Přejít na obsah

Peugeot 406 Break

Uživatel
  • Počet příspěvků

    52
  • Registrace

O uživateli Peugeot 406 Break

  • Datum narození 21.1.1993

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    2003

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Jičín
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

2 057 zobrazení profilu

Peugeot 406 Break's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

13

Popularita

  1. @Martinsnek Přesně tak, nic tím nezkazíš. Baterii EFB můžeš nahradit AGM. Baterii AGM nemůžeš nahradit EFB, pouze AGM. Já mám v 508 předepsané EFB a koupil jsem AGM.
  2. @ChouLu Kolik stojí +/- držák a kolik jich tam vůbec je?
  3. @risoun Pokud máš řízené (inteligentní) dobíjení tak viz. obrázek spodní část grafu. @cvrlo Zkus jí reklamovat jelikož jí ještě nemáš 2 roky a uvidíš co ti řeknou/napíšou. Obrázek: Jak vypadalo dobíjení u klasického automobilu bez systému stop-start, ukazuje horní část grafu. Napětí 12,1 V odpovídá vybité baterii, čili nedochází k žádnému dobíjení a její zbývající kapacita stále klesá (5). Urychleně nabít akumulátor se dnešní moderní auta snaží při brzdění motorem (tedy klidně i kolovými brzdami, ale musí být zařazen převod). V tu chvíli zatíží alternátor naplno a napětí vzroste až na 16 V (6) . Brzdění však málokdy trvá tak dlouhý čas, aby se baterie zcela dobila. Pokud řidič brzdí málo a vinou zapojených spotřebičů její nabití stále klesá. Když klesne pod kritickou mez (v našem grafu zmíněných 70 %), automobilu nezbývá než obětovat pár gramů CO2 a začít baterii dobíjet. Ale jen opatrně, třeba 13,1 voltu (7). A jakmile se baterka jen trošku osvěží, hned zase motoru od zátěže alternátorem uleví, aby se stromy v Bruselu zazelenaly. Ani 60kilometrová jízda tak není zárukou, že vůz postavíte do garáže s nabitou baterií. Naopak, pokud nebydlíte v hlubokém údolí a posledních patnáct kilometrů jste trvale nebrzdili motorem, je to krajně nepravděpodobné. Mnohem pravděpodobnější je scénář, který vidíte v našem grafu - že baterie je po dlouhé jízdě nabitá ještě méně než na jejím začátku (8). Závěr: Auta se systémem stop-start mají odolnější autobaterie typu EFB (s vyztuženými deskami) či AGM (s elektrolytem ve skelné vatě), přesto zmíněné týrání v praxi vydrží málokdy déle než tři roky. Jedinou možností, jak životnost prodloužit, je pravidelné dobíjení externí nabíječkou. Kdyby byla baterka stále nabitá, vydrží i přes deset let.
  4. Už je to dva měsíce co jsem přes diagnostiku kontroloval napětí a bylo stabilní i po hodině bych řekl kolem 14.5 - 14.6V jak při volnoběhu, při jízdě tak i při brždění. Vypadá to tak, že francouz si nechal vypnout řízené dobíjení i stop/start. Když mám zapnuté ECO tak mě zabliká kontrolka ECO na pár sekund a auto je stálé nastartované. Po odzimování stejnak napojím auto na diagnostiku tak pak můžu dát vědět jestli je napětí opravdu stabilní či se změní po nějaké době. Já mám psané podle VINka baterku EFB a taky, že jsem jí tam měl, ale koupil jsem AGM, protože je vyspělejší, odolnější i ohledně životnosti než EFB. Nahradit EFB baterii za AGM jde tak, když už vyhazovat takové prachy za speciální baterii tak jsem koupil pořádnou.
  5. @MJSytic Nevím podle čeho to francouzi vybírali co tam dají, ale měl jsem v 508 baterku z výroby i podle VINka EFB. A to mám Euro 6, r.v. 2016 a dobíjení mám kolem 14,5V. @risoun Úplně totéž jsem měl u baterky z výroby. Samozřejmě je blbost porovnávat 4 letou a skoro roční baterku, ale 2x jsem jí nabil a po 6hodinách měla prvně 12.80V a po druhém nabití už 12.73V. Tak jsem jí nechal doma a teď mě drží 12.47V. Usoudil jsem, že hold nedokáže po nabití udržet napětí tak jsem koupil AGM a ta mě drží. Pouze se samovybíjí doma, protože auto je zazimované.
  6. Zdravím, taky se přidám. V úterý jsem nabil baterii a když jsem odcházel tak napětí bylo 12.90. Ve čtvrtek bylo napětí 12.52 a včera (čtyři dny po nabití) bylo už 12.1. Tak jsem auto vytáhl na výlet. Hledal jsem informace ohledně baterek a náhodně mě to zavedlo sem na fórum a dočetl jsem se o řízeném nabíjení. Tak jsem odpoledne změřil baterii a 12.52V. Po nastartování na volnoběh se to drželo mezi 14.60 - 14.63V. Po vypnutí motoru a počkání se napětí zastavilo na 12.64. Došel jsem k závěru, že mám nejspíš řízené nabíjení vypnuté. Teď mě spíš zajímá proč tak rychle padá napětí, že by tolik bral alarm nebo spíš už špatná baterie? Ve 406 mě baterka krásně drží, dokonce po 7 dnech stání měla napětí lehce nad 12.50. Můžu poprosit o zjištění, která baterie do 508 patří? VIN: VF38EAHXMGL038214. Když jsem prověřil auto přes Cebia tak ve výbavě je AKUMULÁTOR L3 760 70 AH EFR 760 EN EF. Předem díky
  7. Ani za jízdy se mi volant nevrátí a je zaseklý v jedný pozici. Volant mě jde furt ztuha a jenom někdy povolí, ale to je tak na pár sekund pak jde zase ztuha. Když jedu rovně tak bez problému, ale jakmile volant natočím tak jde ztuha a musim vynaložit někdy velkou sílu, abych zatočil. Řemen neprokluzuje, ale asi mám načatou řemenici něco mi tam sem tam zacvaká mezi otáčky 820-1000. Teďka budu měnit čepy řízení, protože na jednom je velká vůle a na tom druhém malá.
  8. Tak jsem to profouknul stlačeným vzduchem a žádná změna. Odpojil jsem to u čerpadla kde jsem připojil kompresor a stlačený vzduch šel, až do nádržky. Pak jsem to odpojil u řízení a jenom trošku servo oleje vyteklo. Kolega v práci mě poradil ať zvednu přední nápravu a zatočím volantem. Bez nastartovaného motoru jde volant z těžka a při nastartovaném o něco lepší, ale stále ztuha. Pak mě ještě řekl ať zkusím natočit volant, že by se měl vrátit do nulové pozice, aby byli kola rovně tak taky nic. Takže jestli chápu dobře tak je problém v řízení?
  9. Zdravím, taky se přidám. Od konce února mě zlobí posilovač řízení. Předchozí den bez problému, ale ráno jedu do práce a volant šel tak ztuha jako kdyby to nemělo posilovač řízení. Zkusil jsem výměnu servo oleje, ale nepomohlo to. Všiml jsem si, že když je venku chladno jde velmi ztuha, ale když je venku tepleji tak řízení jde o něco lépe, ale stále ztuha a sem tam pustí, že jde bez problému. Co jsem se ptal svého mechanika tak prý zpětný ventil na servo čerpadle. Pojistky pohledově vypadají OK. Nevíte někdo kde by mohl být problém nebo co vyzkoušet než koupím použitý servo čerpadlo? Peugeot 406 Break 2.0HDi 80kW r.v. červenec/2oo3 Předem díky za rady.
  10. @Sentík Mám TrueCam A7s 2 roky a 9 měsíců radši jsem se podíval na fakturu, abych nekecal a furt funguje bez problému. Na začátku roku 2019 jsem jenom reklamoval držák a nástavec. Začal nástavec s autokamerou vypadávat z držáku ... hold opotřebení. A s reklamací jsem velmi spokojený do týdne vyřízena a to mají ze zákona lhůtu 30 dnů. A jak napsal @Péťa tak musím souhlasit jakmile je někdo nespokojen už kritizuje, ale najdou se i lidé, kteří napíšou pozitivní komentář. Jinak není vše věčné každá věc časem přestane fungovat, ale rozhodně záleží taky jak se k tomu ten dotyčný chová.
  11. @inoxing slíbený záznam z autokamery se zvukem. @krtek 2 díky za radu ohledně měděnky. - Žhavičky vyměněny a ošetřeny měděnkou. AMBA0150.mov
  12. Pesastor znám to no komu není rady tomu není pomoci. Jinak ohledně té hadice, když se sundá horní plast tak pod ním je černý víko a na levé straně se dolévá motorový olej a ve středu toho víka začíná vést hadice a končí někde dole u spojky tak tu myslím. Další vlákno nebude není o čem.
  13. Zkoušel jsem dopoledne i otáčky 4000 a nic. Tu žhavičku jsem postřikal sprejem tak si myslím, že je otázka času kdy to prozere a vystřelí tlakem. Mezi žhavičkou a hadicí jsem dal hadry tak snad to pomůže ochránit ten kousek hadice a možná tam dám i kousek plechu. Jinak pod kapotou jsem dal plechy, aby nebyla druhá díra v kapotě. A zkusím pak tu měděnou pastu ve spreji jak poradil krtek 2.
  14. Tak jsem si objednal měděnou pastu ve spreji, zítra v autokelly vyzvednu a pak na to půjdu. Prvně musím tu žhavičku vyndat pokud půjde jinak budu muset počkat, až vyletí tlakem. A docela se bojím hadice, která je trochu v cestě. Oblek pyrotechnika by měl uspět.
  15. Závity jsou ok. V létě jsem měl žhavičky venku a závity jsem ošetřil i teďka na nových nanotechnologii. Problém je pod závitem s tím tělem zítra vyndám žhavičku ze 4.válce a dám sem fotku co to dělá. Našel jsem sprej od Bernera za cca 250 nebo 350Kč a je přímo na žhavičky tak ho asi koupím nebo se ještě optám v autokelly. A nejspíš to bude třeba tu šachtu vyčistit optám se kamarádů jestli nemají přípravek, abych ho nemusel kupovat.
×
×
  • Vytvořit...