Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zničeho nic přestala 406 jet a startovat, ale po chvíli opět jela bez chybně.Ale teď už NESTARTUJE! Snad se závada NAŠLA!?

Recommended Posts

Odesláno

já jsem řešil něco podobného.měřil jsem, všude jsem napětí měl a už jsem byl taky zoufalý, že jsem to htěl poslat ze skály :).

No pak jsme zkusili znovu měřit hodnoty dle schématu a zjistili jsme že napětí sice je , ale jakmile se to zatíží tak zmízí.Nakonec zjištěn prodřený kabel k napájení dvojitého relé,až jsem se divil , že to vůbe před tím fungovalo.Elektrika je svinstvo,ale hledal byh problém spíše v ní :(

PS:tím jsem chtěl napsat,že nejenom napětí měřit , ale i odpor:super

[Edited on 30/6/14 18:16 by velkybanan]

Odesláno

ono je treba zuzit okruch podozreni takze by som vytiahol rampu a vyskusal iskru bud je alebo nie ,potom by som vytiahol vstrekovace a zistil ci davkuje palivo alebo nie ,podla vysledkov by som sa zariadil dalej podla toho co ide a co nie proste musis zuzit okruh podozrenia inak rozoberes cely motor ked toto zistis da sa pohnut dalej inak je to len tipovacka

[upravil dne 30/6/14 18:12 od krtek 2]

Odesláno

Taky se přikláním k elektrice. Tempomat vylučuji. Kabelů mám všude mnoho. Servisman vše proměřoval několikrát. Problém bu i v tom, že to má ke mě trošku z ruky. Jinak dráty jsou obalené a zakrytované. Tak jestli je některý prošoupaný, to bude záhada, který, když se vše proměřovalo.

Odesláno

HonzaZ: ano jsou suché, když jsem je vyndal. Jinak benzin je cítit. To může potvrdit servisman.

velkybanan: to jsi měl opravdu takto poškozený drát? Vše mám zaizolované a zakrytované. Naposledy to bylo odkrytované, když se dělal tempomat. Ale to jezdilo nádherně. Jel jsem z Prahy a i pak jsem jezdil krásně. Až ted najednou.

Odesláno

tak to je takovy probem vyndat zapalovaci lištu, vyšrubovat svíčky, nastrkat je do lišty, svíčky opřít o hlavu a at někdo zatočí motorem a koukat jestli lítají jiskry a pak jestli z válců přes díry na svíčky vyfukuje mlhovina?

Odesláno
otázka propojení pinů řešil jsem to před 4mi roky a pak jsem to vzdal

Tak jsem propípal svoji redukci,kterou jsem obdržel k CHINESE DIA a nikdy nepoužil.

Měřil jsem jak na obr.

Značení 30 pin vlevo nahoře 1,vpravo dole 30.

Značení 16 pin Vlevo nehoře 1,vlevo dole 16.

První číslo 30 pin druhé 16 pin:

4-15 , 5-3 , 6-15 , 9-16 , 10-2 , 13-11 , 15-8 , 16-6 ,

17-14 , 18-13 , 20-12 , 22-7 , 23-10 , 28-9 , 29-1 , 30-4 .

Jen chci podotknout,že už při měření nebyly všechny piny v 16 pinové stejně napruženy.

post-13927-14109638451629_thumb.jpg

Guest servisman
Odesláno

Dano406 tak to mám už jako ty jen jeden rozdíl že pin 4 a 5 na 16pinovce jsou propojené přímo v 16ti pinovce. Takže už jen pak časem vyzkoušet a uvidím zda bude fungovati.

Odesláno

Dneska jsme to měl na diagnostice zn. TEXA IDC4, ale žádná chyba a ni závada se neukázala. Vše se zadalo a prověřilo a vše je v pořádku:nevim.

Pouze mi to ukázalo ŘJ pro jiný motor = 1.8i . ŘJ je originál odvýroby. Nic jsem s ní nedělal. Viz diagnostika.

Tak kde by byla příčina, to se neví. Nezbyde mi, pokud to do čtvrtka nezjistím nic jiného, než tak to dát v pondělí do servisu:(:grr:bojim.

[upravil dne 1/7/14 17:52 od OK406]

post-7387-14109638457729_thumb.jpg

Guest servisman
Odesláno

když jsem koukal na jeho zapojení 30 pinovky co a jak tak nevím co to bylo za odborníka , kolik si za to řekl ??

post-10650-14109638459747_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...