://www.novec4picasso.cz/?p=1886
  14. VAVA

    Spotřeba 5008

    Pacho69: Jj, to je jasný. Mám 4tý automat v řadě - nejstarší byl ročník 1985 a máš recht, drobné rozdíly bych tam viděl Já měl dojem, že tu srovnáváme 2 generace 6ti rychlostních automatů AISIN (AUT6, EAT6, konkrétní modelové označení neznám), co se montovaly do 5008 a rozdíly těchto konkrétních převodovek.
  15. VAVA

    Spotřeba 5008

    @stati Neviděl bych to tak tragicky. Automaty s paírovou nižší spotřebou jsou zásadně ty dvouspojkové (se "suchou" spojkou) - DSG, PDC, PowerShift... Ty maj zase jiný druhy problémů (a většinou nižší životnost). @Agrafik - rozdíl v generacích převodovek myslím není nijak revoluční, spíš plíživá optimalizace. Z doslechu - nová převodovka prý "víc zamyká" (přemosťuje hydroměnič), bylo sníženo tření "optimalizací" tvaru disků a brzd (=méně materiálu). Nejsem si jistý, zda to nebude na úkor trvanlivosti, jak to v poslední době bývá. Snad je i optimalizováno mazání. AUT6 z roku 2012 bude prověřená konstrukce ke konci produkčního cyklu, víc bych řešil historii (kolik najeto, zda měněn olej) než o něco vyšší spotřebu.
  16. VAVA

    Spotřeba 5008

    Tak minulý týden jsem vyjímečně musel do práce autem (cca 6km) a výsledek za 3 dny poskakování v Praze - najeto cca 50km, spotřeba pěkných 9,9 l nafty dle PPM.
  17. VAVA

    Spotřeba 5008

    Dlouhodobá spotřeba (10kKm) 7,6 l nafty podle PP. Jsem z Prahy, město/mimo cca 50:50. 120kW AUT6 (2014).
  18. VAVA

    Nákup 5008

    Pro kuldam1 - zvažoval jsem Zafiru (moje podmínka byl automat). Zafira se mi zamlouvala více, ale prostřední sedadlo ve druhé řadě není homologované pro dětskou sedačku Mám 3 děti do sedačky, takže smolík. Jinak co se mi líbilo - Zafira byla "víc auto", lepší tlumení hluku při přejezdu nerovností. Co se mi nelíbilo - zadní sedadla po sklopení neudělají "rovinu", prostřední sedačka je o něco užší (viz výše ohledně sedaček). P5008 má o něco větší kufr.
  19. No podlahu u zadních sedadel propadlou nemám. Ale u řidiče mám pod patou levé nohy (opřená o levý podběh - mám automat) vyšlapaný důlek. Na 13tis km mi to přijde sakra brzo. Co to je sakra za materiál?? Obecně mi kvalita koberců přijde mizerná. Do "jekoru" předchozího auta (FoFo II) bych se nebál v tretrách, tady jsou málem průsvitný (kufr to samý) a všechny podlahové sexy výlisky se prohýbají pod tlakem prstu.
  20. VAVA

    Nákup 5008

    Robota je lepší si půjčit na celý den, 1 jízda tak leda nas..re. Pokud člověk stojí furt na plynu, tak to řazení houpe dost. Pokud člověk vychytá "meziplyn" při řazení, tak se na to dá zvyknout. Ale tím se komfort řazení posouvá z kategorie "dostatečné" max. na "dobré". Když jsem testoval, tak mi v kopci držel brzdový asistent, tak to až takový problém nebyl. Ale (jak tu již zaznělo x-krát) vždy to bude horší komfort ve srovnání s klas. hydroměničem. Mám 3tí auto s automatem v řadě (různé generace automatů) a tento u 5008 mi přijde slušně vychovaný. Automat mám kvůli manželce a stále opakuji, že to je "cena za bezpečnost" - nebojí se v pražském provozu s dětma (manuál vzdala po první křižovatce) protože: Nemusí řešit ovládání a věnuje se provozu Necouvne/nechcípne to při stání na semaforu do kopce Nechcípne to při prudkém startu z vedlejší na křižovatce. Pozor - robot - hlavně studený - může Parkování, parkování, parkování Jsem si takřka jistý, že s robotem (a jejím stylem) by manželka měla problém (a děti obouchaný hlavičky od houpání auta při řazení pod plynem).
  21. ...sám se zeptám, sám si odpovím. Chroustání při došlápnutí znělo jak ABS, takto jsem to podal servisu při pravidelné roční prohlídce. Operace - výměna destiček i kotoučů na přední nápravě (v rámci záruky). Na dotaz, zda se jim podařilo nasimulovat, tak že prý ne - ale co dohledali v databázi tak na podobné příznaky prý toto pomohlo. Výsledek - pazvuky vymizely, hurá. Stejně mi ale vrtá hlavou, zda to bylo nezbytné, nebo se někomu ze servisu hodily zánovní kotouče .
  22. Zdravím, pořídil jsem zánovní P5008 (najeto nyní 10kKm) a od brzd se občas linou divné zvuky. Když plynule dobržďuji (až do zastavení vozidla) a pak "došlápnu" brzdu, tak se z motorového prostoru ozvou divné "chroustavé" zvuky. Nedokážu identifikovat zdroj, ale spíš než od kol a kotoučů mi to zní jak z prostředka motorového prostoru. Máte to taky? Díky za info. Verze 120kW automat, 2014, po FL
×
×
  • Vytvořit...