Přejít na obsah

simitom

Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

Vše od uživatele simitom

  1. simitom

    Tempomat

    Sice je to staré téma ale nevím jestli už máš vyřešeno. Já měl dvě příčiny. U pedálu brzdy jsou dvě čidla, už ani nevím na co, ale měl jsem jedno špatné a proto mi nefugoval nejen tempomat ale i brzdová světla. Druhá možnost špatně se vracející pedál spojky. Stačí aby se nevrátil do horní polohy a opět nereaguje čidlo a tempomat se prostě nezaktivuje.
  2. Sice je to už starší vlákno ale kdyby by měl někdo stejné potíže, tak vězte že je to slabší baterkou. Když je baterka slabá, tak se po každém nastartování rozsvítí varovné blikače. I dálkové ovladání pak hůře reaguje. Opakuje se mi to každý rok když začnou mrazy. Řeším tak že vždy před zimou nabiju baterku a pak je vše zase ok. Nebo rovnou kopit novou baterku. Tohle auto má přeji jen velkou spotřebu el. energie.
  3. simitom

    Demontáž čalounění

    Ještě jsem se nedostal k rozebrání zadních dveří, ale našel jsem způsob jak sundat čalounění na předních dveřích, zadních dveřích a jak odmontovat víčko nádrže. Odkaz:
  4. simitom

    Demontáž čalounění

    Venku to ještě nemám, takže pokud bude foto budu jen rád. Takový návod jako udělal "somira" nemá chybu, přesně něco takového jsem měl na mysli. Když to zítra rozdělám tak se to pokusím taky nafotit.
  5. simitom

    Demontáž čalounění

    šrouby jsem vyndal ale pak už je to v plastových úchytech. Hned první samozřejmě prasknul, tak jsem chtěl zkusit jestli někdo neví kde jsou úchytky a hlavně jak je otevřít. Potřebuju to sundat protože mi zadní stěrač vůbec nedoléhá ke sklu. Pravděpodobně je problém u přidělání motoru ke dvěřím.
  6. Ahoj všem. Potřebuju sundat čalounění na pátých a předních dveřích ale nevím kde začít abych něco neulomil. Existuje nějaký manuál na kterém jsou popsané body kde jsou a jak vypadají? Díky za rady.
  7. Měli jsme podobný problém. Chyba byla banální ale celkem závažná. Nemáme originální kola a předchozí majitel na ně nedal středící kroužky, takže kola držela jen šroubech. Při najetí do díry pak došlo k posunutí kola a rozhození vyvážení. Vibrace byli celkem nepříjemné od cca 80 km. Pokud středící kroužky máš, tak bych vsadil na prohození kol.
  8. simitom

    Jedna stran svítí víc

    Když jsme byl letos na technické tak mě technik upozornil že mám jednu žárovku obráceně (tzn. otočená clona) a že mi nesvítí stejně. Při provozu jsem rozdíl nepoznal, ale je možné že je to stejný "problém". Tomáš
  9. simitom

    Destovy senzor

    Zdravím pánové, řešil jsem stejný problém, tedy velkou citlivost a stálé stírání. Čistil jsem okno a zkoušel lepší kapaliny do ostřikovačů a nic se nezměnilo. Nakonec jsem si koupil před měsícem stěrače od Boshe (aerotwiny) a je po problému. Stěrače jsem kupoval kvůli opotřebování a tohle byla vítaná změna. Stáli mě cca 800-900 kč za pár. Stěrače teď spínají až když je okno skutečné mokré. Někdy se přistihnu že bych sám už okno setřel ale čidlo zareaguje až o pár vteřin (kapek) déle. Netvrdím že je to všelék pro všechny ale mě nové stěrače pomohli. Tomáš
  10. kotouče i destičky úspěšně vyměněny. Jedna strana trvala skoro 4 hodiny druhá byla vyměněna za 1/2 hodiny. :-) díky všem za rady
  11. Kladivo je všelék. Trvalo to dlouho a byla to spousta ran, ale nakonec povolil. Teď už jen zatlačit prasátko aby se vešel kotouč a nové destičky.
  12. Narazil jsem na problém. Vše je odstrojené, ale kotouč nechce dolu. Nějaká rada? Sagic píše polevit dva šrouby, ale pokud vím tak je tam jeden. Nebo se pletu?
  13. Moc děkuji za rady. Fotky jsou výborné, hned jsem chytřejší. Dneska jdu na to. Nevíte jestli se dá někde stáhnout kniha o Peugeot 807 "Jak na to?", nebo něco podobného kde jsou podrobná schemata brzd, motoru, podvozku a pod.? Několik odkazů jsem našel, ale většinou mi nefungují nebo to není to co jsem hledal. Ještě jednou děkuji.
  14. Dobrý den, chystám se na výměnu zadních kotoučů na mé 807, ale protože jsem to ještě nedělal tak hledám rady. Máte někdo zkušenosti? Vlákno s tímto tématem jsem nenašel. Děkuji za všechny případné odpovědi.
  15. Také mě letos potkal stejný problém. Prostřední sedačku z druhé řady lze skutečně umístit pouze na levou stranu za řidiče. Při umístění na pravou stranu jde špatně nasadit do kolejnic a ještě hůře vyndat. Mě se to nakonec podařilo pomocí šroubováku který jsem vložil mezi kolejnici a sedadlo. Pak to šlo vše velice snadno a bez poškození čehokoliv. Od té doby už si ale pamatuji že tam tato sedačka nepatří. Nicméně důvodem proč jsem tam sedačku umístil bylo že mi nefunguje navíjení pásu na prostřední sedačce. Zatím jsme neměl čas se na to podívat. Nevíte někdo jestli se to dá doma rozdělat a zase složit? Pás nejde vůbec posunout. Díky za pomoc.
  16. Povedlo se. Čidla znovu fungují. Závada nebyla na čidlech ani v konektorech, ale v jednom rozpadlém drátu. Po jeho sletování a částečné výměně opět vše funguje jak má. Uvidíme jak dlouho. Po demontáži nárazníku jsem přišel na to že samotný černý plast ve kterém jsou čidla umístěna nelze samostatně sundat bez demontáže celého nárazníku. Naštěstí demontáž nárazníku není složitá když se ví jak na to. Sundat nárazník mi trvalo cca 1 hodinu. Následná montáž cca 10-15 minut. Díky Ferinko2 za pomoc a návod který jsem využil.
  17. Díky moc za radu. Zítra se na to podívám. Nejprve zkontroluju konektor na všechny čidla. Email mi dorazil. Děkuju za radu a nákres. Dám vědět jak to dopadlo.
  18. Dobrý den, dlouhodobě mám problém se zadními parkovacími čidly. Dřív občas zafungovali ale teď nejdou vůbec. Zřejmě budou zoxidované spojena u čidel. Chtěl jsme sundat nárazník, ale nepodařilo se mi to. Nemá někdo k dispozici nákres rozebraného nárazníku abych věděl kde se co rozdělává. Dostal jsem se jen na krajní čidla a ty jsou zřejmě v pořádku. Toto téma jsem hledal marně, ale jestli tu někde je tak se omlouvám a prosím o adresu umístění. Děkuji za pomoc
×
×
  • Vytvořit...