Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výběr rodinného auta-koupena Alhambra

Recommended Posts

Odesláno

Jak tady někdo zmínil VW Caddy tak to bych jako rodinné auto nedoporučil. Je to užitkáč do kterého namontovali další sedačky. Uvnitř tvrdé plasty. Je to velký, ale ne moc pohodlný auto. Zadní tuhá náprava s listovými pery, takže když je auto nezatížený poskakuje jako koza. S benzínovým motorem 1.6 má krátkou převodovku což je dobrý do města, kde je to auto pěkně živý, ale na dálnici točí motor ve 130km/h cca 4 tis ot. což se projevuje na hluku a na spotřebě. Lepší je verze s 1.9 TDI.

Odesláno

To samé platí i o Berlingu, Doblu a všem podobném - je na tom zatraceně poznat, že to pochází především z užitkového auta. Jako čistě rodinné je to na ho...

Odesláno

Může mi někdo lehce nadhodit definici \"rodinného\" auta? Pro mě max. \"praktické\" je odvozenina z užitkového - nadmíru prostorného auta, které hlavně odvezen spoustu lidí, dětí, věcí apod. jiných k životu potřebných zbytečností... ;):D

Guest servisman
Odesláno

oddie já bych třeba nebral ani 806 pro mne je to taky dodávka:)

Odesláno

Ono nejde o velikost, ale o to z jaké koncepce to vychází. 806 je koncipovaný jako auto pro dopravu osob, kdežto Bartner, Doblo, Caddy apod jsou původně užitková auta do kterých se namontovali další sedačky.

Odesláno

Ale jooo, každému co chce ;) Chce auto za milión, protože je dlouhej, tak ať si ho koupí když na něj má a manželka mu to schválí :D, Tady jsme jen navrhovali jiné alternativy, možná jak ušetřit, možná aby měl víc místa, kolik aut na trhu má ve druhé řadě 3 x ISOFIX...?, Na jak dlouhou dobu to bude potřebovat..? atd atd... tohle je vždycky dlouhá a složitá diskuze.... ;)

Odesláno

No je jasné, že auto měl vybrané, ale ohledně zkušeností si ale spletl forum.... ;)

Odesláno

Šlo mi o to,že tu spousta lidí pracuje ve firmách,kde mají flotily koncernových aut,tak by mohli vědět,nechci se zbytečně přihlašovat do jiných for kvůli jedné otázce.V Dacii taky těžko bude tenhle motor :D:aut

Odesláno

Minimaxa: Sory, jsou lidi, který nechtěj vystoupit po 800km z auta, bejt vyhučený, vydrncaný a nechtí auto půl roku vidět. Proto se krom dácií vyrábějí auta, kde se toto dá absolvovat bez toho, aniž by ti to znechutilo cestování na mnoho dalších týdnů... A klidně to může být rodinné auto, pokud si to majitel může dopřát.

No moji zkušenost jsem ti napsal. z jiného VW, ale stejný motor. Ale není úplně relevantní, v podstatě není co psát :-)

Odesláno

Pacho69: Co sem pletete Dacii, tu vám nikdo nenabízí, dostal tu olda odpověď na svůj dotaz ohledně 177PS VW? On chce vozit své dvě děti 800km do školky? Manželka na nákupy? co to tady kydáte...? Já nenapsal ani jedno slovo proti VW/Seat... :bojim

Pacho69: absolvoval jsem s mojí Dacií Chorvatsko a zpět a rozhodně z ní nemám pocit že bych byl vydrncanej, a nevím jaký další kydy jsi to psal... Klidně s pojedu i dál něž jste byli vy se svejma \"dokonalejma\" pěžotama :aut

[upravil dne 15/9/14 16:53 od minimaxa]

Odesláno

minimaxa: Já jsem mu svoji zkušenost napsal.

Každý má definici rodinného auta postavenou jinak. Pokud to má jako jediné auto, má jisté požadavky. Já mu taky nevnucoval pežota. Jen jsem se zmínil, že tenhle typ auta má i nevýhody a že já jsem třebas nechtěl investovat víc peněz, než bylo třeba. S dácií si absolvuj co chceš, zkus respektovat, že každý má požadavek na rodinné auto jiný. Já s Lodgy absolvoval cestu na Slovensko (450/450km) a kdybych to měl jet znova, vůbec bych se netěšil. Někomu to stačí a já to respektuji. Když si tady \"narážel\" na \"hromadu plechu\" a definici rodinného auta, jen jsem ti nastínil, že každý má jinou představu. Olda tu nepsal nájezdy ani kde bude jezdit. Na vožení dětí do školky a na nákupy by si asi nekoupil naftovej motor s DPF...

Odesláno

Tak já to mám konkrétně těch 800 km k rodičům,což dávám několikrát za rok.Peugeot mi bohužel nenabízí nic,byl jsem se podívat na 5008,žádná hitparáda to není,proti 308 to až tak větší není,zase myslím,že 2,0 HDI nemá chybu,lepší motor budu těžko hledat.

Ten prostor v Alhambře použijem,i když přijedou návštěvy,např.letenky jsou relativně levný,takže pak jsme relativně uvázaný kvůli autu,takhle se nás naskládá 7 a frčíme,nesedíme doma a mrkneme se třeba do alp.Jo a nájezd cca 30-40 000 ročně není to moc,ale v Dacii bych to absolovovat fakt nechtěl.:roll

Odesláno

Já bych taky 30-40.tis ročně v Dácii nechtěl absolvovat... Jednou za rok ale dovču i delší zvládne a my sní v pohodě. Co ji sem furt cpete, já vám ji ani jedním slovem nepodsouvám, ročně najedu autem 8 tis. max. Zbytek létám létadlem a nebo na kole či pěšky. Co furt řešíte Dacii.... Kdybych nezměnil životní styl a priority, zůstal bych u Multiply, ale to je už o něčem jiném :mrk:D

Někdo tu presentuje jako \"rodinné\" auto 308sw, jiný dodávku pro 8-9 lidí, někdo málem karosu, jiný šarána, ano, já souhlasím že každý si pod tím představuje něco jiného... ;)

[upravil dne 15/9/14 18:53 od minimaxa]

Odesláno

Do Dacie jsme se začli trefovat,když jsi napsal,že jsem si spletl forum,neber si to osobně :D. 308 SW je dobrý,ale auto je už 6 let starý,přemýšleli jsme o obnově a hlavně kdo zná líp Švýcarsko,tak mi dá za pravdu,že je automat nezbytností(když se potkají min.2 švýcaři na dálnici,tak jí ucpou):Dprostě se na dálnicích víc parkuje než jezdí,takže levá noha trpí.

Jo a ten prostor využijem,z toho strach nemám.

Odesláno

No měl jsem to taky tak, ale jak přestaneš vozit kočáry, bude ti prostor nadbývat. Ono naplnit se dá cokoliv, jenže co tam nanosíš, musíš zase vynosit. Teď už se i na zimní hory bez problémů složím pod roletu. Tedy lyže jdou do boxu, nemám je rád v autě. i když při troše šikovnosti je složím na dno kufru napříč, nejdelší mám 168cm. Ale stejně jdou na střechu.

Na léto u moře by mi stačil i poloviční kufr (nevozím zásoby) a na léto na horách se taky vejdu pod roletu. Ostatně tak jsem to plánoval, vždy se složit pod roletu. Ale je mi jasné že, za pár let mi ale auto bude velké, tak se porozhlédnu po něčem jiném.

Sharana jsem kdysi sedlal (1996), tehdy 2.8i, skvělý motor, celkem dobré auto. Osobně mě vadila manipulace se sedadly (nešla složit, musela se vyndat), takže když jsi někam přijel s pěti, vyložil kufr, tak jsi stejně 7 sedadel neměl. Takže jsme jezdili maximálně se šesti. Tehdy jsem to auto vůbec nepotřeboval, neměl jsem děti, ale bylo služební a na rodinných setkáních bylo naprosto úžasné. Jen ta sedla. Buď překážela v autě nebo někde v garáži (skladu)... Nevím, jak to mají teď.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...