Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kredito24 aneb výhodná půjčka

Recommended Posts

Odesláno

jsem se dostal k jedné informaci, tak jsem si řikal že se na to mrknu sám, tak jsem si na jejich stránkách najel na konfiguraci půjčky... solidní RPSN, ať žijou půjčky!!! :blicismajlik

kredito.jpg

[upravil dne 23/7/14 18:51 od skuci]

Odesláno

no ale prostě RPSN 4509% je hnus... ještě že se jedná o tom, že by RPSN mělo být v nějaké maximální výši, ale jak znám Čechy tak to nezačnou nazývat půjčky ale zápůjčky a už se na to nebude zákon vztahovat... bohužel jsou zde stále lidé, kteří na tyto čísla nekoukají!

Odesláno

Já jsem podmínky nečetl, ale chápu-li to dobře, pak pokud to zaplatíš do daného termínu, vrátíš jenom to, co sis půjčil. To je OK, ale jakmile to nedodržíš, máš tam sankci, která je dejme tomu 10% z půjčené částky. No to si řada lidí řekne \"to je ještě jde\". Ale v horizontu RPSN (nemohu mluvit o roční úrokové sazbě) je to astronomické číslo ... pokud by si někdo takovou půjčku měl brát na 1 rok, pak do toho nikdo nepůjde, když u půjčky 10 000 Kč by sankce byla 40 000 Kč :D.

Takovou krátkodobou půjčku pochopím v situaci, kdy nemám žádnou rezervu a mám neplánovaný výdej před výplatou. Pak si půjčím a po výplatě splatím, s nulovým RPSN.

Nicméně realita u většiny lidí, kteří žijí \"od výplaty k výplatě\" bude taková, že si před výplatou půjčí s tím, že do 30 dnů to splatí ... jenže ten 30. den je opět před výplatou a oni ty peníze samozřejmě nemají. A je vymalováno. :bojim

Odesláno

no a jaka je teda ta prijatelna vyse RPSN? Ono pujcky na auta nebo provident a spol taky nejsou zadna hitparada a tam jde o radove jine castky... holt kdyz jsou lidi blby tak si nabijou drzku...

Odesláno

MilanF1: závěr tvého komentáře je naprosto výstižný ;):super

Vvitty: no dneska se banky předháněj v tom, co nabízejí za úvěry a snaží se tlačit úroky dolů, stále je tu takové to že úvěry samozřejmě žerou rodinný rozpočet ať je to cokoliv kromě úvěru ze stavebního spoření, překlenováku nebo hypotečního úvěru, avšak běžný úvěr je dnes kolem 10-15% RPSN, kreditní karty jsou někde kolem 25% RPSN a všechny ostatní společnosti jsou nad 25% RPSN

Odesláno

Ale ja se neptal na to jake RPSN kdo nabizi, to vim velice dobre. Ja se ptal na to jaka je tedy ta spravna, prijatelna vyse RPSN kdyz si pochvalujes ze ji treba nekdy omezi zakonem.

Je to 5%? 10%? 25%? 36.984652%? A proc zrovna takova cifra, proc ne o procento mene nebo vice? A ma se to vztahovat jen na pujcky, nebo treba I na zastavy drobnych sperku? Preklenovaci uvery do dalsich davek?

Stejne to tem co nepremysli nezabrani kupovat si dovolenou na uver a pak brecet jak nemaji prachy na zradlo ...

Odesláno

mno oni stanověj, že max hranice bude např. 20% a vše co bude nad bude protizákonný, aspoň se tim eliminuje sorta šmejdů co pod různejma firmama dávají takový navýšení...

Odesláno

No a jsme opet u te hranice - je 20% ta spravna? Nebo by to melo byt 25%? Nebo 15%? Ale pokud beres za spravne co \"oni\" stanovi, tak to pak chapu....

Smejdy to stejne neeliminuje, ti na takovy veci kaslou. To co je v prvnim prispevku neberu jako smejdy, vzdyt to tam jasne pisou kolik das a kolik zaplatis. Smejdi daji RPSN presne na hranici a pak prihodi smluvni pokuty - za opozdenou splatku, za predcasnou splatku, za splatku v den kdy neni uplnek nebo tak.... - presne tak se to totiz dela uz dneska. Teda ten uplnek uplne ne, ale videl jsem smlouvy kde je nutne (a mozne) zaplatit pouze v jednom konkretnim dni v mesici...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...