Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted

Ahoj

Koupil jsem pred vanocema P807 2.2HDi 2003. Zatim vypada, ze vsechno chodi tak nejak jak ocekavam, jen jsem narazil na chovani destoveho senzoru, ktere me nevyhovuje. 

V zasade vzdycky, kdyz jsme ho zkusil za jizdy pri podle me pomerne mirnem desti pouzit (dat packu steracu na auto), tak se to zacovalo zhruba tak, ze to setrelo jednou, po mirne prodleve jeste jednou, pak dalsi mirna prodleva, nasledovaly cca tri rychle setreni za sebou a pak to jelo souvisle zhruba jako na prvni rychlost. 

Mam pocit, ze jednou jsem to do polohy auto dal na parkovisti, kdy mzilo fakt velmi slabe, tusim jsem nemel nastartovany motor a pak to nejak prerusovane fungovalo. Ale za jizdy mi to vzdy zacne stirat souvisle i kdyz podle me zbytecne, sterace pak jezdi napul nasucho a vrzou. 

Je to normalni a ma se to takhle chovat nebo je neco spatne? 

Diky

Honza

Posted

osobně ho taky moc nepoužívám, je celkem citlivý a hlavně taky záleží na tom, jak dobrý máš stěrače. Víc používám cyklovač na první pozici než auto

Posted

Tomu moc nerozumim... jak cyklovac na prvni pozici? 

Packa jde stiskount dolu a to jednou setre, nahoru pak je AUTO (na senzor), I a II rychlost... to je tam jeste nekde skryty cyklovac? Podle navodu, co jsem stahnul je bud automatika na senzor a nebo cyklovac... ja mam senzor. Sterace mam takovy, co byly na aute, kdyz jsem ho koupil a zatmi stiraji dobre... 

Honza

Posted

Myslím, že cez diagnostiku sa dá nastaviť citlivosť dažďového senzoru.

Mne osobne na 807 senzor tiež nevyhovoval, ale na 306 bol perfektný.

Čo sa týka páčky, tak je tam poloha off, dole; jedno zotretie, hore; auto a potom rýchlosť 1 a 2. Iný cyklovač tam nie je pokiaľ je senzor.

Posted

na starších modelech to tak je, na nových je to jak píšu já, páčkou dolu zapíná senzor, nahoru je cyklovač, pak 1 a 2 rychlost

citlivost se nastavit nedá, dřív jsem to zkoušel na 406 i na 407

Posted (edited)

ani ja to nepouzivam. pri miernom dazdi mi niekedy zotiera prilis rychlo. tiez pouzivam rucne, páka dolu raz. a ked hustejsie prsi, vtedy dam na auto. pri 407 sw mi to fungovalo dobre....neriesim taketo malickosti

Edited by danielvanya
Posted

Já ho používám a používal jsem i na Květoňové 807. Ale chce to dvě věci. Nebo spíš tři. Kvalitní stěrače, čisté sklo bez různých tekutých stěračů a odpovídající kvalitní směs v ostřikovačích. Dále je nutné si uvědomit, že senzor vyhodnocuje nejen vodu, ale i třeba čmouhy či jiný odlesk skla než čeká. Takže se stává, že napřed setře a pak i když je sklo suché tak stírá jako blázen. Jednou za čas vzít líh nebo jiný čistící prostředek a omýt sklo v místě čidla a jak říkám žádná jiná chemie. Pak to funguje a je to věc bez které bych auto už nechtěl. Několikrát se mi stalo, že mě nahodil na dálnici tirák.

• 4 months later...
Posted

Zdravím pánové,

řešil jsem stejný problém, tedy velkou citlivost a stálé stírání. Čistil jsem okno a zkoušel lepší kapaliny do ostřikovačů a nic se nezměnilo. Nakonec jsem si koupil před měsícem stěrače od Boshe (aerotwiny) a je po problému. Stěrače jsem kupoval kvůli opotřebování a tohle byla vítaná změna. Stáli mě cca 800-900 kč za pár. Stěrače teď spínají až když je okno skutečné mokré. Někdy se přistihnu že bych sám už okno setřel ale čidlo zareaguje až o pár vteřin (kapek) déle. Netvrdím že je to všelék pro všechny ale mě nové stěrače pomohli. 

Tomáš

Posted

Bosch stierače som mal aj ja ale ramienkove. Stáli 45 alebo 35€ a aj tak to prd pomohlo, co sa tyka dažďového senzoru. Aerotwiny s ostrekovačom som nezohnal, tak tam boli obyčajné ramienkové.

Posted

Staršie verzie eurovanov majú ostrekovače na stieračoch. Po roku výroby 2005 sú ostreky už v torpéde.

jj taky mám ostřikovače přímo na stěračích.

• 4 weeks later...