Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, hledal jsem tady na foru, ale nějak jsem nenašel konkrétní věc, co bych zrovna potřeboval.

Měním motor a bude se na něm dělat menší servis. Chci na něm mimo jiné vyměnit i rozvody, protože má najetých něco přes 110.000 a věřit tomu můžu i nemusím a vzhledem k tomu, jak poctivě češi servisujou svoje auta, nechci riskovat potkání nebo jinou nehodu ...

Když se podívám na AutoKelly nebo jiné autodíly a konkrétně na sady rozvodů, co tam mají, většinou najdu 4 různé značky - Gates, Bosch, Skf nebo Contitech a zajímá mě, jestli je v nich třeba podle VIN (Moje VIN je asi v popisu, ale pro jistotu VF38CXFXA81311831) nějaký rozdíl nebo je to jedno.

Cenově vychází třeba tady: http://www.mister-auto.cz/cs/ozubeni-sada-rozvodoveho-oemene/peugeot-406-kupe-8c-3-0-v6-207ps_v14765_g307.html

všechny skoro stejně, což mi přijde zvláštní, ale nevadí mi to.

Poradí někdo, prosím? Díval jsem se do Serviceboxu, ale nejsem z toho moc chytrej (jsem takovej gynekolog amatér ...)

Díky moc, Peťa

Odesláno

Ahoj osobně jsem dával komplet sadu od Contitechu a zatím vpohodě(najeto přes 70tis km)...dělal jsem to komplet s vodní pumpou.Která většinou není součástí rozvodový sady.

[upravil dne 20/6/2014 09:57 od John]

Odesláno

Tak nakonec jsem vzal taky sadu od Gates, vyšla mě po slevě nejlevněji, takže doufám, že bude všechno v cajku ... vodní pumpy mi dali na výběr 3, tak jsem vzal všechny a 2 vrátím.

V každým případě tuto práci nechám mechanikovi, protože na to nemám znalosti a i když na tom možná nic není, udělám to špatně a můžu udělat GO motoru, takže raději vyhodit celý auto ...

Dělal někdo z vás rozvody sám? Případně nevíte o nějakým návodu? Procházel jsem sekci servis, ale nenašel ..

Odesláno

Rozvody na 3,0 bych nechal na mechanikovi i kdybych s tím měl zkušenosti (možná právě proto). Šestiválec není Merkur, je tam dost věcí, co můžeš špatným postupem pokurvit.

Odesláno

Dělám je sám, ale nevyplatí se to. Je tam okolo dost práce a když to děláš podle PSA a nemáš sponu na řemenici na hřídeli, tak se většinou pohne časován první vačky. Umí se to pohnout i se sponou. Taky vyměň šrouby těch dvou řemenic vaček na kterých není časování (8 šroubů). Mají je v Peugeotu. Pumpy by měly být dva druhy na starý model a na nový, ta na starý model tam, se sadou na nový (kterou máš), dát nejde (jde ale musí se řezat, což je zbytečné, když můžeš sehnat pumpu co tam patří). No a napíná se to podle oka, ten digi měřič jsem viděl jen v peugeotu, takže na poprvé, doma, bez zkušeností, docela záděr a nervy... Až to bude dole, tak ať koukne na gufera, kdyby něco, tak je dobré to při tom vyměnit...

Odesláno

takže podle očekávání to opravdu raději dám někomu, kdo tomu rozumí :) Doporučíte mi, prosím, někoho z Brna nebo okolí, kdo to udělá s papírem a za slušný peníze a nebude se kroutit, že si nesu svoje díly? samozřejmě je mám s fakturou atd. ... Dal bych to svému mechanikovi, ale dělá všechno možný a raději bych někoho, kdo přímo dělá rozvody a dá mi záruku ..

Na druhou stranu origo Peugeotu v Brně nevěřím ani za mák :/

Rozhodně díky za rady a k té pumpě - v Kelly mi nabídli 5 druhů, z čehož 2 jsou právě na starej model a 3 na novej, máte někdo zkušenost se značkou GRAF? Je nějakej znatelnej rozdíl mezi kvalitou GRAF a SKF (znatelnej cenovej tam je a rád bych vzal levnější, nicméně jsou to rozvody na moc tisíc km a nerad bych to měnil v průběhu znova ..)

[upravil dne 27/6/14 07:05 od petanek1.66]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...