Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Do Benátok chodievam rád a často tu je pár mojich tohtoročných skúseností. Zásadne parkujem najbližšie ako je to možné v parkovacom dome na Piazzale Roma. Je zaujímavé že vždy skončím s autom na streche na najvyššom poschodí takže nás privíta pekná panoráma mesta a prístavu. Parkovné tuším 26 eur na 24 hod. V reštaurácii na prízemí výborná káva za necelé 2 eura. Behanie po Benátkach s dvoma malými deťmi by bolo náročné a potreba dostať sa na ostrov Murano nás viedla ku kúpe 24 hodinového lístka na Vapporetto ( vodný autobus). Deti do 6 r. zdarma ináč jeden lístok 20 eur. Pár krát som už v Benátkach prespal ale tento apartmán je nr. 1. https://www.booking.com/hotel/it/biennale-apartment.sk.html?sid=9d0c3bbb720327b6d44068d93b22bc2d;dcid=2

Veľkorysé ubytovanie v menej frekventovanej štvrti Castello v slepej uličke. K dispozícii sme mali 4 spálne veľkú kuchyňu a dve kúpeľne. V pohode by sa tam vyspalo 10 ľudí. V blízkosti predaj čerstvých rýb , zeleniny priamo z lode a supermarket. Večer mimo sezóny je v tejto oblasti vcelku pokoj , strávili sme tu príjemný večer pri živej jazzovej hudbe a dobrom víne. Najfrekventovanejším častiam sme sa cez deň vyhli pretože sme ich absolvovali v minulosti a sezóna tam trvá 12 mesiacov a 24 hod. denne nezávisle na počasí takže všade masy ľudí. Napriek tomu niektoré pamiatky stoja za tu tlačenicu napríklad výhľad z veže Kampanila.

http://sk.m.wikipedia.org/wiki/Kampanila_(Benátky)

ale informácii na túto tému je všade dosť.Pre mnohých je to určite špinavé mesto , aj keď poznám omnoho špinavšie , plné turistov kde nieje čo vidieť ale ja mám rád jeho atmosféru a rád sa tam vraciam.

Odesláno

V Benátkách jsem byl tuším 3 nebo 4x a vždy se tam rád vrátím. Je pravda, že turistů je tam jako máku, to ale i v centru Prahy, Paříže, Říma, Mníšku pod Alpou - prostě kde je co vidět, tam je lidí spousty. Do Benátek nemusím každoročně, ale 1x za čas - proč ne?

Odesláno

Ked som chodieval do talianska sluzobne tak som bol v Benatkach par krat do roka aj ked len na 2-3 hodiny. Posledne roky si tam davame zastavku cestou spat z dovolenky.

Odesláno

Vzpomínám si na věc již dnes asi jen úsměvnou, ale kdo zažil roky před rokem 89 mě pochopí. V roce 1990 jsme na podzim jeli s ženou na třídení zájezd od jejího podniku do Benátek a byla druhá polovina října. Brzy ráno jsme nasedli do autobusu a okolo nás padaly sněhové vločky. A odpoledne jsem leželi na pláži na Lido a koupali se. Nám to tenkrát přišlo úplně neskutečné. Ne to že v říjnu sněžilo, ale to, že za pár hodin byl člověk někde úplně jinde v jiném podnebí a podobně. Dodnes si to pamatuji.

Odesláno

Já si z roku 1990 pamatuju parkoviště u Benátek plné Karos - Setry, MANy a Mercedesy se mezi nimi ztrácely (krom patrových verzí, samozřejmě).

Odesláno

Já mám Benátky taky moc rád, ale pamatuji si, že jednou jsme se tam stavovali na přelomu srpna a září a zátoka měla odér toalet v metru. Pak jsem si na to nějakou dobu vzpomínal a Benátky navštěvoval vždy raději v červnu.

MotoMoto: No nám se stalo před dvěma lety, ráno jsme odjížděli z Provence (kolem 20tého srpna), venku bylo 37 a nádherný den, přijeli jsme večer na Brenner a tam poletovaly vločky a byl jeden nad nulou. Kolega v ten samý čas sjížděl s partou horní Inn ve Švýcarsku, večer zalehli do stanů po dni cca 25stupňů a ráno se probudili a v táboře měli 5cm sněhu. Počasí dokáže úžasná kouzla.

Jinak za 14 dní začíná světový pohár FIS svým tradičním prvním závodem, tak zvažuji, že se vydám.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...