diversam Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Ahoj, mám problém s nezávislým topením na Citroenu C8, 2,2HDI, r.v. 2003, píše mi to chybu P2006, nevíte někdo co s tím?? Auto se mi špatně ohřívá a zamlžuje se. Díky moc za pomoc. :-) Quote
ferinko2 Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Webasto je diagnostikovateľné,ale žeby vypisovalo chybu na display? Cez dianostiku sa dá otestovať-ventilátor webasta,žhaviaca sviečka,dávkovanie paliva,obehové čerpadlo... Quote
kveton Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 (edited) u mě to přes dia vůbec nekomunikovalo, ale to mohlo být tím, že mám přidělaný hodiny k webastu. Webasto muselo ven a připojit napřímo a ani to jim prej nic neřeklo Já osobně mám webasto stále v opravně a čekám Ale to, že se ti auto mlží neni rozhodně webastem, používáš klimu nebo ne? Kdy si měnil kabinový filtr? Nemáš v autě mokro od sněhu? Edited February 5, 2015 by kveton Quote
diversam Posted February 5, 2015 Author Posted February 5, 2015 ne napsala to diagnostika ne webasto... kabiňák je nový, klima doplněná, vyčištěná, auto je suché.... auto se ohřeje tak na 80, víc ani boha..... Quote
ferinko2 Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 To asi nebude chyba webasta,to aj tak prestáva nahrievať vodu pri dosiahnutí teploty vody 65°C.Ja mám zakrytované vstupy vzduchu v nárazníku,až potom mi to udržuje na cca 80-90°C.Ináč termostat je 83°c,takže to máš asi v pohode.To ale nerieši vlhkosť v aute.Možno vadná klapka vnútornej cirkulácie vzduchu.Pri prepínaní by si mal počuť iný zvuk z prieduchov,pri vnútornej cirkulácii dáva viac vzduchu. Quote
kveton Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 já mam teda teplotu taky na cca 80, už jsem podezřívat termostat, do půlky teploměru se mi to ani za boha nedostane. Auto se mi nemlží a nepoužívám klimu, mam jí stále vyplou (bez debat prosím). Jedině kdy se mi to mlží, že zapnu klimu, chvíli běží a pak jí vypnu, to se mi to začíná mlžit než se pořádně vysuší výparník nebo se znovu nezapne klima Quote
brutall Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Potvrzuji ferinka2. Mně se zamlžovaly skla, když jsem měl zaseklou klapku, která přepíná vnitřní a venkovni nasávání vzduchu. Quote
Haryk Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 u P807 teplota také 80° a nikdy víc, klima také jen chvilku Quote
baffy Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 (edited) Neviem či som to identifikoval správne ,ale C8 bude mať zrejme ohrievač /prídavné kúrenie / priamo z výroby.Vtedy je možnosť diagnostikovania aj Lexiou páč je systém pripojený na zberne ,alebo si to dorábal a potom to je nezávislé kúrenie. V každom prípade to vypadá na problém s palivom ,aspoň podla zdrojového kódu. 2006 Závada: plamen bez dodávky paliva : Bez charakteristiky Popočúvaj ti fachá palivové čerpadlo ,mal by si počuť také tlmené klepanie ,keďže je to trkač ,neviem ako to lepšie popísať ,ale pekne si v závislosti na dávkovaní klepká Edited February 5, 2015 by baffy Quote
Guest Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Přesně tuhle závadu měl brácha u C8, 2,2Hdi. Diagnostikou jsem načerpal naftu a pak to normálně chytlo. Na poprvé to hulilo jak dýmovnice, jak ta nafta hořela a potom už OK. Baffy má pravdu i v servisu Webasto řikaji - trkač. To čerpadlo asi na tom principu pracuje. Quote
MJSytic Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 Chtěl bych využít tohle téma k dotazu ohledně webasta v 508. Mám tam verzi s GSM modulem TermoCall 3. Dnes jsem si přehodil simku a vypadá to, že to i funguje. Resp. to reaguje na příkazy přes SMS. Jelikož s tím ale nemám vůbec žádnou zkušenost, tak bych se chtěl zeptat, jak to používat? Moje představa byla, že to na dálku zapnu a za 20min přijdu k vyhřátému (případně k vyvětranému) autu. Dnes jsem to ale zkoušel a webasto se sice zapne, ale ani po 20min to v autě netopí (nefouká větrák). Jen to hučí v motorovém prostoru. Co jsem koukal do návodu, tak tam o nějakém nastavení nic nepíšou. Jsou tam jen pokyny, co se má nastavit na panelu klimy v případě, že je manuální. Předpokládám, že když mám Auto klimu, tak si to nějak s ní vykomunikuje samo, ne? Quote
Havlicek.Lukas Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 melo by to sepnout ventilator v kabine ne ?a mozna nastavit klapky pokud se po vypnuti vozu nastavuji do rezimu "zavreno" Quote
baffy Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 Hrušky a jablká .Ja si myslím ,že to musíš nakonfigurovať cez PC ,aby webasto vedelo čo má robi. Tuším ,že TC3 dokáže riadiť systém na základe času odchodu a vonkajšej teploty.Skrátka ,že si vykalkuluje o kolkej má štartovať ,aby boli dosiahnuté naprogramované hodnoty v ten čas keď odchádzaš. V prípade omeškania a spusteného vnútorného ventilátora ,teplota neskutočne rýchlo klesá. K tej TC3 musíš mať aj nejaký manuál ,ako na to,alebo nie? Webasto počítam ,že tam máš origo ako nezávislé a nie prídavné kúrenie Quote
MJSytic Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 Manuál jsem si k tomu vytisknul. Ono to jako funguje. Na příkazy přes SMS to reaguje. Dokonce se mi i povedlo, když jsem to přepnul na větrání (letní režim), že to po spuštění zapnulo větrák v autě a foukalo to. Ale na "zimní" režim to sice začne ohřívat vodu, ale v autě to větrák nezapne ani po 20minutách. Chápu, že to nezačne foukat hned, ale že se větrák aktivuje, až je voda dostatečně ohřátá, ale pokud se to při cca 9°C dostatečně neohřeje ani za 20 min, tak co pak, až bude mrznout??? EDIT: Tak jsem od předchozího majitele zjistil, že tam je údajně nějaké teplotní čidlo, které vyhodnotí stav interiéru a podle toho ho případně vytopí. Nastavovat se prý nic nikde nemusí, vše si to hlídá samo. Tak uvidíme, až se ochladí, co to bude dělat car-technical-documentation-thermo-call_cs.pdf Quote
Recommended Posts