Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahojte, viem, ze sa tu uz riesilo to vrcanie motorceka pre cidlo teploty pri odkladacej schranke, to som sa aj docital ako to prestriekat WD40-kou, ale chcel by som sa spytat, ci moze byt to, ze sa mi ventilatori vobec netocia zavadou toho motorceku alebo v niecom inom, dost to vadi ked si nemozem zapnut klimu aj ked je na novo naplnena ;) dakujem

Odesláno

Jestli se ventilator netoci, tak to nesouvisi s tim, jestli je vadny motorek u cidla.

Vyzkousej: Prepni do rucniho rezimu (tehdy je vnitrni cidlo mimo hru), a zapni ventilator rucne pomoci tlacitek - musi foukat, jinak je zavada - v motorku ventilatoru nebo v pojistce nebo v regulatoru.

[upravil dne 9.10.05 P607Olda]

Odesláno

aha, dik, tak potom mam odideny asi motor ventilatora, ale aj ked nemam nastevene \"Auto\", ale silu fukania od 1 po neviem kolko kedy je vlastne cidlo teploty mimo hry, tak aj tak vrci ten motorcek, ma to tak byt?

Odesláno

Ano, ten motorek u cidla se nevypina. Taky mi kdysi vrcel...

Oprava - bud si nechat udelat novy loziska (hodinarska prace), anebo ho nejak nahradit - podobny je myslim na vsech Peugeotech co maji automatickou regulaci teploty.

Mozna by tam sel nacpat nejmensi ventilatorek co jde do PC, je tam proste napajeni 12 V, asi by se dal jeste spomalit odporem.

Ventilator: uhliky, ale pravdepodobneji regulator, byvaji tam spatne kontakty anebo tranzistor. Zkousel jsi bouchnout pesti zboku do panelu? Me to pomahalo casto, kdyz mi zlobil displej.

[upravil dne 9.10.05 P607Olda]

Odesláno

to ze se ti netoci ventilator by nemelo mit s tim motorkem nic spolecneho, bohuzel je pravda, ze pokud se netoci ventilator, nesepne se ani klima...mam to odzkouseno, nejpravdepodobnejsi zavada muze byt kontakt nebo spalene koncove tranzisory na ventilatoru. Da se to opravit za cca 100 korun koupi podobnych...delal jsem to, je to tak na dve hodky, vytahnout ventilator, rozdelat, rozebrat plosak prepajet tranzistory...pokud je to tedy tim. Pokud jsou koncove tranzistory spalene, musi ale ventilator fungovat pri sepnuti na plno (uplne max.) fungovat - jsou premostene relem

Odesláno

to tezko rict..tam to ovladani vetraku v 605tce neni bohuzel jednoduche, nebot je tam ta automaticka regulace teploty a to se zeslozituje. Kazdopadne jestli si jeste nerozmontoval vetrak a nevydelal panel topeni a neprostrikal kontakty, tak to udelej

Odesláno

ahojte, tak som ten motorcek cidla teploty vybral, vycistil a prestriekal, sice neviem, ci este vrci lebo to nemam spat v aute, ale problemom je, ze ani za boha som nevedel vybrat ten panel kde su tie otocne prepinace na vetranie aby som to prestriekal a vycistil, nevie niekto akym sposobom sa to da? dakujem

P607Olda -> Do toho panelu som skusal buchat, ale bez vysledku

Odesláno
Původně zaslal: uf0n

ahojte, tak som ten motorcek cidla teploty vybral, vycistil a prestriekal, sice neviem, ci este vrci lebo to nemam spat v aute, ale problemom je, ze ani za boha som nevedel vybrat ten panel kde su tie otocne prepinace na vetranie aby som to prestriekal a vycistil, nevie niekto akym sposobom sa to da? dakujem

P607Olda -> Do toho panelu som skusal buchat, ale bez vysledku

Mělo by to jít tak, že něčím jako jídelním nožem nebo šroubovákem vypáčíš nahoře a dole. Sou tam umístěný ty záklapky.

vetrak.jpg

©Rimmer a www.peugeot605.net :D

Takže jednou rukou páčit a druhou lehce vytahovat. Pak to celý vypadne.

Předtím je ale pořeba oddělat cuplíky na rychlost větráku/AC a vnitřní/venkovní ohruh (dou lehce vytahnout), jinak by vyskočily a mohly se ztratit (se mě stalo).

Odesláno

zdravim, tak som to vdaka fusionovemu navodu rozobral (dakujem), prestriekal tie potenciometre, neviem, ale druhy plosny spoj som nevedel vytiahnut, ale to nevadi. skusal som aj hybat kablami pod palubovkou, ale ani to nepomohlo.....takze asi ma rozobranie palubky neminie, co? este by som mal jednu otazku, vdaka jednemu vodicovi, ktory mi prehol dvere skoro pocelej ploche dveri dovnutra....chcel som to zvnutra potlacit, ale neviem oddelit tapacir dveri, odmontujem tu cast, kde je uchyt na ruku a otvaranie dveri, ale tie zvysne dve casti s ktorych sa sklada tapacir neviem oddelit, ak to nahodou niekto robil, prosim skuste mi vysvetlit akym sposobom sa to da....dakujem

Odesláno

Návod na sundání tapecíru dveří mám, ale jsem momentálně nechopen dát ho na web. Když vydržíš, tak sem hodím sérii fotek, ale v podstate jde o následující: po oddělání držáku a otevírání jsou po obvodu ještě asi tři nebo čtyři šrouby, jeden je tutově na plastu u mechnismu zavírání a další jsem měl dole u odkládací kapsy. Pak je potřeba oodělat čudlík na ruční zamykání u okénka. Něčím špičatým tam zmáčkneš takový zobáček a vytáhneš ten plast nahoru, pak vyndáš ten okolní plast. Jo a samozřejmostí je vyndaný reproduktor. Ještě sundej ten trojúhelníkový plast u zrcátka - je jenom nasunutej. Pak následuje už jenom hrubá síla - zbytek jsou jenom nacvákávátka. Když je všechny vycvakáš, tak pak směrem nahoru sundáš celej tapecír. Celá operace je otázkou deseti, maximálně patnácti minut, pokud to děláš prvně.

Snad jsem na nic nezapomněl, zkusím sem hodit ty fotky, ale nevím, kdy to dopadne...

Jo a kvůli motoru větráku nemusíš rozdělávat palubku, k větráku se pohodlně dostaneš - je nad spolujezdcovýma nohama a drží ho jenom tři šrouby.

Tak to je snad konečně ode mne všechno.

Dost věcí okolo větráku je na http://www.peugeot605.net

[upravil dne 19/10/05 Petr605]

Odesláno

dakujem Petr605, tym napovedanim kde sa vetrak nachadza si mi dost pomohol, ked problem vyriesim napisem v com bola chyba .....inak dik za navod na rozobranie tapaciru, vyskusam

Odesláno

No taky jsem uz vetrak vytahoval (tak 8x :))) ) a rozebiral do sroubku .. 2x :))) a tech nervu ze by me jeblo :) Jinak co se tyce topeni a vetrani, tak tam jak se neco posere tak to je kvalitka potom neco najit a opravit :o

Odesláno

no, veru, ze tam najst zavadu je velky problem, skusal som to premeriavat, vetrak sa spustil, ale po 20 minutach s nevysvetlitelnych pricin znova prestal ist ;), potom sa rozbehol, ale isiel velmi pomaly aj na 5-ke, potom zas isiel a zas prestal ist....vidim to na studeny spoj alebo take nieco

Odesláno

vetrak opraveny (aspon dufam) :super .... vybral som ho, porozoberal co sa dalo a prestriekal wd40-kou a zatial funguje bezproblemovo diky....Petr605-> rozobral som aj tapacir, bezproblemov podla tvojho navodu, ja som sa snazil oddelit cast, ktoru ani oddelovat netrebalo ;)

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Můžete mi prosím někdo říci jaké tzranzistory tam dát (náhrada která se dá u nás koupit). Díky.

Odesláno

Stačí mi vědět jestli jsou PNP a nebo NPN abych je nekupoval zbytečně. Co jsem koukal tady po foru tak pokaždé je napsáno něco jiného.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...