Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tak už máte přezuto?

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

když odmítne za stávající situace vyjet, venku stojí řada jiných, ...

To mi připomíná dobu, kdy nám zaměstnavatel říkal, že jestli se nám \"to\" nelíbí, tak ať jdeme, že venku čeká ve frontě za každého z nás dvacet jiných :D Bohužel se mi je nějak nedaří najít - teď hledám spojaře (náhradu za penzistu) - už od srpna a ne a ne sehnat :(

Ve středu jsem slyšel, že řidičů kamiónů ubývá. A kupodivu za to nemůže bodový systrém, ale to, že dnes kluci už nechodí na vojnu, kde si zadarmo udělali řidičák na skoro všechno a dát několik desítek tisíc za řidičák na soupravy (plus praxe) se dnes nikomu nechce.

Odesláno

ve středu jsem přezul na loňský UltraGrip7..tak akorát...a taky bych byl pro udělat to povinný...ale nevím jak chtějí stanovit dobu pro přezutí...jestli zároveň s zimním/letním časem..každej rok příjde zima/jaro v jinou dobu:myslim

Odesláno

to povinny, ja bych to spis videl tak, ze pokud je snich a skutecne zima, tak musui byt prezuto, protoze jinak to neudelas, resp. neuhlidas.

Odesláno
Původně zaslal: Marlin

to povinny, ja bych to spis videl tak, ze pokud je snich a skutecne zima, tak musui byt prezuto, protoze jinak to neudelas, resp. neuhlidas.

Aha a jak to jako chceš udělat v praxi?

Už vidím tu kontrolu:

\"Pane řidiči, jak to, že máte letní gumy, když je zima!?\"

\"Ale pane příslušníku, mně je teplo!\"

\"A co ten sníh, pane řidiči?\"

\"Pane příslušníku, já jedu tady v těch vyjetých kolejích, ne po sněhu!\"

Odesláno

Navrhoval bych od 1.11. do 31.3., pokud by byl sníh ještě v dubnu, nevěřím, že by se řidiči hnali přezouvat na letní jen kvůli datumu - no a před 1.11. taky sníh moc často není, tam bych problém neviděl (nebo to dát podle zimního času - v zimním čase zimní gumy)

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

To Kurt - kdyby to začalo platit už zítra, tak je pozdě. Já jsem jednoznačně pro povinné zimní gumy (když sněží, taky většina lidí nechodí v kraťasech, jen k tomu, aby se chovali normálně nepotřebují zákon).

Jó, Medvěde - souhlas!

Jen si to pořízení zimních pneu dokážu představit v praxi - socky budou škemrat o dávku na sociálce, protože nemají na gumy (a potřebujou je, když vezou děcko k doktorovi - co na tom, že mají doktora za rohem a autobusovou zastávku pod okny). A jsou 2 možnosti: buď dávku dostanou (takže jim ty gumy zaplatíme z daní), nebo nedostanou - a protože jsou to občané veskrze pořádkumilovní, vyřeší to po svém (můžete hádat, jak).

Tady kdo neřve dost nahlas, tak nic nemá. Takže se připrav na to, že jim ty gumy buď zaplatíš, nebo jednoho dne najdeš auto na špalkách.

Připravuju se taky...

Odesláno

na druhou stranu je i dost řidičů, kteří v zimě jezdí v Praze jen do práce nebo na nákup a to pouze pokud jsou silnice uklizený nebo i suchý, pokud je kalamita tak jedou mhd, u takových případů je ta povinnost zimních gum neopodstatněná, jsou v zimním ročním období i dny, kdy je 10 st. a silnice suché vyfoukané, v těchto podmínkách jsou letní nebo univerzální pneu dostačující

Je to věc složitá, co člověk to názor, nejsem zastánce dávat všechno do zákonů a předpisů, spíše lidi motivovat k rozumnému chování.

Dokážu si tuto \"povinnost\" představit v povinným ručení, pokud způsobíš nehodu na náledí a budeš mít sjeté nebo letní pneu, vyplatíme poškozenému náhradu škody a však s tvojí spoluúčastí v ?% jako je to např. u havarijního poj.

Kdo chce riskovat ten stejně případný zákon nedodrží a tak tedy bude platit, kdo chce mít klid pořídí zimní pneu a zbytek vyjede na letních jen když bude sucho.

Odesláno

možná bych to trochu přirovnal k povinému svícení, rozumný člověk, kterému bezpečnost provozu nebyla lhostejná svítil ikdyž to ještě nebyla povinnost, když se to uzákonilo tak to většina respketuje a svítí, ale stejně se najdou klauni, kteří nerozsvítí ikdyby se měli posrxx a udělají si svojí teorii, kterou to omlouvají a hájí si jí ( zbytečné, je přeci den, světlo, potkám jen pár aut, šetřím žárovky, šetřím phm, ...)

Rozumný řidič si ty pneu pořídí a zabedněnce stejnak k pořízení nedonutíte a budou si to hájit a kázat o svojich poznatcích bezpečnosti.

• O 5 let později...
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...