Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Záhadné klepání motoru ?!


Sektor

Recommended Posts

Ked rozsvietis svetla - zatazis alternetor( odobera sa z neho viac stavy ) a on nasledne zatazi motor - zatazeny chrochta viac.

vymacknes spojku - odlahcis motor - netoci kolieskami v prevodovke , nemiesa sa v prevodovke olej. Odlahceny motor chrochta menej.

Vysvetlil som ti preco zmena chrochtania ale co to moze byt to fakt netusim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

kdysi sem se u moji bejvaly 306ky (1.9TD) setkal s podobnym problemem - motor pon nastartovani bezel na volnobeh, pak ale kdyz sem rozvitil svetla tak se z nicehoz nic komplet rozvibroval celej motor, potazmo cela kastle ... teprve az kdyz sem pridal plyn a dostal motor do vyssich otacek, tak to prestalo ... Ty vibrace byly ovsem brutalni, sem si myslel, ze snad motor vypochoduje z auta ....

A cim to bylo ? - Paradoxne na vine nebylo nic mechanickyho, nybrz elektrickyho - asice sahara (vetrak na chladic) diky chybe v elektroinstalaci bezela neustale, nekde v podbehu se to proste sluslo, auto bylo totiz v minulosti bourany a svazek elekriky v podbehu nemel kryci izolaci jako original. Sahara ma spotrebu asi 30 - 50 Amper, coz pri studenym motoru po nastarovani asi priliz zatizilo alternator a ten se z toho asi rozvibroval ...

hribe ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S alternátorom nič robiť nemusíš.

Celá problém ti popísal p607Olda.

Na machanizme motora môžeš mať trochu väčšie vôle. Preto je počuť to klopanie.

Teoreticky by príčinou mohlo byť detonačné spaľovanie spôsobené zmenou paliva alebo nastavením zapaľovania. Ak si posledné razy tankoval na inej pumpe alebo iné palivo tak sa skús vrátiť k pôvodnému.

Zmena pri zapnutí svetiel alebo vymáčknutí spojky tu bola tiež popísaná. Je to otázka zaťaženia motora. V podstate s tým neurobíš nič.

Sleduj ten zvuk a ak sa bude postupne zhoršovať tak sa prichystaj na GO motora. Nieje to nič akútne, ešte vydrží i niekoľko rokov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 let později...

Pridám sa aj ja do debaty. Chalani teiž mi to začalo klepať...nepríde mi to nejaký cinkavý zvuk alebo kovový...skôr ako keby ku hluku motora sa pridal drevený rapkáč čosi také...klepe to stále pri voľnobežných otáčkach aj pri pridaní otáčok....zvuk vychádza akoby niekde od rozvodov, alebo klinového remeňa, možno ešte niekde viac zozadu na pravej strane motora..presne to určiť neviem...napadá ma x vecí prečo by to mohlo klepať..ale vzhľadom na to miesto kde to klepe, nemá niekto typ, čo by to mohlo byť? rozvody by mali mať nabehané cca 45 tis., pre komplet doplnenie aj spojka a zotrvačník boli menené asi pred rokom..bojím sa aby to nebolo niečo vážne tak to chcem zavčasu vyriešiť, aby levík zase pokojne a tichučko priadol... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...