Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

partner ventilátor topení


ocean

Recommended Posts

Zdravím všechny.

Chtěl bych se zeptat ohledně ventilátoru topení na partneru 1,6hdi manual klima 2008.Větrák mně jde pouze na čtvrtý stupeň.A prý by to mohly být tranzistory u větráku.Návod na jejich výměnu mám.Jen ale nevím kde je mám hledat a jak se k ním dostat.Nedělal jste to už někdo.Díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těžká rada.

Prohlídni ty odpory, proměř ohmmetrem i voltmetrem, zda přepínač dává správná napětí. Ty odpory se zřejmě spojují seriově i paralelně.

Závada bude viditelná: opálený konektor, opálené odpory, možná spálený přepínač.

Pokud ti to nic neříká, tak vyhledej elektrikáře. To fakt nejde tady popisovat základní elektrikářské úkony.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Zdravím kolegové mám podobný problém.Dneska cestou z noční jsem se stavil pro pečivo a při opětovném nastartování(nevypl jsem ventilátor topení) nejde vypnout ventilátor.Můžu přidávat otáčky od půlky až na maximum a zpět,jen nejde vypnout.Pokud otočím od půlky k minimu nic se nedějě. Budu vděčný za každou radu v sobotu se na to chci podívat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle serviceboxu pro tvůj VIN máš toto, tzn. 4 rychlosti. Anebo dej fotku.

 

Není mi jasné, jaká závada by to mohla být, kdyby byl ovládací knoflík plynulý a regulace fungovala částečně, jak píšeš. Snad že by na ovládacím potenciometru byla upadená (odpojená) zem, tedy kontakt na levém konci dráhy.

post-2001-0-86193000-1444938097_thumb.jp

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyřešeno :-) odešel jeden ,snad to napíšu správně tranzistor na ventilátoru.Na vrakáčí v Dušníkách mně nechal komplet ventilator za 1200 kč.Nové ovládání klimatizéru stojí v Kelly od 3000kč.V každém případě nechám dát dohromady ten můj původní.Děkuju za rady a nápady :-) 

Upraveno uživatelem Roman 1173
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zdravím ve spolek.Dnes mě přestal fungovat ventilátor topení. Nejdřív občas nefungoval a pomohlo  vypnout motor a zas nastartovat, ale dnes už ventilátor ani neškrtnul. WIN VF37J9HL0BJ811229. 

Když přivedu na svorky ventilátoru napájení 12V tak funguje. Odpor ve vzduchovém kanálu topení je také funkční. Předpokládám, že vzhledem k proudovému odběru ventilátoru je někde relé které je spínané ovladačem rychlosti otáčení na palubní desce. Poradí někdo kde a které relé mám hledat? Pojistky jsem v rychlosti proměřil, ale která je k ventilátoru topení nevím. V popisu pojistek jsem takovou nenašel.Bez ventilátoru to po ránu moc nejde a tak jsem provizorně připojil ventilátor přes externi pojistku 60A přímo na přívod. Ten ventilátor bere aspoň 40A podle toho jak se provizorní vedení hřeje. Musím to rychle vyřešit dřív než vyhořím.

Hezký večer.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prečo najskôr neskusis tie tranzistory, otázka 5€.

Myslim si, ze zadne tranzistory v mem regulatoru ovladani topeni nejsou.Je to pouze muj usudek, nasel jsem na serviceboxu ze v mem aute jsou jen zatezove odpory a neni tam ridici jednotka (č3 ze schematu tady ve vlakne) nebot mam mechanickou klimu, Vse by vysvetlilo schema ovladni kdyby jsem ho nekde sehnal. 

Na privodu k motorku neni zadne napeti, v pripadech ktere jsou zde na foru popsane jede motorek na 100% a potom je to dusledek prorazenych tranzistoru.Navic se ty navody tejkaji jinych modelu aut a nevim zda je tam regulace topeni resena shodne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...