Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Světlo zpátečky --- nedostačující intenzita

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Předem se omlouvám, ale jinou diskuzi jsem nenašel a týká se to zpátečky. Mám problém spíš záhadu. :-D Dal jsem v Peugeot 406 Break 2003 do zpátečky LED žárovky a po sepnutí kličku se trošku rozsvítí a jakmile dám normální žárovku na jednu stranu tak ledka zhasne. Má s tímto někdo zkušenost? Díky za rady.

Upraveno uživatelem Peugeot 406 Break
Odesláno

Je to pravděpodobně ovládané přes tranzistor a teče tam malý proud. Řešení by bylo dát klasickou žárovku někam do kufru, nebo přidat nějaký odpor s dostatečným výkonem, ale to by se muselo vyzkoušet jakou hodnotu. Nebo koupit led žárovku která už má ten odpor v sobě. Pro auta která hlídají funkčnost žárovek.

Odesláno z mého SM-A320FL pomocí Tapatalk

Odesláno

Mame je tam taky a nic nam nesviti - a nebo je to tak "bezviznamne" ze si toho v noci nejde vsimnout - vecer na to schvalne pujdu kouknout .....
V patici zadny odpor neni.
A doporucuji spis vic "do zluta" nez "do modra" ty sviti mene vecer jsou jen na efekt.

80724-zarovka-led-12v-24v-21w-ba15s-cira-16xled-cree-xbdplusepistar-80w-900lm.jpg

Odesláno

Zapomněl jsem dodat, že jsem dal i LED žárovku do mlhy a ta nesvítí při sepnuti či nastartováni. V popisu LED žárovky je psáno, že je něco v žárovce, aby to nehlasilo závadu, ale pro 100% zamezení použít eliminátor. Tak asi budu muset koupit ještě eliminátor a docela by mě zajímalo kam dám krabičku. :-D

Odesláno

Nevím jak u ostatních modelů a značek, ale ve zpátečce je konektor BA15s a v kufru W5W. Zkusil jsem v kufru dát normální žárovku a stejný. I když nechám zapojenou jednu LED žárovku a na druhý straně není žárovka nebo dokonce odpojený držák žárovek furt trochu svítí. Zkusím ten eliminator a když to nepomůže dle zákona v lhůtě 14dní vracím eliminator a LED žárovky.

Odesláno
Před hodinou, pajas502 napsal:

Bylo myšleno použít žárovku namísto odporu k té LED zpátečce a ne měnit žárovky v kufru

Zkusím ten eliminátor chyb popř. tu malou žárovku, kabel a napojit na kabel zpátečky pokud je to myšleno takto. :-)

Odesláno
V 29. 7. 2017 at 12:25, Havlicek.Lukas napsal:

vem malinkou zarovku a prskni ji do kufru

V 29. 7. 2017 at 19:20, pajas502 napsal:

Nejdřív bych zkusil tu žárovku - nic to nestojí 

Tak jsem to zkusil a dobrý nápad. :super Fungovalo to jenom při otevřených pátých dveřích a jakmile jsem do poloviny přivřel dveře nebo zavřel zas se LED žárovky trochu rozsvítily. Nějak mě to hlava nebrala :myslim jako kdyby tam byl nějaký snímač polohy pátých dvěří. :D Koupím jeden eliminátor chybových hlášení a kdyby to fungovalo tak konektory ustřihnu a zapojím ho ve sloupku levém tudy mě vede kabeláž do pátých dveří.

Odesláno

Tak problém vyřešen. Přišel eliminátor chybových hlášení odzkoušeno tak jsem odstřihl konektory a zapojil za čalouněním pátých dveřích. Po zapojení jsem to zkusil a jakmile jsem přivřel dveře tak se LED žárovky zase trošku rozsvítily a už mě to naštvalo, ale přemýšlel jsem dál kde je chyba. :myslim Po cca dvou minutách mě napadla jestli nebude chyba ohledně kostry. Právě, že v kostře byl problém. Jelikož už nemám originál páté dveře, ale ze 406 r.v. 2001 tak jedna kostra vede od pravého sloupku, druhá z levého, ale není zapojená s výhřevem zadního okna a třetí z pátých dveří. No prvně jsem to musel zapojovat bůch ví na jakou kostru. :D:D:D Jinak by rozhodně žárovka fungovala kdybych to zapojil na správnou kostru. Aspoň mě nebude pod čalouněním svítit malá žárovka při zařazení zpátečky. ;)

Odesláno (upraveno)

Na 308 som slabe svietenie spiatocky poriesil domontovanim LED svetla a tiez vymenou klasickej ziarovky za LED, ale s tou LED ziarovkou nemam foto nizsie je fotka iba s tym svetlom za tabulkou

Fotka pred a po

received_1508582249162515.jpeg

received_1508582242495849.jpeg

received_1508582645829142.jpeg

Upraveno uživatelem TomasARN
Odesláno

Ahoj všem!

Před časem jsem tu prezentoval svou přestavbu, kdy jsem pod auto namontoval 2 klasické přídavné couvací lampy. Poté jsem k nim ještě přidal dvě mlhovky (couvací, mlha - mlha, couvací). Z origo světel jsem vykuchal ty zelené kloboučky a obě lampy mají světlo zpátečky - proto ty přidané mlhy dole. Účel to plnilo perfektně, nicméně je pravdou, že estetické to moc nebylo ...

Nakonec tedy zvítězila estetika před praktičností a došlo na facelift. Přídavná světla šla pryč, místo couvacích jsem dal malé LED čočky, které nejsou vůbec vidět a místo mlhy jsem na spodní hranu nárazníku namontoval třetí LED brzdová světla. Origo lampy zůstaly se světlem zpátečky.

Výsledek: při couvání je oproti předchozímu stavu hůř vidět, ale lepší než origo ... estetika snad už tolik nepláče   :D

• O 1 rok později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...