Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak kdyz vydrzis do kvetna :)

nebo by asi nebyl problem se domluvit v peugeotu...ne?

nicmene podle me GT dela GT take ty dve turba...papirove co jsem koukal jsou ty motory srovnatelne

Odesláno

2 turba jsou nesmysl, to tady vubec neresme.

Mluvím o designu. Prostě na první pohled nepoznáš GT , ale RXH poznáš hned.

Jo tak to chapu, myslel jsem ze mluvis o podvozku. RXH vypada super, ale slusil by tomu normalni 4x4 pohon. Uz vidim ty skodolibe vyrazy koncernistu kdyz jim z okenka RXH povim, ze je to predokolka.

Odesláno

JJ, když RXH, tak jedině Hybrid :super Mě se s tím jezdilo skvěle :P  Akorát, že ojetiny jsou za nesmysl :( A novej povoz? Musím taky něco jíst :D

Odesláno

2 turba jsou nesmysl, to tady vubec neresme.

Jo tak to chapu, myslel jsem ze mluvis o podvozku. RXH vypada super, ale slusil by tomu normalni 4x4 pohon. Uz vidim ty skodolibe vyrazy koncernistu kdyz jim z okenka RXH povim, ze je to predokolka.

Ne každý oplastovaný konern je čtyřkolka. Já jsem z podvozku nadšenej, jak skvěle sedí.

Odesláno

Par po FL 508GT s 2,2 HDi se jeste prodava. Jde zrejme o dema a predvadecky z prvni poloviny 2015.

Take me napadla otazka, zda nova EAT6 byla pouzita i u GT s 2,2. Osobne si myslim, ze ano, protoze 2,2 se i nadale prodava na trzich mimo EU. Navic papirove spotreba u 2,2 po FL klesla, takze dalsi argument pro. Ale je to jen muj osobni tip. Pokud mate info, dejte prosim vedet. 

Vybehova 2,2 po FL ma krome vyssiho vykonu snad jeste jednu vyhodu - myslim, ze nema AdBlue.

Myslite, ze po FL má smysl připlácet za GT verzi? Pokud dostanu stejný motor a převodovku, je po příslušném dovybavení z Allure rozdíl jen v podvozku, červeném přešívání, značky GT, dvojitém výfuku a snad jiné imitace chromu. Kromě podvozku tedy samé prkotiny, navíc na méně pohodlných 18 kolech. Stojí to za to?

A hlavně, nevím jestli jste si všimli ale u FL508 GT s motorem 180k je funkční jen zadní levá část výfuku. Pravá je jen na okrasu. Alespoň takto jsem to viděl, když je jedno GTčko předemnou rozjíždělo a pára šla jen z jednoho výfuku  :)

Odesláno

jj koupil a jsem nadšeny a v servise taky koukal že jsem koupil dobře. ted jen předělat na češtinu a aktualizovat navigaci a je to. Už jsem to zjiš%toval a stoji to cele 2000Kč v Olmiku čestina za 400 a s mapama za 2000 ale nevim jestli s dani na to jsem se uz neptal.

Jinak diky za nabídku ale konto je zruinované :-) a zena si oblibila modrou

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak jsem vyzkoušel nový RXH. V showroomu mi ho půjčili na asi půl hodiny a já se byl projet po Praze na místech, po kterých běžně jezdím se svou 508. RXH bylo fajn, názory z recenze auto.cz o tvrdém podvozku nejsou na místě. Moje auto má podvozek tvrdší. Projel jsem i rozbitou a vlnitou cestu a podvozek to odfiltroval hezky. V zatáčkách už auto tak suverénní není, ale to jsem ani nečekal.

Motor byl 2.0 180k diesel a jelo to hezky podle očekávání. Akcelerace byla ale na úrovni mého auta, takže žádný zázrak.

Převodovka řadila trochu pomaleji, tak rozvážně a někdy s drobným cukáním....hlavně při rozjezdu. Jinak je to ale příjemný pomocník.

Testovaná výbava měla úplně vše v max. výbavě včetně bílo-černých kožených sedaček. Těžko se mi hodnotí dojem z interiéru protože již 3,5 roku jezdím v podobným. Pro nezaujatého a nového zájemce to ale může příjemné překvapení s nádechem luxusu.

Jedinou vyslovenou slabinou byl infotainment. Odstranění kolečka ze středového tunelu bylo hrozivou chybou. Doteková obrazovka je teď vysoko a daleko, neovládá se to dobře.Nejhorší ale o řád horší grafika, složité menu a hlavně nemožnost ovládat veškeré funkce z volantu. Před FL byl zde často prezentován názor, že navigace je velkou slabinou auta. Nechápal jsem proč, já jsem byl s infotainmentem a jeho ovládáním spokojen. O katastrofě bych mluvil teď po FL.

Celkově ale RXH byl dobrý vůz, jen s nelichotivou cenovkou kolem 1 mil. Kč.

Hlavním problémem 508 je ale něco jiného....nový Passat. Hned po 508 jsem šel do Auto Jarov projet Passat. Chtěl jsem vyzkoušet nějakou rozumnou prostřední výbavu, ale měli k dispozici jen vrcholnou specifikaci s téměř celou volitelnou výbavou. Biturbo, vysoce přes 200 koní, 4motion, dsg, velká navi, active display, adaptivní podvozek, etc. Prostě výbava mimo realitu 508. Ačkoliv Passat v této výbavě stojí ceníkově nechutných 1,4 mil. Kč, je srovnání s RXH zajímavé, protože se jedná o vlajkové lodě - nejlepší co oba výrobci mají. A byl to nerovný souboj. 508 dostala KO po pár vteřinách, stačilo jen nastartovat a opustit parkoviště. Všechny ty přistroje na čele s Active display působí neskutečně. Rozjezdy DSG u třídu lepší než EAT6, podvozek také. Biturbo pak nemá ani smysl srovnávat s Bluehdi. Zatímco 508 zůstava oběma nohami v mainstreamu, Passat technicky i cenově míří výš. Prostě nerovný souboj. Lepší výsledek by se dal čekat u srovnání 508 s Allure s nějakým příplatkem a Passatu s monoturbo motorem, umírněnou výbavou s klasickými budíky a bez 4motion či adapt. podvozku.

Rozdíl v technice je samozřejmě odůvodněn novostí auta. 508 je koncepce roku 2010 a Passat roku 2014/2015. Je neuvěřitelné jak moc těchto pár let znamená. Ani se nedivím, že firmy se snaží obměňovat modely co nejdříve. Dokonce i Volvo hodlá zkrátit živnost modelové řady ze současných 10 let na mnohem kratší dobu.

508 tak teď stejně jako Insignie důstojně dožívá a potřebuje nástupce jako sůl, pokud chce útočit na top mainstreamu. Držme palce ať to nové 509 vyjde, ale bude to mít strašlivě těžké.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...