Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

setrvák by se měl přeměřit na rovinnost třecí plochy a vůle v pohyblivém dílu, taky síla odpružení nebude asi jako u nového...,i výrobce doporučuje se sadou spojky vyměnit i setrvačník, v podstatě to žádná otázka není už proto, že výměna spojky není výměna žárovky v blinkru ;)

rozhodnout se musíš jen mezi dvouhmotou a sadou s normálním setrvačníkem :myslim

Je moc velky rozdiel medzi dvojhmotou a normalnym zotrvacnikom?  :nevim  lebo cely cas rozmyslam nad tou normalnou jednohmotnou nahradou O.o

Odesláno

někdo slyší u jednohmoty dunění, někdo větší vibrace..., na druhé straně spojku u toho auta už řešit nebudeš :bojim

jsou tu lidi, co měnili dvouhmotu po 50 tisících (ještě v záruce) a protože je to díl podléhající opotřebení, platili výměnu ze svého :(, prostě někdo si to chválí, někdo nee

• O 2 týdny později...
Odesláno

někdo slyší u jednohmoty dunění, někdo větší vibrace..., na druhé straně spojku u toho auta už řešit nebudeš :bojim

jsou tu lidi, co měnili dvouhmotu po 50 tisících (ještě v záruce) a protože je to díl podléhající opotřebení, platili výměnu ze svého :(, prostě někdo si to chválí, někdo nee

Praveze je tu ten problem ze moje auto ma len 74 000 Km za sebou a uz klze spojka :( nestaci len vymenit spojkovu sadu? bude aj vadny zotrvacnik? predsa len dvojhmota vraj nieco vydrzi a ani nevybruje ani neklepe .. len klze do kopca alebo ak mu dam podlahu a dosiahne maximalny krutak :(

Odesláno (upraveno)

jak jsem psal, mám po výměně spojky a spokojenost. Jen mě štve ,že občas od té výměny cítím v kabině jakoby plyn, prostě zápach. Že by se nějak "vypalovala" nová spojka, nebo jak to říct .... Může to být tohle?

Upraveno uživatelem Milhausekkk
Odesláno (upraveno)

na novej spojke sa nema co vypalovat pokial ti spravne funguje a chovas sa k nej ako clovek ked ti nepreklzava nemalo by od nej nic citit

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno (upraveno)

spojka funguje správně,si myslím, jen mám někdy problém se plynule rozjet, protože zabírá jinak než ta stará, tak si to sem tam "zadrncá", když to pustím rychleji....si na ni zvykám...tak že bych jí já pálil někdy svým nemotorným rozjezdem, asi logické vysvětletí  :myslim... stačí se jen lehce spojkového pedálu dotknout a už tam jde cítit "akce"

když jsem po výměně koukal do motorového prostoru, tak dole bylo něco od oleje nebo něčeho.... tak že bych cítil tohle? ..... no, asi to nebudu řešit

• O 4 týdny později...
Odesláno (upraveno)

ahoj,

spojka měněná 25. května a pořád se nedokážu normálně rozjet. Auto při rozjezdu drnčí... skoro bych řekl, že se třese/zatřese. Nejhorší je, když musím popojíždět do kopce, to pak v autě cítím i zvláštní zápach.

Koukal jsem pod auto, a mám podvozek scákaný olejem, spojka ale neklouže. Myslíte, že výměna spojky mohla bát provedena špatně, nebo kde může být problém? S výměnou spojky byl měněný i převodový olej a normální olej v okruhu mi neubývá...

Nejvíce mě štvou ty rozjezdy nebo couvání .... chybí mi tam plynulý záběr... buď to drnčí, když si dávám záležet, abych to pustil pomalu.... nebo to zabere hned...prostě to nejde pustit plynule do záběru :grr

Odesláno

napadá mě podívat se na silentbloky uložení agregátu, to cukání by mohl dělat spodní silentblok pod motorem :myslim

spojka by určitě po výměně neměla smrdět, cukat atd.

normální olej--co tím myslíš? ten únik oleje bys měl nechat zjistit, jako odkud to teče--pokud z převodovky (převodový olej smrdí jinak než motorový), tak to není dobré, časem odejde převodovka, když tam nebude dost oleje..., jestli teče z motoru, tak přetěsnit , jinak musíš častěji hlídat stav na měrce motoru

Odesláno

ahoj, olej co se dolívá do motoru, tak ten neubývá. Příští týden dávám auto do jiného servisu na opravu klimatizace. Nechám tam teda prověřit ty silentbloky nebo reakční vzpěry .... nevím jestli je to to stejné ... :aut ...  Pokud to bude ono, nechám to tam vyměnit, pokud to bude spojka, nechám to reklamovat v původním servise

děkuju za rady :super

Odesláno

Ahoj,

tak s autem se projel jiný servisman a během jízdy po městě, kde nebyla žádná zátěž, většinou jen rovina, tak říkal, že auto je naprosto v pořádku. Když jsme se ale zastavili v kopci a třikrát se rozjel pod zátěží, tak to drnčelo a smrdělo v kabině. Říkal, že práce je odvedená na spojce dobrá, jen že to vypadá na materiálově nejlevnější spojka co může být .... tak jsem volal do servisu, kde to opravovali a koukal jsem .. :o  ... volal jsem dopoledne a čekal odpor, řekl jsem co a jak, a že odpoledne přijedu, ať si taky čuchnou. Servisák byl super, žádný odpor ale rozumná domluva, během dne doložil, resp. ověřil, že dal origo sadu LUK a když to projel, tak říkal, že na výměnu hned to není, že by to byla škoda znova kuchat. Říkal ale, že pokud na tom budu trvat, tak že to vymění, ale ať prý dál jezdím a pokud bude problém, tak to vymění hned jak začne klouzat. Tak asi budu jezdit dál....

co si myslíte?

Odesláno

trval bych na výměně spojky, nechci ,aby mi to cukalo při rozjezdu a smrdělo v kopci atd.,atd., --nakonec tě může za rok poslat někam... :myslim

při výměně ať změří rovinnost setrvačníku a zda není spálená činná plocha

Odesláno

Z právního hlediska, je-li oprava provedena vadně, řešit raději hned. Potom budeš těžko prokazovat, kde se co kdy začalo projevovat, a ochota servisu bude možná taky někde úplně jinde...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...