Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Pár krát sa mi v minulosti stalo, že mi po prepnutí z diaľkových na stretávacie ostali stretávačky zhasnuté, väčšinou stačilo zase prepnúť na diaľkové a naspäť a potom sa už stretávačky rozsvietili. Po čase problémy prestali tak som to neriešil, no tento týždeň mi odrazu stretávačky vôbec nejdú - na palubovke mi svieti kontrolka že svietia, no pred autom tma. Parkovačky idú, diaľkové tiež.. Skúšal som vymeniť páčku (nosím si v kufri náhradnú odkedy mi to predtým robilo), no nepomohlo to. Čím to teda môže byť? Zachytil som informáciu, že staré modely 405ky to mali zapojené napriamo a nie cez relátko, tak sa ten spoj zvykol časom nataviť, no keď to nejde ani s inou páčkou? No za funkčnosť tej druhej páčky neručím, môžu byť nakoniec obe vadné no kým začnem zháňať ďalšiu, rád by som preveril ostatné veci ktoré mohli spôsobiť poruchu... Poistky pre svetlá sú v motorom priestore či pod volantom?

Mimochodom, predtým keď mi stretávačky nesvietili, nesvietila mi ani kontrolka na palubovke (resp svietila len kontrolka parkovačiek), no teraz svietia obe tak mám pocit že problém fakt nebude v páčke ale niekde na ceste k svetlám

Odesláno (upraveno)

Když máš páčky rezervní, tak to je dobře. Páčky se dají snadno rozebrat a zkontrolovat, vyčistit. Akorát se dají rozebírat ze dvou stran, jedna jsou blinkry a druhá světla, tak přeju šťastnou ruku (je to už aspoň 6 let, co jsem je rozebíral).

Tím bych začal - je to v teple a nic neztratíš.

Pojistky - návod k autu nemáš? Tak ho zkus sehnat, nebo stáhnout.

Schema by se taky mělo nechat vygooglit.

Upraveno uživatelem P607Olda
  • O 2 týdny později...
Odesláno

No dočítal som sa, že poistky od svetiel by mali byť vraj v motorovom priestore a keďže tam sú len 2 a keďže sú obe neporušené, chyba bude zrejme inde. Páčku sa mi teda nejak rozobrať nepodarilo ale moc som na to ešte čas nemal. Skôr mi ide o to, že keď mi kontrolka na palubovke svieti, tak páčka zrejme zopla správny kontakt (inak by snáď kontrolka nesvietila), ale asi je to fakt niekde po ceste seknuté. Skúsim teda premerať jednotlivé úseky kabeláže, ale ak by sa našiel niekto kto by potvrdil/vyvrátil moje tvrdenie o funkčnosti páčky, bol by som vďačný a posunulo by ma to v pátraní ďalej.

Odesláno

No skôr si myslím, že to napadlo každého ale nikto nerátal s tým, že by som takú elementárnu vec nevyšetril ako prvú ešte predtým, ako by som s tým bežal na fórum :D Tak pre úplnosť, žiarovkami to nie je. Fungujú obe..

Odesláno

Tak som opäť o čosi bližšie k riešeniu. Za mojimi problémami stojí zrejme spálený drôt vedúci z 4-pinového konektora z páčky. Popri ňom viedol ešte jeden tenký káblik, ktorý keď som odpojil tak už nesvietila ani kontrolka na palubovke takže si myslím, že som na správnej adrese. Čo ma ale zaráža je fakt, že sú tam všade použité šialene tenučké vodiče. Na to, že starý model nemá relátka na svetlá a všetko teda ide priamo cez tú páčku by som čakal trocha hrubšie vedenie. No snáď to už po výmene pôjde jak má..

Odesláno (upraveno)

Na svetlá by mal byť hrubší, resp. najhrubsi z celého zväzku na konektore.

Niekto to prerábal na relatka, aby to neopalovalo kontakty.

Upraveno uživatelem mmartinkovic
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Caute,mam 307 r.v.2002 a mam problem a to ten ze predne stretavacie svetla svietie dole pred auto ale dialkove svietia perfektne.Bol som v servise na regloskope a tam povedal ze su nastavene dobre.Motorcek funguje aj na prevej aj na lavej strane dobre.Ziarovky PHILIPS +30%.Parabole su OK a skla su trochu zazltnute.Mate niekto nejaku radu PROSIM.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...