Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

uz se mi asi dvakrat stalo ze mi behem jizdy naskocila na display tato hlaska a zacala svitit kontrolka ze je vypnute ESP...neslo zapnout....musel jsem zastavit, a znova nastartovat motor, a pak kontrolka zhasla a vse fungovalo zase normalne dal...je pravda ze se to vetsinou stalo pri sviznejsi jizde jednou na asfaltove ceste z obcasnym sterkem, takze obcas kontrollka ESP problikla, kdyz slo auto pri rychlejsim projetim zatacky do smyku...:myslim

Odesláno

Tak tohle má asi na svědomí nečistota, která se dostala někam ke snímači otáček u kola. Mě se to stalo vloni, když bylo rozhrabaný sídliště.Nejdřív jsem s tím byl v servisu na diagnostice, tam mi řekli, že to bude asi špatný čidlo snímače otáček a po jeho výměně (prý) to dalo pokoj. Zanedlouho se mi to objevilo zase a ještě k tomu svítilo červené STOP. Koukal jsem kolik je tam brzdovky, jestli něco někde neteče, atd. Nechal jsem to svítit a jezdil dál. Asi po pěti dnech jsem se na**** a dupl jsem po nastartování na brzdu a všechno pozhasínalo a diagnostika hlásila že je vše OK, dokonce ani nic nebylo v paměti jako přechodné závady. A od té doby(?uk,?uk,?uk) nic.:mrk:):):)

Při prokluzu kol (hlavně v zimě) kontrolka ESP bliká. Tzn, že to funguje.:cool:

[upravil dne 26/10/05 Bohumil]

• O 1 rok později...
Odesláno

Tak a je po ptákách.:( Objevily se hlášky ESP/ASR nefunkční, ABS fault, Brzdy fault, rozsvítily se kontrolky ESP, ASR, ABS, brzd, bliká červené STOP, nefunguje tachometr a počitadlo ujeté vzdálenosti, na diagnostice nelze načíst řídící jednotku ABS,ESP. :(:grr:grr:grr

Zkrátka řídící jednotka ABS, ESP/ASR prý odešla do věčných lovišť.Když mi řekli v Peugeotu cenu za novou, tak lapám po dechu ještě teď. Musím někde něco sehnat za levnějc.:bojim Snad něco splaším. :myslim

Tachometr s počítadlem km a palubní PC chvíli jde, chvíli nejde, což se mi zdá divné, protože mi servisáci řekli, že když je v háji ŘJ ABS, že tachec nejde nikdy. Tak.:o

[upravil dne 2/2/07 Bohumil]

Odesláno
Původně zaslal: Bohumil

Tak a je po ptákách.:( Objevily se hlášky ESP/ASR nefunkční, ABS fault, Brzdy fault, rozsvítily se kontrolky ESP, ASR, ABS, brzd, bliká červené STOP, nefunguje tachometr a počitadlo ujeté vzdálenosti, na diagnostice nelze načíst řídící jednotku ABS,ESP. :(:grr:grr:grr

Zkrátka řídící jednotka ABS, ESP/ASR prý odešla do věčných lovišť.Když mi řekli v Peugeotu cenu za novou, tak lapám po dechu ještě teď. Musím někde něco sehnat za levnějc.:bojim Snad něco splaším. :myslim

Tachometr s počítadlem km a palubní PC chvíli jde, chvíli nejde, což se mi zdá divné, protože mi servisáci řekli, že když je v háji ŘJ ABS, že tachec nejde nikdy. Tak.:o

A ta řídící jednotka je v páčkách, že? Já měl v háji otočný snímač volantu takže jsem musel měnit celý páčky... a to mi ještě blinkry fungovaly... :D V peugeotu byla cena cca 18000,- Tak jsem obvolal pár garažovejch servisů a jeden mně poslal do polska za Čes. Těšín. Sehnal jsem to za 1800,- + 500,- práce i s diagnostikou. U nás to stojí na vrakáči 2000-2500 ale s esp je problém to sehnat a ještě potřebuješ aby ti pasovalo to číslo co máš nahoře na páčkách. Ale pokud je řídící jednotka jinde tak tato informace je ti nanic... :aut

Odesláno

[upravil dne 2/2/07 Bohumil]

chtěl jsem napsat něco vtipného, ale to snad ale nejde, jestli Ti to fakt odešlo potěšpánbu, to ty moje problémky jsou prd proti tvým

Odesláno

Mám potvrzeno, ŘJ ABS, ESP/ASR je v pr****. Dostal se do konektoru nějakou skulinkou ten slanej maglajs ze silnice a pěkně ho to \"vyžralo\" a vypálilo. Vevnitř ŘJ shořelo nějaký spínací a přepínací relé. Ale tachec a palubní PC už maká. Zítra připojím foto. Nechci tu nikoho strašit aby jste se houfně zbavovali svých miláčků, ale nechte si zkontrolovat solidním autoelektrikářem v jakým stavu jsou konektory od ŘJ ABS (před levým kolem) a ŘJ posilovače řízení (před pravým kolem). Přeju všem hodně pohodových km s ŘJ v suchu.:super

Odesláno

Mám potvrzeno, ŘJ ABS, ESP/ASR je v pr****. Dostal se do konektoru nějakou skulinkou ten slanej maglajs ze silnice a pěkně ho to \"vyžralo\" a vypálilo. Vevnitř ŘJ shořelo nějaký spínací a přepínací relé. Ale tachec a palubní PC už maká. Zítra připojím foto. Nechci tu nikoho strašit aby jste se houfně zbavovali svých miláčků, ale nechte si zkontrolovat solidním autoelektrikářem v jakým stavu jsou konektory od ŘJ ABS (před levým kolem) a ŘJ posilovače řízení (před pravým kolem). Přeju všem hodně pohodových km s ŘJ v suchu.:super

to jako myslíš, že to máme nějak svépomocí patlat silikonem apod.?

Odesláno

To foto ma celkom zaujima. Mimochodom, neboli prave 1.6-ky zvolavane do servisu koli vadnymm konektorom od ABS a serva?

Len ich tam \"namaslili vazelinou\".

Ako to ze si tam nebol? Mohol si tomu predist.

• O 2 týdny později...
  • O 10 měsíců později...
Odesláno

Nechal jsem si "opravit" přívodní vyžraný spoj, tak, že se konektorem protáhl kabel až do jednotky, kde se přiletoval. Zapatlalo se to a šlo to. Zajímavý bylo, že ŘJ ABS přestala makat, jakmile pršelo. Když to vyschlo, vše šlapalo. Přes léto se to asi nějak zklidnilo, vše pracovalo i když pršelo. Měl jsem obavy, že to zase začne blbnout až na podzim, ale nic se nedělo. Dokonce ani po opětovném několikerém "zasolení" vše pracuje jak má. Takže je opraveno. :super:super:super:super:super:super:super:super:super:super:super

Odesláno

2 subin : Tahle akce se mého Jeana bohužel netýká.:(:(:(:( Hlavně, že to maká.

BTW nová ŘJ ABS(ESP+ASR) je za 42t. Oprava stála se vším všudy asi 2t. Hlavně že je "vnitřek" ŘJ dobrý.:super:super:super

Opět se mi potvrdilo, hlavně se hned nevyděsit a hned neletět do servisu.:papa:papa:papa

[upravil dne 13/1/08 Bohumil]

Odesláno

Uz se mi za pul roku taky dvakrat vypsalo ESP/ASR fault. Po zastaveni a znovunastartovani to bylo OK. Vetsinou pri sviznejsi jizde v zatackach. Mam si taky delat starosti, ze je to predzvest vetsiho problemu ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...