Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Před výměnou setrváku je třeba zvážit případnou výměnu gufera kliky, lze vyměnit jen kdy je setrvák sundaný.

já bych si dovolil tohle z toho návodu vypíchnout, nic nezvažovat a rovnou při týhle příležitosti dát nový, únik oleje na klice je známou bolístkou těhle aut, ty čtyři stovky nebo co to stojí se bohatě vrátí v tom, o kolik míň se bude muset oleje dolejvat :-)

Odesláno

ono je toho více, co se vyplatí u spojky měnit, třeba i vodítko ložiska s guferem, hlavně důsledná kontrola vidle, včetně jejího uložení atd., divočit u opravy spojky se nevyplácí

i když jsem zažil i případy, kdy gufero na klice neteklo, u opravy spojky se preventivně vyměnilo a pak začlo téct..., holt život ;)

• O 2 týdny později...
  • O 3 měsíce později...
Odesláno

Zdar vsem take sem se chtel optat neco ohledne  spojkoveho valce pod pedalem.

potreboval bych ho vymenit ale nevim jak je to narocne.

ma stim nekdo skusenost? zna nekdo postup?

Odesláno (upraveno)

Pokiaľ to nevieš tak to daj radšej niekomu spraviť lebo si zavzdušníš spojku potom ju budeš musieť odvzdušniť, a je to na jednej vetve z brzdami.

Upraveno uživatelem Lubo§
Odesláno

Pokiaľ to nevieš tak to daj radšej niekomu spraviť lebo si zavzdušníš spojku potom ju budeš musieť odvzdušniť, a je to na jednej vetve z brzdami.

no prave ze nikde nemaj cas  a mne se ten valec jakoby rozpada a seka.

Jinak sem si to myslel ze se bude muset odvzdusnit  ale este sem to nedelal  tak zjistuji co a jak.

Odesláno

asi jsi myslel, že brzdy a spojka mají společnou nádobku, že? protože když z okruhu spojky vyteče kapalina, nemá to na brzdy žádný vliv :bojim

Odesláno

asi jsi myslel, že brzdy a spojka mají společnou nádobku, že? protože když z okruhu spojky vyteče kapalina, nemá to na brzdy žádný vliv :bojim

jj mas pravdu akorat se musi hlidat hladina  ted jsem studoval knihu. JAK NA TO ale  mam ji francouzky tak  je to docela  ufuf

Odesláno

jj mas pravdu akorat se musi hlidat hladina  ted jsem studoval knihu. JAK NA TO ale  mam ji francouzky tak  je to docela  ufuf

Toto som myslel ze keď sa ti vyleje kvapalina aj z nádobky môžeš odvzdušňovať aj brzdy

Odesláno

tak iščo adin raz :) --spojka není na jedné větvi s brzdami, společnou mají jen nádobku..., brzd. kapalina může při poruše ovl. spojky vytéct, takže spojka bude pak nefunkční, ale na brzdy toto nemá žádný vliv--nádobka je totiž uvnitř rozdělena tak, že k tomu, aby brzdy neměly dostatek kapaliny nemůže vůbec dojít  :bojim

ale samozřejmě při odvzdušnování spojky se musí kapalina dolívat ;)

Odesláno

JEDNODUŠŠÍ ZPÚSOB: Krátce po koupi mé 807 2,2 HDi se mi vysypalo spojkové ložisko a tak jsem při té práci už vyměnil celou sadu i s dvouhmoťákem. Převodovka kvůli tomu nemusí z vozu!!! - stačí ji poodtáhnout stranou. Tím odpadá práce s demontáží nápravnice, řízení atd. Je to trochu drbačka, než převodovku dostanete do nejvýhodnější polohy, ale nakonec se podařilo vytvořit prostor pro celkem pohodlnou výměnu spojky a setrváku. U dvoulitrů asi bude krapítek více místa. Doporučuji demontovat snímač kliky, ať nepřijde k úrazu.

Odesláno (upraveno)

JEDNODUŠŠÍ ZPÚSOB: Krátce po koupi mé 807 2,2 HDi se mi vysypalo spojkové ložisko a tak jsem při té práci už vyměnil celou sadu i s dvouhmoťákem. Převodovka kvůli tomu nemusí z vozu!!! - stačí ji poodtáhnout stranou. Tím odpadá práce s demontáží nápravnice, řízení atd. Je to trochu drbačka, než převodovku dostanete do nejvýhodnější polohy, ale nakonec se podařilo vytvořit prostor pro celkem pohodlnou výměnu spojky a setrváku. U dvoulitrů asi bude krapítek více místa. Doporučuji demontovat snímač kliky, ať nepřijde k úrazu.

celkem dobre toto vedet.

takle jsem to delal na feldach favoriteh

Upraveno uživatelem radous007
  • O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Dobry den ..chtěl jsem se zeptat.. zlobi spojka pri rozjezdu  pri seslapnuti spojkoveho pedalu..auto se poklepava..a pri couvani..pri jizde auto neprokluzuje..skousel sem silne seslapnout plynovy pedal..a nic neprokluzuje..jen pri rozjezdu a nizsich rychlostech pri razeni to zlobi..dekuji za info..807 2.2 hdi 94 kw r.v. 2006 Robert

Upraveno uživatelem Robert Boček

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...