Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Podle mě nebude, musíš přece mít k tomu i bývalého majitele, který to nepřepsal a nechal to v polopřevodu. Se divím, že jsi něco takového od někoho jiného koupil a vůbec si to neřešil. Pojištěný to snad máš... :myslim Jestli jsem tě špatně pochopil, tak se omlouvám.

Odesláno

Musí být doložitelné, na základě čeho tam zapíší ségru místo toho, kdo je v odhlášce. Takže klidně řetěz kupních smluv, to je jedno, ale musí začínat tím člověkem v odhlášce a končit ségrou.

Odesláno

oddie : Tak jsme predelali plnou moc a pouzili tu frazi cos poradil , bohuzel jsem mel na magistratu smulu na svini co rekla ze tam musi byt doslovne Souhlasim s vyuzitim evidencni prohlidky udelane na jmeno blablabla k prepisu vozu na mou osobu.

Tak sem se nasral a dojel to do centra nechat od mlady dopsat. Hodina casu v riti.

Pak jsem byl u jineho okenka a ta zs rikala ze evidencka jedine na noveho majitele. To uz jsem zacinal penit a tak se sla poradit s tamtou.

Nakonec mi to teda prepsala.

ZASRANA ADMINISTRATIVA !

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Taky mě teď čeká převod auta na dceru a tak bych si rád ujasnil pár věcí

1) Evidenčka má platnost 10, 14 nebo kolik dnů?

2) Pokud udělám STK na její jméno jak dlouho to bude platit jako evidenčka?

Jinak dnes sem volal na ČP ohledně pojistky a jde to udělat tak, že moje pojistka se zruší dle kupní smlouvy na dceru a vystaví se nová kde bude ona jako žadatel o novou pojistku ale bude to psané na mě s mým bonusem. Trošku jsem to nepochopil ale chlapec na infolince veděl o co mi jde a prý to nebude problém.

Jinak celá tato šaráda je kvůli rezidentnímu parkování, no srandy si ještě užiju dost.

Upraveno uživatelem flacek
Odesláno

10 pracovních, takže reálně 2 týdny. I když to bude protokol z plné technické.

Jinak legrace to docela je, dnes jsem jedno auto převáděl, a ještě předtím zapisoval plyn. Vytiskl jsem si formuláře z netu a vyplnil předem na počítači. Technik nejprv jeden z nich zmuchlal, pak se v tom nemohl vyznat a děsně nadával, že ty nové formuláře vůbec nezná, že je zatím vůbec nemají a lidem dávají ještě ty staré. Prostě skoro by to byla legrace, kdyby to nebyla spíš tragédie...

Odesláno

Náhodou ty nové formuláře jsi našel kde, já zatím všude našel takový ten normální kde nahoře se vypisuje vozdili a majitel a dole na těch třech řádcích se vypíše o co jde a na koho se to přihlašuje. Nerad bych toto vyplnil a pak tam vystál ďůlek:)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Blbé na tom je, že když to koupíš někde 300 km od bydliště, tak musíš buď tam znovu dojet a nebo poslat nejen plnou moc, ale hlavně i doklady. Takže v ruce pak nemáš kromě smlouvy vůbec nic. A podvodníci jsou všude. Přišlo by mi logické, že koupím dostanu doklady a v místě svého bydliště provedu na základě dokladů a plné moci prodejcem udělené provedu převod.

podvodnici jsou vsude, proto spousta lidi, kteri takto koupili auto nebo motorku jezdili bez POV a neprihlasili to, takze v tom pak vznikl velky zmatek

To si myslíš že si na již ověřenej dokument jen tak něco dopíšeš???

Pokud by na plné moci byly potřeba podpisy obou stran, tzn. zmocnitele i zmocněnce, tak jak to asi ověřím, když já jsem na Moravě a on v Jižních čechách?

Chápu to tak, že to ověření je jeden úkon a při tomto úkonu by měly padnout oba podpisy. A pokud tohle nejsem schopen zajistit, tak nebývá, než jet do čech a přihlásit to i s pův. majitelem.

Podle mě mohli tvůrci novely vydat i typizovanej formulář k plné moci (tak jako k přihlášení vozidla), pak by tahle diskuze nebyla potřeba a bylo by jasný čí podpis tam chtějí, protože přihlašování přes plnou moc bude využívat tak 50% lidí. Ne každýmu se poštěstí koupit vozidlo v regionu svýho bydliště, aby na magistrát skočil i s bývalým majitelem.

OVERUJE SE PODPIS PROBOHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ano, podepise se tam zmocnenec klidne i po. Ja takhle pri prevodu v Ostrave mel plnou moc od prodejce s tim, ze muzu zplnomocnit treti osobu. Takze prodejce a kupujici museli mit plnou moc pro treti osobu. Jak bys to asi chtel provest jinak, nez to dopodepsat? Dela se to takto jiz minimalne 10 let. Na podpisu zmocneneho nic neni, je to jen formalita a projev vule........

byválý majitel ti dá plnou moc ověřenou k přepsání vozidla,a ty to zmocnění podepíšeš při přepisu před uřednicí ne,která ověří stejně tvoji  totožnost ne... ;)

no to je teda Charlie opravdu velmi spatny vyklad. Urednice z dopravni agendy rozhodne nema moznost overovat podpisy. Mozna na nejakym ultra malym meste, kde je prepazka posty, czechpointu a magistratu spojena v jeden celek :D

Odesláno

Jj, přesně tak. Vždy musí být evidenčka na nového majitele. Protože se to přepisuje na něho, ne na stávajícího.

ja ted na Jawu mel evidencku na puvodniho majitele, jen dole byl dodatek, ze novym majitelem jsem ja :)

Odesláno

zítra budu řešit prodej moto a přijede si chlapík z Prahy. Vy co jste to už řešili od letošního 1. ledna, abych mu to mohl při odhlášení přihlásit, bude stačit plná moc v tomto znění, co jsem si ted stáhl z netu? (samozřejmě ověřená)  Jde mi o to, abych kvůli nějakýmu slovíčku, který se úředníkovi nebude líbit, na úřad neběžel ještě jednou.

Plná moc

Já   ….........................................................

RČ/IČ   ….........................................................

bytem   …...............................................................................................................

(dále zmocnitel)

tímto zplnomocňuji   ….........................................................

RČ   ….........................................................
bytem   …...............................................................................................................

(dále zmocněnec)

k veškerým úkonům na odboru dopravy spojených s odhlášením, přihlášením, včetně podpisu, podání dokumentů a ostatních záležitostí, motorového vozidla:

SPZ   ….........................................................

číslo TP   ….........................................................

V …......................................................... dne ….........................................................

Plnou moc přijímám dne:    ….........................................................

….................................................                  ...................................................

zmocněnec                                                zmocnitel

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...