Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Hoši, hoši, hoši..... Celkem rychlé flame.... Řeším velké auto k baráku poměr cena/výkon... Upnout se k autu-moje Picasso v plné palbě bylo skvělé za čtvrt melouna, to už neudělám. Chtěl jsem jen poradit, špatně jsem to definoval. Ale i tak za všechny reakce děkuji, jen dál, já si to přeberu. :) A panstvo, povinné ručení neřeším, protože bonusy bych mohl rozdávat.

Upraveno uživatelem Zodiak
Odesláno

Je to o štěstí, jak se auto povedlo udělat, jak se majitel staral a co autu dopřál. Viděl jsem chlápka co řval u 2,2 807 HDi jaký je to sráč, že má druhé turbo...na štítku olej 10W40 Starline. Tak asi tak...

Já osobně  2,2 Hdi 94kw  mám. Ve 190.000 km jsem dělal těsnění pod hlavou a hned měnil všechny vstřiky. Jednou jsem byl u Strakiho (auto padalo do nouzáku a nikdo nevěděl proč) Straki opravil za 10min a pár drobných. Klobouk dolů. Ted na ní mám najeto 298.000 km. čekají mě rozvody, jedno rameno a asi alternátor (jsou slyšet ložiska.) Dávám total qwartz ineo ecs po 15.000 km. Při každé výměně měněny všechny filtry. Věřím, že s ní další 200.000km dám.  

Odesláno (upraveno)

No jå toho Pikouše koupil v.r.2007 r.v.2000 najeto 98000 v Talinsku. Jediná investice - prvotní - rozvody a vodní pumpa. Šmajchloval jsem ho, spotřeba 5dálka, 6kombi, 7velkoměsto. A trefí mě Pi.a třílitrem Landroverem. A když Pikaču skonal měl najeto 145tis.Věřte mi nebo ne, bylo mi to strašně líto. Ale, mám tři roky doma zlatýho retrívra z útulku, za žádný auto bych ho nevyměnil. :)V mým věku s krizí toho věku středního.... Když ne 807 tak S.K.O.T. anebo Vejda.....

Upraveno uživatelem Zodiak
Odesláno

Urcite je to hodne o stesti. Pokud ale chces jit do 2,2 hdi 94kw, tak to nemusi byt ani tolik drahe. Samozrejme muzes koupit auto co ti tu nekdo doporuci a muze to byt jeste vetsi srac... Nicmene by neskodilo uvest financni limit a predstavu o roku vyroby. A urcite neutracej za auto vse co na nej mas. Pocatecni servis taky nebude zadarmo. Ja mam auto taky z beneluxu a zatim spokojenost. Tuk, tuk

Odesláno

O čtyřčatech ( 807, C8, Ullyse, Phedra )uvažuji poměrně dlouho. Byl jsem přesvědčen, že to bude benzín, ale čím déle o tom přemýšlím, tím víc se opět kloním k naftě. Osobně jsem pro 2.0 HDi hlavně z důvodu celkově menší poruchovosti.

Čím dál víc se mi také líbí Phedra, a to hlavně z důvodu lepší výbavy - např.když je deklarováno sedm sedadel, tak tam opravdu jsou a ne, že je psáno sedm míst, ale sedadla chybí - pak může být problém na stk jak ve svém vlákně popisoval Pe.tr. Také celkově, alespoň u vozů co jsem viděl, jsem měl pocit, že Lancie jsou v lepším stavu - i když to klidně mohla být náhoda. 

Na první servis počítám s částkou kolem 40 - 50tis. Nepočítám tedy jenom rozvody, ale třeba brzdy, části podvozku aj. Je to přeci jenom velké auto a nejsem naivní. Bude to ojetina a chci mít rezervu.

Odesláno

O čtyřčatech ( 807, C8, Ullyse, Phedra )uvažuji poměrně dlouho. Byl jsem přesvědčen, že to bude benzín, ale čím déle o tom přemýšlím, tím víc se opět kloním k naftě. Osobně jsem pro 2.0 HDi hlavně z důvodu celkově menší poruchovosti.

Čím dál víc se mi také líbí Phedra, a to hlavně z důvodu lepší výbavy - např.když je deklarováno sedm sedadel, tak tam opravdu jsou a ne, že je psáno sedm míst, ale sedadla chybí - pak může být problém na stk jak ve svém vlákně popisoval Pe.tr. Také celkově, alespoň u vozů co jsem viděl, jsem měl pocit, že Lancie jsou v lepším stavu - i když to klidně mohla být náhoda. 

Na první servis počítám s částkou kolem 40 - 50tis. Nepočítám tedy jenom rozvody, ale třeba brzdy, části podvozku aj. Je to přeci jenom velké auto a nejsem naivní. Bude to ojetina a chci mít rezervu.

Phedru jsem nebral z jedineho duvodu-vzhledu, vic v tom nehledej. Stav, vybava, je to stejne... 2.0hdi bych bral 100, nebo 88kw verzi. Jezdil jsem s obema a nevidel jsem tam moc velky rozdil, ono totiz 88kw nema FAP... Ale urcite je vice "popelnic" mezi 807 a C8. Ono jich u nas i daleko vice jezdi. Takze bych vzal to co se ti libi... A s temi sedadly, to ze je jich tam 7, neznamena ze jich v TP neni napsano 8... Coz beru spis jako vyhodu, nez nevyhodu... ☺☺
Odesláno

To je zase otázka toho kde auto koupíš. Opravdu slušnej kus bude jen ve slušným bazaru - nevím zda jsem měl jen velkou kliku, ale v ceně byly čerstvě vyměněný všechny náplně a filtry + rozvodová sada včetně pumpy. Moje jediný počáteční náklady byly gumy (8 tis.), přední kotouče a desky a celková prohlídka v "domovským"servisu (do 5 tis.). Teď ve 150.000 olej, filtry, kontrola 4. tis. a to je vše. Pokud budeš trpělivej a najdeš opravdu slušný kauf, 20 - 30 by ti mělo stačit.

Nechci si chválit vlastní kožich, ale z těch cca 30 aut co jsem viděl (807, C8, Ulysse) než jsem koupil byly při srovnatelným stavu a ceně Phedry líp vybavený - myslím že ani nejnižší výbava není v holým plastu apod., i když jsem taky viděl naleštěný zrasovaný šunky z Ukrajiny či Polska nebo chuděry co měly v kufru naházený sedačky i se sadou gum od bláta a bazar se ani nestyděl nafotit to na web. Nejvíc zřízený byly Fiaty. Hodně napoví komunikace bazaru, jak rychle pošlou skeny servisky a TP, případně dalších dokladů (já našel v autě i fakturu dealera při prodeji auta a faktury ze servisu za prohlídky; do toho servisu jsem nechal zavolat a ověřit zda tam to auto znají, podle VIN ho dohledali a vše potvrdili, stálo to litr navíc pro telefonistu co uměl italsky a automechanika kterej mu říkal na co se má ptát). Kupoval jsem v bazaru zaměřeným na to že mají svý kontakty venku který jim vyhledávají slušný auta a oni jednou za dva týdny dovezou návěs s deseti kouskama. 

Odesláno (upraveno)

To je zase otázka toho kde auto koupíš. Opravdu slušnej kus bude jen ve slušným bazaru - nevím zda jsem měl jen velkou kliku, ale v ceně byly čerstvě vyměněný všechny náplně a filtry + rozvodová sada včetně pumpy. Moje jediný počáteční náklady byly gumy (8 tis.), přední kotouče a desky a celková prohlídka v "domovským"servisu (do 5 tis.). Teď ve 150.000 olej, filtry, kontrola 4. tis. a to je vše. Pokud budeš trpělivej a najdeš opravdu slušný kauf, 20 - 30 by ti mělo stačit.

Nechci si chválit vlastní kožich, ale z těch cca 30 aut co jsem viděl (807, C8, Ulysse) než jsem koupil byly při srovnatelným stavu a ceně Phedry líp vybavený - myslím že ani nejnižší výbava není v holým plastu apod., i když jsem taky viděl naleštěný zrasovaný šunky z Ukrajiny či Polska nebo chuděry co měly v kufru naházený sedačky i se sadou gum od bláta a bazar se ani nestyděl nafotit to na web. Nejvíc zřízený byly Fiaty. Hodně napoví komunikace bazaru, jak rychle pošlou skeny servisky a TP, případně dalších dokladů (já našel v autě i fakturu dealera při prodeji auta a faktury ze servisu za prohlídky; do toho servisu jsem nechal zavolat a ověřit zda tam to auto znají, podle VIN ho dohledali a vše potvrdili, stálo to litr navíc pro telefonistu co uměl italsky a automechanika kterej mu říkal na co se má ptát). Kupoval jsem v bazaru zaměřeným na to že mají svý kontakty venku který jim vyhledávají slušný auta a oni jednou za dva týdny dovezou návěs s deseti kouskama. 

Když jsem kupoval mojí C8, tak jsem měl výhodu toho, že kousek od autobazaru byl značkovej servis Citroen. Autobazar neměl žádnej problém s prohlídkou tam. Vyšla na 700,- s diagnostikou a komplet prohlídkou a ušetřila mi 10.000,- za novej katalyzátor, kterej šel ještě před mojí koupí na vrub autobazaru. Další údaje o auto jsem měl ještě od známého ze servisu Citroen tady u nás. Moje C8 jezdilla od novoty v Dánsku a při prodeji měla 183000km, ale kdybych ten nájezd neviděl na tachomertu, tak podle stavu interiéru i motorového prostoru bych tipoval o polovinu míň. Protože jsem měl schovaný prachy bokem, tak jsem radši hned udělal rozvody+pumpu, řemen příslušenství i s kladkami, brzdy+brzdovka, 1x ložisko na předním kole (doporučil servis), olej, filtry a vyměnil svíčky a mám nyní svatý klid.

Upraveno uživatelem wyziv
Odesláno

To je vůbec nejlepší řešení s tím servisem ... a jak s tím má bazar problém, ruce pryč. Do 50 km v rámci zkušební jízdy do nezávislýho servisu (nezávislýho = nepropojenýho s bazarem, na to taky pozor).

Odesláno

To je vůbec nejlepší řešení s tím servisem ... a jak s tím má bazar problém, ruce pryč. Do 50 km v rámci zkušební jízdy do nezávislýho servisu (nezávislýho = nepropojenýho s bazarem, na to taky pozor).

JJ, kdyby se s tou prohlídkou v bazaru cukali, tak jsem jim to tam nechal a vybíral bych dál. Vždycky se směju, když čtu na referencích autobazarů, kde lidi píší, jak je napálili (bourané, po cestě z autobazaru hned závada, stažené kilometry, na které lidi přišli po koupi při návštěvě autorizovaného servisu apod.) a přitom před koupí auta je těch 700,- za komplet prohlídku s diagnostikou je tak zanedbatelná částka oproti nějakým neočekávaným závadám. Kupují auto za desítky až stovky tisíc, ale 700,- Kč za prohlídku je pro některé moc nebo zbytečná investice. Mě dali protokol o kompletní prohlídce u které jsem byl přítomen a vše mi ukazovali, kde byl stav auta, zda byly nějaké díly lakované nebo měněny, zda bylo auto bourané, výpis s diagnostiky apod.

Odesláno

Já jsem koupil auto a zatím mě to nic nestálo,na autě zatím najeto 15.tis.. Km,budu měnit pouze olej.Je to hlavně o štěstí,chce to hledat.

Odesláno

V TP mam 8 sedadiel,jazdim s 5-aj na STK.

Odesláno

Přesně tak, už se to tu někde myslí probíralo ohledně přestaveb kvůli DPH apod. .... STK nemá co kecat do toho kolik máš zrovna v autě sedadel, od toho jsou vyndávací (teda pokud nemáš víc než je v TP). Jo - když budeš mít v TP 5 a kolejnice pro 7 nebo naopak tak je problém, jasně, proto se při těch přestavbách kolejnice zavářely, přepážka nestačila. Ale když mám sedm v TP a přijedu jen s předníma dvěma je jim  po tom .... ehm ..,. všichni víme co ...

Počet sedadel v TP = počet kolejnic a nazdar.

Odesláno

To neni pravda. Stk znamena i kontrola zadrzneho systemu. Pokud mas v tp 5, 5-7, 5-8, musis prijet s min 5 sedackama. Bavim se o M1.

Nějak nechápu důvod ... čistě v obecné rovině. Leda jestli to myslíš tak, že musím přijet přesně s tolika sedačkama, kolik mám v TP kvůli kontrole pásů - to by pak jistou logiku mělo. Ale mít zapsáno 7 a muset přijet nejmíň s 5 ... by byla kravina. I když ... proč ne v tomhle absurdistánu ...

Odesláno (upraveno)

Tak tomu moc nerozumím, je to možná tím, že jsem zrovna přišel z práce :myslim (únava) . Na STK jsem byl kolikrát s předešlými auty, ale nikdy mi nekontrolovali pásy. A funkčnost pásů se dá vyzkoušet i bez sedaček, ne?

Upraveno uživatelem wyziv
Odesláno

Me taky nikdy, ani nevim jestli to maj kontrolovat, ale petr to psal, tak pocitam ze to zna. Jeste jsem neslysel o nikom po kom by chteli 3ti radu. Ja mam taky 8 mist v TP, to je nejlepsi...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...