Pavel2 Odesláno 16. říjen 2005 Odesláno 16. říjen 2005 trošku jsem s naší 306kou honil na slovensku jednu škodu 120 a měl jsem z toho ,trošku ohnutej roh blatníku, ohlou kapotu poškrábanou mřížku a světlo, no nic. Auto se vrátilo z lakovny, bohužel jsem u toho nebyl, ale ten povrch není jednolitý, je takový mramorovaný, jako pomerančová kůže,nebo mě to přijde jako slzičky jak barva stekla. Dá se to nějak rozleštit, nebo opravit? je to reklamovatelné? Citovat
Dave_k Odesláno 16. říjen 2005 Odesláno 16. říjen 2005 Rozleštit by to mělo jít. Já měl na kapotě taky malinko steklou barvu a kořen mi to ochotně po upozornění rozleštil. Citovat
zoby Odesláno 17. říjen 2005 Odesláno 17. říjen 2005 nevíš čím a jak to rozleš?oval? taky bych potřeboval opravit nějaké nedostatky při lakování Citovat
michal 206 Odesláno 17. říjen 2005 Odesláno 17. říjen 2005 a to jsou lakovane cele dily, nebo jen kousky? reklamovat se da vsechno! Citovat
Pavel2 Odesláno 17. říjen 2005 Autor Odesláno 17. říjen 2005 měly by to být lakované celé díly. Já vím, že reklamovat se dá všechno, ale zajímala by mě úspěšnost.navíc to mám ještě tak trochu přes známého... Citovat
Dave_k Odesláno 20. říjen 2005 Odesláno 20. říjen 2005 Původně zaslal: zoby nevíš čím a jak to rozleš?oval? taky bych potřeboval opravit nějaké nedostatky při lakování To Ti přesně nepovím. Je to fakt dobrej lakýra. Pořád plnej dvůr aut (žádná šáde120). Jeden den jsem mu auto dal a druhej bylo hotovo. Citovat
kšanda Odesláno 20. říjen 2005 Odesláno 20. říjen 2005 kámoš co dělal rapida a dával ho na lak to dal nějakýmu joudovy kterýmu se v garáži prášilo a samozřejmě po nastříkání byli na laku krupičky prachu. tak řikal že to vzal nejjemnějšim šmirglem 2000 tušim. a je to super. já s tim zkušenost nemam takže si za tim názorem nestojim. samozřejmě se trochu zmenší vrstva laku. ale řikal že se to leskne jak dětská prdelka. ale nevim jestli máš ten samej problém. zkus dyštak nějakou brusnou pastu např tempu. ale pozor. sou dva druhy. myslim že jeden je na metlu a druhej na normální lak p.s. nejlepší by samozřejmě bylo kdyby to ten známej udělal lak novej. nebo aby to on nějak zlikvidoval. zeptej se jeho. určitě bude vědět jak na to Citovat
mart Odesláno 21. říjen 2005 Odesláno 21. říjen 2005 když je tam prach nebo tovypadá jako když to zteče tak jsou na to speciální leštěnky dalo by se říct že je to taková jemná brusná pasta, potom do vrtačky nasadíš z tvrdýho molitanu kotouč v pruměru okolo 10 cm a leštíš a leštíš. Co k tomu ještě vím je že to zrovna není levná záležitost. Nemám s tím vlastní zkušenosti ale viděl jsem známýho jak to takhle dělal na blatníků u auta kde mu při stříkání trochu steklo a vypadalo to podom ve finále dost dobře. Citovat
zdek Odesláno 21. říjen 2005 Odesláno 21. říjen 2005 Záleží jestli do toho chceš investovat peníze a čas, protože základní sada na leštění tě vyjde na cca 1500-2000,-(záleží kolik druhů past budeš potřebovat). Je to celkem alchymie. Já bych jim to určitě reklamoval nebo si to nechal u nějakého lakýrníka rozleštit - je to spíš otázka času než spotřeby materiálu. Citovat
zoby Odesláno 21. říjen 2005 Odesláno 21. říjen 2005 no vyzkoušíme a uvidíme. já už se držím jedině pravidla co si neuděláš to nemáš Citovat
Ráďa Odesláno 21. říjen 2005 Odesláno 21. říjen 2005 rozleš?uje se to smirkem min.2000 až výš a samozřejmě pod vodou,excentrickou bruskou nebo jak se jmenuje.Udělá to takový drobný škrábance,co jsou vidět z určitého úhlu,ale viděl jsem to i na celkem nových autech.Tempo a podobný brusný pasty ti strhnou jenom mikrovrstvičku laku,ale prach určitě né,leda až po přebroušení tou bruskou.To co popisuješ ty tzv.pomerančovou kůru je problém laku,co se pořádně neslil a pomůže to přebroušení a přeleštění jestli je ovšem dostatečná vrstva laku.Jo a jak někdo radil nasadit ňeco na vrtačku to ani nezkoušej,musí to mít pořádný otáčky ,myslím snad nejmíň 10 000 ot.:papaHodně štěstí! Citovat
voštík Odesláno 21. říjen 2005 Odesláno 21. říjen 2005 pri 10.000rpm bys ten lak tak akorat rozehral do tekutosti, takze tak spatne bych to nevidel. Akorat se s tou vrtackou musi umet trochu zachazet.... Citovat
Pavel2 Odesláno 24. říjen 2005 Autor Odesláno 24. říjen 2005 ahoj, tak jsem to reklamoval - haupnu prej zbrousí a nalakujou znova, blatník a nárazník přeleštěj. I když - nárazník je plast a tak nevím, jestli u něj to není problém podkladu - ten plaste nevypdal úplně dokonale. Jen jsem se chtěl ještě zeptat, mám ještě problém s poškrábaným světlem - dá se na to aplikovat stejný postup jako na ten lak? díky za odpovědi!!! Citovat
zdek Odesláno 24. říjen 2005 Odesláno 24. říjen 2005 Původně zaslal: Pavel2 ... Jen jsem se chtěl ještě zeptat, mám ještě problém s poškrábaným světlem - dá se na to aplikovat stejný postup jako na ten lak? díky za odpovědi!!! Na \"plexisklo\" (průhledný plast- štíty motorek,sklíčka mobilů atd.) se mi osvědčila pasta obchodní název PRAGOLESK je taková tmavá žlutá (trochu jako capucino) balení cca 150-250g cena, jak kde, od 40,- . Na mobilu stačilo šudlat klůckem kadříku ... a bez škrábanců Citovat
kšanda Odesláno 24. říjen 2005 Odesláno 24. říjen 2005 nojo. pořádný auta maj skleněný světla:D Citovat
drakMike Odesláno 25. říjen 2005 Odesláno 25. říjen 2005 Hele, resite tu brouseni laku zmenseni vrstvy laku po zbrouseni. Nic se nezmensi, kdyz se to udela poradne, nakonec kdo chce mit super lak tak musi hodne brousit a lestit. I auto ktery vyleze z profi lakovny, tak se nedostatky dobrusujou a dolestujou. A jen se kouknete po autosalonech, jaky opravovany laky maji nova auta. Kdo tomu rozumi a zajima se o to, tak je to des bes. A upravovana auta co jezdi na vystavy a akce, jako prehlidky na lak, to je cely brouseny a lesteny, aby ta struktura laku byla co nejhladsi a bez pomerance, nikdy nejde udelat super lak, i kdyz se zalije, tak spodni vrstva se odparuje a udela takovej matovej povch. A k tomu lesteni, tempo je dobry, ale na stary auta, kdo chce mit auto OK musi koupit neco lepsiho, s cim pracujou v lakovnach, tempo poskrabe, zkuste nekdy i neco jinyho a poznate rozdil, a ty letenky z reklam, POZOR na ne, obsahuji teflon a ten uzira lak, takze obnovy ho pekne, je to krasny, ale za par let se budete drbat na hlave. Tak se mejte. Mike. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.