Vara24 Odesláno 26. květen 2015 Odesláno 26. květen 2015 setrvák by se měl přeměřit na rovinnost třecí plochy a vůle v pohyblivém dílu, taky síla odpružení nebude asi jako u nového...,i výrobce doporučuje se sadou spojky vyměnit i setrvačník, v podstatě to žádná otázka není už proto, že výměna spojky není výměna žárovky v blinkru rozhodnout se musíš jen mezi dvouhmotou a sadou s normálním setrvačníkem Je moc velky rozdiel medzi dvojhmotou a normalnym zotrvacnikom? lebo cely cas rozmyslam nad tou normalnou jednohmotnou nahradou O.o Citovat
ozzy56 Odesláno 27. květen 2015 Odesláno 27. květen 2015 někdo slyší u jednohmoty dunění, někdo větší vibrace..., na druhé straně spojku u toho auta už řešit nebudeš jsou tu lidi, co měnili dvouhmotu po 50 tisících (ještě v záruce) a protože je to díl podléhající opotřebení, platili výměnu ze svého , prostě někdo si to chválí, někdo nee Citovat
Vara24 Odesláno 9. červen 2015 Odesláno 9. červen 2015 někdo slyší u jednohmoty dunění, někdo větší vibrace..., na druhé straně spojku u toho auta už řešit nebudeš jsou tu lidi, co měnili dvouhmotu po 50 tisících (ještě v záruce) a protože je to díl podléhající opotřebení, platili výměnu ze svého , prostě někdo si to chválí, někdo nee Praveze je tu ten problem ze moje auto ma len 74 000 Km za sebou a uz klze spojka nestaci len vymenit spojkovu sadu? bude aj vadny zotrvacnik? predsa len dvojhmota vraj nieco vydrzi a ani nevybruje ani neklepe .. len klze do kopca alebo ak mu dam podlahu a dosiahne maximalny krutak Citovat
ozzy56 Odesláno 9. červen 2015 Odesláno 9. červen 2015 v jakém stavu je setrvačník se dá zjistit až po demontáži spojky... spojka klouže každému jen když dá plný plyn Citovat
Vara24 Odesláno 9. červen 2015 Odesláno 9. červen 2015 Tak nic zrejme cez vykend ho doveziem k mechanikovi nech sa na to pozrie ale dakujem Citovat
P607Olda Odesláno 9. červen 2015 Odesláno 9. červen 2015 Tak mu nedávej max. výkon a ušetříš desítky tisíc. Citovat
ozzy56 Odesláno 10. červen 2015 Odesláno 10. červen 2015 najel jsem s takovou spojkou ještě 50 tisíc km Citovat
krtek 2 Odesláno 10. červen 2015 Odesláno 10. červen 2015 (upraveno) ked budes jazdit kludne bez preklzu da sa ako pise ozzy a Olda ale ked to bude klzat casto speces zotrvak a je mu amen kukni na moj http://picino.rajce.idnes.cz/nastenka/#74.jpg Upraveno 10. červen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
Milhausekkk Odesláno 13. červen 2015 Autor Odesláno 13. červen 2015 (upraveno) jak jsem psal, mám po výměně spojky a spokojenost. Jen mě štve ,že občas od té výměny cítím v kabině jakoby plyn, prostě zápach. Že by se nějak "vypalovala" nová spojka, nebo jak to říct .... Může to být tohle? Upraveno 13. červen 2015 uživatelem Milhausekkk Citovat
krtek 2 Odesláno 13. červen 2015 Odesláno 13. červen 2015 (upraveno) na novej spojke sa nema co vypalovat pokial ti spravne funguje a chovas sa k nej ako clovek ked ti nepreklzava nemalo by od nej nic citit Upraveno 13. červen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
Milhausekkk Odesláno 14. červen 2015 Autor Odesláno 14. červen 2015 (upraveno) spojka funguje správně,si myslím, jen mám někdy problém se plynule rozjet, protože zabírá jinak než ta stará, tak si to sem tam "zadrncá", když to pustím rychleji....si na ni zvykám...tak že bych jí já pálil někdy svým nemotorným rozjezdem, asi logické vysvětletí ... stačí se jen lehce spojkového pedálu dotknout a už tam jde cítit "akce" když jsem po výměně koukal do motorového prostoru, tak dole bylo něco od oleje nebo něčeho.... tak že bych cítil tohle? ..... no, asi to nebudu řešit Upraveno 14. červen 2015 uživatelem Milhausekkk Citovat
Milhausekkk Odesláno 11. červenec 2015 Autor Odesláno 11. červenec 2015 (upraveno) ahoj, spojka měněná 25. května a pořád se nedokážu normálně rozjet. Auto při rozjezdu drnčí... skoro bych řekl, že se třese/zatřese. Nejhorší je, když musím popojíždět do kopce, to pak v autě cítím i zvláštní zápach. Koukal jsem pod auto, a mám podvozek scákaný olejem, spojka ale neklouže. Myslíte, že výměna spojky mohla bát provedena špatně, nebo kde může být problém? S výměnou spojky byl měněný i převodový olej a normální olej v okruhu mi neubývá... Nejvíce mě štvou ty rozjezdy nebo couvání .... chybí mi tam plynulý záběr... buď to drnčí, když si dávám záležet, abych to pustil pomalu.... nebo to zabere hned...prostě to nejde pustit plynule do záběru Upraveno 11. červenec 2015 uživatelem Milhausekkk Citovat
ozzy56 Odesláno 11. červenec 2015 Odesláno 11. červenec 2015 napadá mě podívat se na silentbloky uložení agregátu, to cukání by mohl dělat spodní silentblok pod motorem spojka by určitě po výměně neměla smrdět, cukat atd. normální olej--co tím myslíš? ten únik oleje bys měl nechat zjistit, jako odkud to teče--pokud z převodovky (převodový olej smrdí jinak než motorový), tak to není dobré, časem odejde převodovka, když tam nebude dost oleje..., jestli teče z motoru, tak přetěsnit , jinak musíš častěji hlídat stav na měrce motoru Citovat
krtek 2 Odesláno 11. červenec 2015 Odesláno 11. červenec 2015 jj vymenil by som reakcne vzpery tu spodnu aj hornu a ak to nepomoze zreklamovat spojku Citovat
Milhausekkk Odesláno 12. červenec 2015 Autor Odesláno 12. červenec 2015 ahoj, olej co se dolívá do motoru, tak ten neubývá. Příští týden dávám auto do jiného servisu na opravu klimatizace. Nechám tam teda prověřit ty silentbloky nebo reakční vzpěry .... nevím jestli je to to stejné ... ... Pokud to bude ono, nechám to tam vyměnit, pokud to bude spojka, nechám to reklamovat v původním servise děkuju za rady Citovat
krtek 2 Odesláno 14. červenec 2015 Odesláno 14. červenec 2015 (upraveno) povedz im reakcne vzpery alebo akceleracne silentbloky oni uz budu vediet co pozriet Upraveno 14. červenec 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
Milhausekkk Odesláno 16. červenec 2015 Autor Odesláno 16. červenec 2015 Ahoj, tak s autem se projel jiný servisman a během jízdy po městě, kde nebyla žádná zátěž, většinou jen rovina, tak říkal, že auto je naprosto v pořádku. Když jsme se ale zastavili v kopci a třikrát se rozjel pod zátěží, tak to drnčelo a smrdělo v kabině. Říkal, že práce je odvedená na spojce dobrá, jen že to vypadá na materiálově nejlevnější spojka co může být .... tak jsem volal do servisu, kde to opravovali a koukal jsem .. ... volal jsem dopoledne a čekal odpor, řekl jsem co a jak, a že odpoledne přijedu, ať si taky čuchnou. Servisák byl super, žádný odpor ale rozumná domluva, během dne doložil, resp. ověřil, že dal origo sadu LUK a když to projel, tak říkal, že na výměnu hned to není, že by to byla škoda znova kuchat. Říkal ale, že pokud na tom budu trvat, tak že to vymění, ale ať prý dál jezdím a pokud bude problém, tak to vymění hned jak začne klouzat. Tak asi budu jezdit dál.... co si myslíte? Citovat
ozzy56 Odesláno 16. červenec 2015 Odesláno 16. červenec 2015 trval bych na výměně spojky, nechci ,aby mi to cukalo při rozjezdu a smrdělo v kopci atd.,atd., --nakonec tě může za rok poslat někam... při výměně ať změří rovinnost setrvačníku a zda není spálená činná plocha Citovat
Veverka Odesláno 16. červenec 2015 Odesláno 16. červenec 2015 Z právního hlediska, je-li oprava provedena vadně, řešit raději hned. Potom budeš těžko prokazovat, kde se co kdy začalo projevovat, a ochota servisu bude možná taky někde úplně jinde... Citovat
Pe.Tr Odesláno 16. červenec 2015 Odesláno 16. červenec 2015 Uprimne 8000 za to cos psal ze delal mi prijde krute malo... Tam bude nejaky ojebung. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.