Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj přátelé,

opět bych od vás potřeboval poradit s problémem, který se týká kouře.

Tentokrát však černý a kdyby mě na to někdo neupozornil tak o něm ani nevím.

Ten kouř při zátěži je prý velmi intenzivní a na to že se jedná o motor HDI 2.0, který by kouřit neměl (alespoň podle rad, které jsem dostal), tak mě to velice trápí.

Zároveň s tím jsem si všiml, že turbo přestává fungovat.

Někdy nesepne vůbec a někdy třeba jenom na dvojku a po delší cestě už vůbec.

Nouzový režim však ani jednou.

Nevíte takhle na dálku někdo o co by se mohlo jednat?

To nefunkční turbo mě celkem děsí, protože do prudšího kopce s naloženým autem se mu vůbec nechce a i přes to že mám pedál na zemi tak otáčky klesají + spotřeba udělá také svoje.

Předem díky za reakci.

Odesláno

Ahoj,řeším to samý. Jako první jsem dal novou váhu vzduchu. Včera novej EGR. Novej software v Peugeotu. A pořád je to stejný. Na DIA hlásilo vadný EGR. Tak šel tedy ven. Mám najeto přes 200t. Už si taky nevím rady. Dnes jsem jel do kopce a jak jsem ho vyjel,tak v motorovým prostoru zarachotily nějeký trubky nebo co. Turbo jako by vůbec nespínalo. Že by ta cívka u turba?

Odesláno

netesnost hadice, prasknuta hadica, nasava to vzduch a preto na cierno dymi, mne to robilo, ked mi praskla vysokotlakova hadica od intercooleru

Odesláno

Tak jsem zdemontoval sání, abych se dostal k hadicím. Zdemontován intercooler, hadice, všechno v pořádku. Vyčistil jsem i to čidlo nahoře. Vypadá jako čidlo ve váze. To je zajímavý, když to čidlo odpojím, tak to nekouří, ale taky to nejede. Škube to pořád, nedá se s tím vůbec jezdit. Odpojil jsem novej EGR a neškube to, ale kouří a nejede. Už jsem z toho jelen.

Edit: Tak jsem to byl projet, po cca 500m rána jak z děla, syčení a kouř. Tak tak jsem dojel domů za neustálého syčení. Něco prdlo za motorem před kabinou. Fučí z toho kouř. Není tam nic vidět, ani přez zrcátko. Takové přerušované syčení. Když odpojím EGR nebo váhu, tak to syčí v kuse. Mě asi vomejou. A to mám jít na technickou. Hilfe!

[upravil dne 9.8.2014 15:24 od Jurko]

Odesláno
netesnost hadice, prasknuta hadica, nasava to vzduch a preto na cierno dymi, mne to robilo, ked mi praskla vysokotlakova hadica od intercooleru

Zeptám se tedy jako laik. Je v mých silách to opravit. Popřípadě na kolik taková oprava vyjde ( i s prací mechanika pravděpodobně :-( ).

Díky

Guest servisman
Odesláno

Podle mne by jsi to zvládl pokud tomu drobet rozumíš

Odesláno
Podle mne by jsi to zvládl pokud tomu drobet rozumíš

No asi to nechám na zkušenějších, protože na pohled co jsem se díval, tak jsem nenašel žádnou hadici co by byla jakkoliv poškozená.

Navíc to bude určitě souviset s tím, že se mi občas objeví kontrolka: Depollution system faulty, ale po 2 - 3 nastartování zase zmizí. To bude nějaká pandořina skříňka :-(

Navíc jsem zaznamenal okolo 2000 otáček takové mírné škubání auta, jsou-li otáčky konstantní. Může to také něco znamenat?

Odesláno

To doufám. Jenže to funí někde za motorem. Vlezl jsem pod auto, ale nic jsem neviděl. A příčinu jsem taky našel. Borec, co mi měl vybouchat FAP filtr zhrábl prachy a vyšlukl se na to. Zítra mu poděkuju a dám mu ťafku mezi bulvy. Jezdím s tím měsíc a pak se nestačím divit. FAP bude pěkně ucpanej. Omotám mu montérpáku kolem krku. :bacha:bacha:bacha:

Odesláno

mě to taky hulí,po prudkým přidání plynu to vychrlí někdy jedno a někdy i 3 oblaka černýho kouře z výfuku. Děje se to i když dám tak půl až třičtvrtě plynu...na volnoběh nic,ale pokud na volnoběh zvýším otáčky,tak to taky kouří černě. Turbo zatím funguje...a to nemám ani fapoff ani chip...co by to mohlo být? Vstřiky?

Odesláno
Mám nalítáno přez 200t,jezdím většinou město a čekal mě repas.

Jurko a rozmyslal si niekedy nad tym ze ten chip co mas okrem dobreho pocitu moze sposobit aj to ze turbo to vzda o nieco skorej a preto dymis? :)

pre hardhous.trip - to ze mas fap ON neznamena ze nezadymis..:) ten zachytava primarne PM. a to je nieco uplne ine ako dymivost.

Kazdopadne nad 200t km pri priemernej udrzbe ( cim nehovorim ) ze sa o auta nestarate je bezne ze si auto zadymi.

Odesláno

rozpravky.....nic z toho nerobim....olej po 20tkm ako je cas....

auto mam od nova ma 13r a 266tkm ide ako ma ....nic som zatial necistil ....styl jazdi je podmieneni premavkov ...ziadne nizke otacky , sadze do systemu , tych sa uz neda ...zbavit nech si zobere viac nafty ako eura na opravy....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...