Přejít na obsah

VAVA

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 5008
  • Rok výroby
    2014

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Žizkov
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

VAVA's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

8

Popularita

  1. VAVA

    5008 - zkušenosti

    @Pacho69 Nejsou to vysoké frekvence, jako u turba, spíš jako když se třou o sebe kartonové krabice. Turbo "sviští" podle předpokladů
  2. VAVA

    5008 - zkušenosti

    @Pacho69, @Pepa B. diky za potvrzeni. Cekal jsem neco jako cerpadlo, spis me prekvapilo, ze to v servisu nevedeli presne a obecne mlzili. Ohledne 'susteni' - to se spatne popisuje - jako bych 'rejzakem myl pekac' Jak jsem psal - nejvic se to projevuje pri prudkem snizeni otacek - pri seslapnuti a rychlem uvolneni plynu, nebo po prerazeni automatu na vyssi stupen.
  3. VAVA

    5008 - zkušenosti

    Divné zvuky z motorového prostoru v listopadu mi dobíhá 5tiletá záruka, tak chci vyřešit všechny "divnosti". Cca 5s po vypnutí motoru (při zahřátém) se z motorového prostoru ozvou 3-4 taková "škytnutí" - čekal jsem, že v servisu budou hned vědět, ale jenom obecně rady, že možná EGR ventil. Nevítě někdo? Dále - z motoru se občas ozývá jakoby zašustění (při prudkém uvolnění plynového pedálu, nebo např. při táhlém stoupání, kdy je motor v tahu), slyšitelné i při změně rychlostního stupně. Bál jsem se, aby to nebylo něco od automatu. V servisu mi vyměnili chladič turba, ale pazvuky (s nižší intenzitou) zůstaly. Vše P5008 2.0l 120kW automat, najeto 50kKm. Díky za postřehy. P.S. Kdybyste někdo měl náhodou stejnou motorizaci někde v Praze a byl ochoten podstoupit srovnání, tak bych byl nesmírně vděčný. Možná mám slyšiny, ale nechci to podcenit. Kdyžtak prosím zprávu do SZ.
  4. VAVA

    Ovladanie klimatizacie/teploty

    Urcite resit pres Optiway, kdyz je ta moznost.
  5. VAVA

    Automatická převodovka P5008

    @Suditscher - omlouvám se vlastníkům robotů, pokud jsem se něčím dotknul. Odborník nejsem, jsem dlouholetý uživatel (automatů). Kolik lidí, tolik názorů - snažíme se primárně přispět @celda1970 k rozhodnutí (a ne se navzájem posekat). Roboty jsem sedlal v ojetinách, mohl to mít vliv. Automat mám kvůli manželce. Jezdí "svátečně" = bez předvídání, brzda/plyn. HDM dle mého názoru lépe "žehlí" většinu řidičských nedokonalostí na plynu == nemusí se s ním učit jezdit. A zaparkuje i do řady
  6. VAVA

    Automatická převodovka P5008

    Taky doporučím klasický měničový automat. Ale než mi dá někdo mínus (!no flame!)- je to určitě o zvyku, existují i spokojení řidiči robotů. Absolvoval jsem zkušební jízdy s robotem (v G4P i P5008 - byl výrazně větší výběr) a vnímal jsem to z hlediska jízdního komfortu (předchozí 2 auta s HDM automatem) jako zhoršení. Margarín není špatnej, ale když sis zvyknul na máslo... Záviděl jsem jenom "pádla" pod volantem, to dostala myslím až nová generace automatu s EURO 6. Ale pokud přecházíš z manuálu, tak ti možná některé vlastnosti vadit nebudou. Nákup HDM automatu ve vyšším nájezdu (a bez doložené údržby) může být rizikový. Jinak abych (subjektivně) vyjmenoval výhody HDM: + řazení bez cukání a ztráty krouťáku + plynulejší "plazení" + nemá dvouhmotový setrvačník + delší životnost (při nezanedbání výměny oleje) - dražší (nevím, jak se projevuje u ojetin) - vyšší spotřeba - vyšší náklady v případě poruchy
  7. Robota bych vyloučil. Pokud je někdo zvyklý na "klacek", tak ho robot IMHO jenom nas..e pomalým řazením a nutností vyšlapávat plyn. Manuál je OK, já mám teda kvůli manželce klasický automat (s motorem 2.0HDi). Neměnil bych.
  8. Jsem zvědavý na dlouhodobější zkušenosti se spolehlivostí a spotřebou. Mě stačí 5x otevřít kufr během 3 dnů a už mi zapíná úsporný režim :/ Tak je otázka, zda to nebude moc žravý.
  9. VAVA

    Topení, zimní starty

    Mě teda kontrolka žhavení svítí už teď.
  10. VAVA

    Časový záznam změny v ŘJ

    Tak nevím - měl jsem to vypnutý a plnohodnotnou rezervu nemám (jenom sadu s "lepícím" kompresorem). Po stisknutí tlačítka diag na tachometru už mi to ukazuje, to jsem tam dřív neměl. Co se týká vypnutí detekce nebo pouze indikace - taky nevím, papouškuju sdělení servisu, možná ne úplně správně, jsem pouhý poučený uživatel Co se týká vybavení senzory, tak jsem vygooglil: ...všechny nově homologované modely vozů musejí být od 1. listopadu 2012 vybaveny systémem pro kontrolu tlaku v pneumatikách. Od 1. listopadu 2014 je tento systém předepsaný pro každý nový vůz třídy M1 (vozidla pro přepravu osob s maximálně 8 místy pro sezení kromě sedadla řidiče)... Tak nevím, od kdy platí povinnost. P5008 FL je modelový rok 2013, nevím, zda musel znovu procházet homologací. Nicméně - potvrdí ještě někdo, jeslti můžu/nemůžu dohledat kdy se měnily parametry v diag?
  11. VAVA

    Časový záznam změny v ŘJ

    Je to 2014 po FL, nevím, kde bych zjistil konkrétní datum výroby - datum prvního prodeje (začátek záruky) je 28.11.2014. Evidentně něco vypnout jde U mě byla detekce TPMS v pořádku - vypnutý bylo právě jenom to "upozorňování". To, že tam někdo lezl, je jasný. Nicméně se to stalo v době, kdy to auto bylo prodaný/servisovaný u konkrétného Peugeot dealera. Takže buď to majiteli přepnul sám, nebo to někdo udělal za jeho zády a on to při následným prodeji nezkontroloval. Pro jdu po "auditní stopě" (pokud existuje) - kdyby se datum nastavení shodovalo např. s datumem servisní prohlídky, tak bych měl jasno. Podle mě to porušuje podmínky pro provoz vozidla, takže v podstatě mi to prodali ve stavu, kdy by to neprošlo technickou.
  12. O víkendu jsem sjel píchlou pneumatiku až na ráfek - a PP nic. Nevíte někdo, zda jsou změny v nastavení ŘJ auditované a zpětně dohledatelné? V Domanským (kde jsem měl shodou okolností domluvenou roční prohlídku) mi řekli, že všechny TPMS senzory jsou OK - ale byla vypnutá výstraha v PP. Jsem nas..nej jak broky. Kupoval jsem lehce jetou 5008mu (cca rok a půl jetá, ještě v záruce) u dealera, který se při telefonické konfrontaci tváří, že to je "absolutně nemožné". Takže 2 varianty: 1/ Buď mi lžou a předchozímu majiteli to vypli (zimní kola ve výbavě nebyly, asi je přepoužili) 2/ Změnil to někdo jiný a při prodeji to nekontrolovali Dá se změna dohledat? Pneumatika zničená (přitom to byl jenom hřebík - jezdím málo a pneu kontroluju namátkou - když mám ty drahý senzory), naštěstí se mi to stalo ve městě a ne na dálnici ve vysoký rychlosti - auto bylo plný rodiny.
  13. VAVA

    Spotřeba 5008

    Mám 2014 po FL, ale ještě se "starší" AUT6 (AM6 II). AUT6 nebyla připravená na Start&Stop. EAT6 (AM6 III - třetí generace) se začala montovat s příchodem "BlueHDI" modelů. Co jsem k tomu dohledal, kdyby někoho zajímalo: http://ae-plus.com/features/shifting-into-gear http://www.novec4picasso.cz/?p=1886
  14. VAVA

    Spotřeba 5008

    Pacho69: Jj, to je jasný. Mám 4tý automat v řadě - nejstarší byl ročník 1985 a máš recht, drobné rozdíly bych tam viděl Já měl dojem, že tu srovnáváme 2 generace 6ti rychlostních automatů AISIN (AUT6, EAT6, konkrétní modelové označení neznám), co se montovaly do 5008 a rozdíly těchto konkrétních převodovek.
×
×
  • Vytvořit...