Webster.K Odesláno 3. srpen 2014 Odesláno 3. srpen 2014 Zdravím, mám takový dotaz, má 206ka CC 1.6 16V (80kw) rok 2004 dochladování? Respektive, když to někde ženu, třeba po dálnici a pak zastavím u benzínky (teplota oleje někde okolo 120°C a motor při jízdě +-90°C) a nechám auto tak 5-10 minut a pak otočím klíčkem do polohy zapalování, tak teplota motoru je úplně v červeném ale ventilátor nesepne, za jízdy ale ventilátor funguje normálně (je celkem dost slyšet když se sepne na křižovatce, takže určitě funguje). Měla 206ka dochlazování? protože si nemyslím, že toto chování je správně, navíc od motoru je slyšet takové kovové praskání Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 3. srpen 2014 Odesláno 3. srpen 2014 ma ale pokud se netoci vodni pumpa tak motor ti to stejne nedochladi Citovat
ozzy56 Odesláno 3. srpen 2014 Odesláno 3. srpen 2014 když to po dálnici honíš, měl bys pak před cílem cca 5 km?? zmírnit a jet v klidu, nebudeš pak muset nic řešit...,nebo ho nech po té divočině běžet cca 2 minuty naprázdno a až pak vypni (doporučuje se u turbodýzlů) [upravil dne 3/8/14 19:58 od ozzy56] Citovat
Webster.K Odesláno 3. srpen 2014 Autor Odesláno 3. srpen 2014 Vodní pumpa bych typoval že jde, když motor beží, tak se chladí normálně, jen když vypnu motor, tak se proste chvilí přehřívá, než chladne... btw... nemám turbo a ani diesel nicméně i když ke konci jízdy zvolním, tak to tomu moc nepomůže, i tak se to dostane přes 100°C... Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 3. srpen 2014 Odesláno 3. srpen 2014 ja myslel kdyz vypnes motor ze se vodni pumpa netoci, ventiolator ti vychladi jen chladic ale v motoru mas horkou vodu a cidlo teploty je na motoru Citovat
Webster.K Odesláno 3. srpen 2014 Autor Odesláno 3. srpen 2014 Když vypnu motor, tak mi ventilátor právě nevychladí ani chladič, ani ho to nenapadne zapnout to je to co rešim, kdyby alespoň vychladil chladič Citovat
Tommy002 Odesláno 3. srpen 2014 Odesláno 3. srpen 2014 Žádná 206tka tuto funkci nemá, takže se jedná o standardní chování musíš \"chladit\" klidnější jízdou Když např. vypneš motor u fábie, tak větrák ještě chvíli sám od sebe běží... Citovat
MilanF1 Odesláno 4. srpen 2014 Odesláno 4. srpen 2014 206tka nefunguje tak, že když běží ventilátor, tak po zhasnutí motoru se ještě chvíli točí? Tohle má moje 106tka z roku 92. PS: U HDička ani nevím, zda ventilátor funguje, ještě jsem ho v chodu neviděl Citovat
Webster.K Odesláno 4. srpen 2014 Autor Odesláno 4. srpen 2014 Právě jsem předtím měl 106ku z roku 97 a byl to 1.0 (37 světlušek místo koní) a ta dochlazování měla... a přijde mi jako děsná kravina že 206ka by tuto funkci neměla ne? Citovat
Lihous Odesláno 4. srpen 2014 Odesláno 4. srpen 2014 Take jsem to s udivem resil ale je to tak po vypnuti klicku se vypne vse. Jinak k dochlazovani je u konkurence ele.cerpadlo a pak to asi funguje jak ma. [upravil dne 4/8/14 19:14 od Lihous] Citovat
Webster.K Odesláno 5. srpen 2014 Autor Odesláno 5. srpen 2014 Vše se nevypne, například alarm, dálkové odemykání, autorádio je stále pod proudem... nyní se tedy tážu, jak udělat dochlazování? řešil bych to asi přidáním nového el. čerpadla do vodního okruhu a nějak zařídil, aby se ventilátor třeba ještě minutu po vypnutí motoru točil... nemá někdo nápad, jak tohle celé provést? Citovat
Lihous Odesláno 5. srpen 2014 Odesláno 5. srpen 2014 Jasne ze ne vsechno ale to oc se pise je bez napeti. Jinak to dochlazovani podporene ele.cerpadlem je dle meho nazoru predevsim pro motory s turbem nektere ho mimo jine \"chladi\" vodou. Ono v podstate neni co chladit pokud se necha auticko chvilku bezet vychladit predevsim turbo tak po vypnuti uz zadne teplo nevznika a toto reseni je plus k baterce ono ten ventilatorek neco spapa vcetne cerpadla. A jak resit? Nejake cidlo a natahnout idealne od baterky k ventilatoru prez rele. Otazka zni zda to bude funkcni a vzhledem k nasi MUX siti ktera nekdy zije po svem i svedcit. Napad http://www.ebay.pl/itm/1Pcs-KSD9700-Bimetal-Temperature-Switch-Thermostat-Control-80-C-N-C-250V-5A-/290746514648?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43b1d7bcd8 Jsou i sroubovatelne http://www.ebay.pl/itm/4pcs-KSD301-NO-80-C-10A-250V-Thermostat-Temperature-Switch-Bimetal-Disc-New-/310824936014?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item485e9c224e a obracene funkcni. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.