Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přelití motoru olejem?

Recommended Posts

Odesláno

Co může (reálně) způsobit přebytek oleje v motoru?

Včera mi se zděšením volal kamarád, že známé kontroloval olej ve Fabii HTP a olej byl zhruba 2 cm nad horní ryskou.

Paní nechala olej měnit v autorizáku Škoda (společně s filtry a \"rádobyprohlídkou\" zaplatila 4400 Kč) a dokonce odmítala chvíli uvěřit, že by v oficiálním servisu mohli udělat chybu.

Týpek na telefonu byl prý letargický, stylem \"hm, tak nám to někdy dovezte a upustíme\".

:myslim

Odesláno

A kdyby to dodatečně nekontroloval kamarád a jezdilo se vesele dál do další výměny?

Odesláno

Dva centaky u takhle malého motoru nic moc,tlakuje to víc do odvetrani a pokud to má z bloku či ventildeklu před klapku z toho saní,tak se více zasira a může být problém s volnobehem. Když to bude do filru sani ,tak bude za...y filtr. Takže odpustit,či přes merku odsat.

Odesláno

Každý motor se chová trochu jinak, někde se tlačí do spalovacího prostoru a má snahu zalepovat katalyzátor. Někde se uvádí, že může poškodit gufera... ale v reálu se v tomhle množství nic moc neděje. Je tam tak o půl litru víc... Mimochodem u některých motorů se dokonce časem předepisovalo přelití a měnily se měrky - tuším, že s tím bojoval třeba Nissan. Řešili tím zadírání motoru ... ne moc úspěšně ;)

[upravil dne 20/7/14 16:21 od koblih69]

Odesláno

Záleží, jak je konstrukčně řešeno odvětrání prostoru klikové hřídele, ale všeobecně by 2cm na funkci motoru vadit nemělo. Ale kdysi jsem měl případ, že si synátor půjčil od otce auto s tím, že před jízdou provede kontrolu oleje a případně doleje olej, který je v kufru. A tak se i stalo, neznalému synátorovi se zdál olej pod minimem, tak vzal z kufru 5ti litrovej kanystřík a dolil ho celej.... :D

Odesláno
Záleží, jak je konstrukčně řešeno odvětrání prostoru klikové hřídele, ale všeobecně by 2cm na funkci motoru vadit nemělo. Ale kdysi jsem měl případ, že si synátor půjčil od otce auto s tím, že před jízdou provede kontrolu oleje a případně doleje olej, který je v kufru. A tak se i stalo, neznalému synátorovi se zdál olej pod minimem, tak vzal z kufru 5ti litrovej kanystřík a dolil ho celej.... :D

Proto jsem to taky psal,záleží kam a jak je odvetrani uděláno. V každém případě to hází více olej nahoru. Není to dobře jak pro klapku tak filtr.

Odesláno

Proto jsem to taky psal,záleží kam a jak je odvetrani uděláno. V každém případě to hází více olej nahoru. Není to dobře jak pro klapku tak filtr.

Odesláno

Více oleje nahoru to začne házet až se klikovka začne brodit v oleji, jinak nemá důvod.... olejová pumpa bude makat stejně, takže rozstříknutého olej okolo hlavních a ojničních ložisek bude stejné množství.... někde jsem viděl takovej krásnej řez motorem, kde byla vidět hladina oleje, osa kliky, odvětrání i měrka....

Odesláno

Ber v potaz odlevani oleje v zatáčkách,při brzdění,atd. A konkrétně Ti mohu dat i příklad,že je na tohle hodně haklivy 1,2 16 v od Fiatu,nedoporucovalo se nalevat na horní rysku spíše držet střed.

Odesláno

To by právě chtělo porovnat ty řezy motorů, jelikož je možné, že modernější motory mají menší vany a hladiny oleje blíž klikové hřídeli, takže je to náchylnější na ty jevy, které oba popisujeme. Zkoušel jsem Googlit, ale ten řez, který jsem měl na mysli, jsem nenašel, jen Favorita a nějakého odhadem Fiata OHV, tam to moc zřetelné nebylo....

Odesláno

2 centi? To je nic. Pred dlhymi rokmi prisiel jeden poslabsi znami za mnou a pytal sa ma preco?:D

Bol na spargli v nemecku a mal vodicak, aj ked nan nemal. Dali mu auto, ze bude vozit, co/koho treba a bolo treba zrovna doliat olej. Po vysvetleni, kde sa dolieva a aky, bol v sklade pre petlitrovky. Nalial prvu celu malo, druhu malo, neviem po kolkatej konecne bolo dost zarovno hrdlom. Zastuploval zatkou. Nastartoval a pochvaloval si, ze motor ide extra potichucky, len akosi netaha, nepridava. Zacali nanho kricat obzrel sa a za nim kudoly dymu ani dymovnica. Motor skapal. Nadali mu, ale nevedel preco? Som mu vysvelil za smmeichu, ze tam je nejaka riska. Ze mali mu povedat, odkial ma vediet. Ked sa nieco dolieva tak doplna.

Odesláno

Roznych prihod mame s nimi bratmi viac. K*rva ta motorka netaha ja mu ju idem vratit videl si to? Vytiahne ma kusok hore a skape, zbehnem dolu po chvili nastarujem a znova ma vytiahne len kusok. Som ju dotlacil domov uz sa ani nakopnut poriadne nedala.

Hmm ako zadretakeby bola... aky si tam dal olej?

Olej? Aky olej? Kde ho mam dat, sak to ide na benzin nie?

Sme sa rozrehotali, ze do 2taktu do benzinu ide olej. Predsa len chlapik kus nad dvadsiatkou z dediny...

Na druhy den este bolo zle, ze sme mu poradili blbost, lebo to nepomohlo. A aky olej si tam dal?

No heliol som tam vylial a netaha stale.:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...