Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

protože odborníky zatěžují lidé co už nepotřebují plně funkční pohybový aparát, oproti lidem co je ještě dost let v práci čeká. Když vlezeš do jakékoliv ortopedie je tam vždy min 70% důchodců. Bože kolik lidí něco bolí a žijou a normálně fungujou jen si prostě nechodí s kažou pi...inou stěžovat k odborníkům, kteří pak díky nim nemají patřičný zájem o mladou populaci, která jim dře na důchody.

Beru to označení s rezervou ale vem si to tak, že ty si uděláš něco s kolenem a budeš ošetřován a bude ti neustále sdělováno, že lepší už to nebude a že to už nepotřebuješ zlepšit, ve smyslu s ohledem na tvůj věk, se s tím holt budeš muset smířit.

No zabil bych ho. A brzy mu asi něco udělám. Nedej bože se něco podobného stát člověku, co chodí do práce rád, není problematický, má doma miminko nebo menší dítě a bez peněz se prostě žít nedá. A nemocenská ikdyž beru okolo 16 tisíc je sice super ale likvidační a reálný plat je přeci jenom lepší a hlavně není člověk ničím omezován.

A nejdůležitější je zdraví ale někdy to prostě bez peněz nejde a někteří arogantní doktoři si to neuvědomují a svojí péči o pacienty dost flákají.

[upravil dne 3/9/14 18:10 od Tony Stark]

Odesláno

vidím, že patříš k lidem, co nesnášej důchodce--jiné takové jako jsi ty serou možná tvojí rodiče, nebo prarodiče, co sedí v jiné čekárně u doktora...,nemá smysl víc psát :roker

Odesláno

To není úhel pohledu, ale demence. A 16 tisíc za ležení doma je likvidační? Kolik procent lidí má takový čistý plat a musí vyžít a vydržovat děti na VŠ?

Odesláno

jasne takže budete oba raději sedět doma třeba rok s těmi 16 tisíci a budete se snažit udržet děti na VŠ a platit vše potřebné místo toho aby Vám lékař umožnil vydělávat si mnohem víc ale nemá na to náladu Vás tzv. spravit jak by měl?

Odesláno

Nepochopil jsi. Nebyla to narážka na léčbu a odvedenou práci doktora, ale Tvé vyjadřování vůči lidem, kteří už něco na tomto světě zažili, udělali, je za nimi něco vidět a ty je nazýváš zasranými důchodci.

Odesláno

Tony Stark: Někteří se museli lečit několik let a třeba se ani uplně nevylečili, a ty tady po několika měsících spíláš doktorům. Ja mam invalidní duchod a mam problem který se v podstatě nedá operovat protože by mi to nepomohlo a třeba i přitížilo, tak dělám to co můžu a něco navíc, ale hlavně nenadávám okolo sebe na všechny ostatní jen proto že mi někdo nemuže, neumí pomoct. Trošku na to koukej jinak, třeba co by jsi jako dělal kdyby ti tu nohu uříznuli ;)

A věř tomu, že aby jsi se uplně uzdravil budeš muset sedět na zadku doma třeba 3 roky

A nemyslím si že by tohle vlákno bylo potřeba mazat, když je něco co se ti nelíbí tak hned smazat, zamknout, utéct od problemu? Ale takhle to v životě nechodí, každý je zodpovědný za to co řekne, napíše, hlavu ti nikco netrhá, jen diskutujeme. Tak si zase uprav nazev vlákna jak má být a neblbni.

[upravil dne 3/9/14 22:56 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Hurvajz......me v Jilemnici po bouracce poslali dóm s fofrklackama a obvazem. V Praze jsem dostal aspoň ortezu. A předevčirem mi zjistili zlomenou nohu. A já na ni 10 dni slapal. To mi nepřijde v 21. století normální. Prosté se na to doktor v Jilemnici ultra vysral......ale já si za nim dojedu a aspoň se ho slušné zeptam, proč se na to vysral......AC bych asi i mohl zadat odškodnění.....na co......snad to dobře sroste....rovnání bolelo, ale co.....

Odesláno

Tak stát se to muže, buď to nebylo hned vidět,nebo se na to vykašlal, ale proč by to dělal, těžko říct no, je jasný že by to tak být nemělo, ale jak tohle řešit, hadat se, soudit se, kam to povede, nakonec je člověk rád že nezustal ležet uplně a že mu to srostlo. Takovejch případů existuje mraky

Odesláno

Tak....jen dodán ze se používá porad jeden snímek z Jilemnice :-)

• O 2 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Trocha oživení a snad i motivací jest, tento elaborát pro Scratche, kterému přeji brzké uzdravení.

Na Mini sraze v FM jsem zmiňoval, že mě bude čekat ještě jeden zákrok. A nakonec tomu taky bylo i když to mělo své tahanice.

Začlo to, když už jsem byl schopen jít do plného dřepu i se z něj zvednout bez pomoci ale v jistém úhlu při chůzi do/ze schodů jsem cítil ostrou bodavou bolest přimo v koleni.

Můj první ošetřující lékař mi neustále tvrdil, že mě to nemůže bolet, psal mi stále léky na bolest - Novalgin a při odchodu se mi doslova smál do ksichtu společně se zdrav.sestrou, že psychické bolesti se řeší na psychiatri. I když mi sliboval při bolestech další zákrok, nechtěl mě operovat, že tam jsou důležitější případy.  Dobrá.

Tak jsem se nasral, zašel na zdravotní pojišťovnu, tam jim vše vysvětlil a ti mi jasně řekli co mám kde říct.

Inu sebral jsem se, zašel k obvodnímu lékaři a spustil jsem ....  chci požádat a mám na to nárok, na revizní posudek a prosím o vypsání vícero (u mne to byly 3) stejných žádanek, kde bude napsáno, že trpím bolestmi po operaci ... (podotýkám, že jsem neměl nikdy žádný úraz kolene, jsem spíše akční typ, sporty a tak)

Se žádanky jsem se vydal k dalším údajně dobrým ortopedům a u 2 ze 3 mi bylo řečeno, že to je zoperováno dobře, že nevidí důvod proč bych neměl jít do práce. Ale říkám, mě to bolí a schody výjdu skoro v slzách. Odpověď to Vás bude bolet ještě hodně dlouho. Říkám jim, tyto operace se provádějí za účel aby člověk chodil bez bolesti, jelikož jsem nebyl úplně nejtěžší případ (i když jsem se následně dozvěděl, že ještě pár měsícu bych takto šmatral a byl bych adept na ednorptotézu kolenního kloubu).

No tak jsem pak zavolal kolegovi co má trošku více peněz (dost se kamarádí s boháči a sportovci) a ten mi následně poradil kam zajít.

Privátní (soukromá) ortopedie.

Doktor mi tvrdil, že vzhledem k rozhasu poranění to bolet může ale ne tak moc, že do toho stejně nevidí a když budu chtít a zaplatím si to(platí se tam vždy-spoluúčast) že mě bude operovat znova a provede tzv. reartroskopii. Super, souhlasil jsem.

Dostal jsem žádanky na předoperační vyšetření-vše jsem provedl a donesl.

Nástup na operaci. Zde už to sepíšu jako Seznam pro příklad a porovnání.

Soukromá ortopedie

6.10.2014 - den operace v 7:00 dojezd na operační sály-koleno stále horké, zánět v koleni

v 9:45 jsem se dobelhal na operační sál-anestezie-celková-spánek

10:40 budíček z anestezie, ihned řada otázek, zda je mi dobře či nikoliv, zda mám bolestli, ledování, podložení nohy, atd ....

10:50 příchod doktora a plně mi v klidu vysvětlil, co byl kde za problém a co prováděl

12:00 vysvětlení, kam si budu píchat injekce na ředění krve a následná ukázka

13:30 odchod domů bez jakýchkoliv bolestí při došlapu ale i tak s fran.holemi - NEMĚL JSEM DRENÁŽ A OTOK NOHY MINIMÁLNÍ.

13.10 - kontrola - minimální otok, punkce se provádět nebude ale budu-li na tom trvat punkci provede a taky že provedl a vytáhl cca 1dcl tektuiny

16.10 - stehy ven, bez otoku, zahodit berle a nástup na rehabky během týdne

21.11 - rehabky skoro za mnou (chybí mi jen 2 a konec) bolesti žádné, koleno propnu úplně, dřep provedu, bez otoku.

A zde soupiska první operace - veřejná nemocnice

28.5.2014 - nástup na operaci

9:30 - 2injekce do páteře, umrtvení dolní části těla - epidurální anestezie

10:15 - už na pokoji

cca 15:00 odeznělo umrtvení - bolesti jak čert, v noze drenáž a vývod na krev (taková hruška s hadičkou) noha oteklá jako 2 stehna vedle sebe

v noci bolesti jak šlak-bez spánku, led jsem ani nedostal a nohu jsem neměl vůbec podloženou

29.5 - 13:00 odchod domů, noha stále oteklá, silné bolesti

dále následovalo 6 punkcí, každá co týden-vždy cca 3dcl krve, stále bolesti

14.7.2014 nástup na rehabky (cca 3 týdny), stále bodavá bolest do/ze schodů

no a posléze i na Minisrazu v FM jsem byl o holi

Celkové nasazení a devastace kolenního kloubu

1.operace - odstranění 1/3 zadního vnitřního menisku a diagnóza, poškození chrupavky 33%, poškození zadního vazu

2.operace - odstranění dalšího kusu z 2/3 menisku ale ne úplného, odstranění úlomku z první operace, zabroušení čéšky a jamky, navrtání dírek do chrupavky pro její další regeneraci

ad - a bohužel mi byla diagnostikována artróza kolenního kloubu a asi to nebude poslední poranění, zatím ...

Toť má zkušenost s otropedy a tohle poradím každému, za kvalitní péči a odvednou práci si raději připlaťte těch pár tisích, stojí to za to.

A zde ještě přidám pár mých poznatků, které jsem díky různým ošetřujícím doktorům a fyzioterapeutům vypozoroval jako velmi kvaltiní rady a postřehy.

1 - nohu po zákroku neustále ledovat, kryogenní pytlík/sáček (měl jsem 3 menší obdelníky a jeden vetší čtvercový)

2 - nohu mít neustále odlehčenou v koleni a nepropínat dokud nezačnete cvičit/rehabilitovat  viz.obr v příloze

3 - jsem někdy dost skeptický ale nakonec jsem zastáncem, bude-li cítit takové pnutí/přechody ve svalech či koleni při přechodu ze sedu/lehu do vstyku/chůze - nechte si nohu "zatejpovat" (místo tejpování musí být oholeno na kůži) funguje to jako neinvazivní ortéza a pomáhá to ! viz. obr v příloze (ale mám je zalepen páskou navíc, protože tejp na tejp špatně drží) - ulevuje a pomáhá aby zmizel otok a ulevuje od napětí svalů - za mě fakt SUPER.

4 - bolí-li to v jakém si úhlu či poloze nohy v zátěži/nedej bože bez zátěže je někde problém

5 - je-li kolenní kloub stále teplejší/horký na dotek, než druhé "zdravé" koleno, je v tom zánět (musí být horké po celý den i noc, přechodná teplota se vyvolává při rozhýbávaní a námaze)

post-43508-0-43141400-1416571117_thumb.j

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odesláno

Mám podobnou zkušenost ze Znojemskou nemocnicí.

Na ortopedii mi řekl doktor,že to mám akorát namožené.Už cca 14 dní jsem nemohl chodit,když jsem to rozhýbal dobrý,ale jakmile jsem se dostal do klidu a znovu vstal nezkutečný bolesti...Takhle jsem trpěl další týden.Otok jsem neměl,pač jsem dostával zábaly ze švédských kapek.Nakonec jsem šel k soukromému ortopedovi,ten se zhrozil když to koleno uviděl.Okamžitě jsem dostal berle. Přišel jsem tam ve středu do ordinace,ve čtvrtek mě přijímali v Ivančicích a v pátek jsem byl na operaci.

Týden po operaci,sice to trochu bolelo,ale už jsem jezdil na kole.Takže tvá slova potvrzuji,protože zdraví je na prvním místě.

Sice jsem to koleno cítil se změnou počasí cca dva roky nebo při větší zátěži,ale nyní nemám sebemenší problémy a nemůžu najít ani jizvy. :papa

Odesláno

Proto stále opakuji, když je něco zadarmo, nebo skoro zadarmo tak to stojí za prd. Jenže jsme naučeni platit za ošetření psa či kočky, za kadeřníka (dámy prominou) ale za svoje zdraví nejsme. Myslíme si že to minimální pojištění co platíme ze zákona může něco takového zajistit? Ani náhodou. Buď se připojistit a nebo to zaplatit až to bude třeba. Jediná šance. A není to o doktorech, je to o systému.

Odesláno

Pridam sa aj ja. 14 let po artroskopii pravého kolena (meniskus a predný krizny vaz, ak si dobre pamatuji) mne začalo koleno bolet. Bez zjavne príčiny. Na vyšetrení u ortopéda jsem cekal mesic, rtg v poho, kontrola o mesic. Ponevadz bolesti neprestavali, zadanka na rezonanci. Termín o mesic. Po rezonanci bolesti malinko odezneli, ale výsledky rezonance zabrali pulku A4, takze na zadost doktora brzka kontrola - o mesic. Bolesti se medzitým vrátili s o to väčší silou. Volny termin na operaci v unoru se doktorovi nelibil, prej tak dlouho cekat nemuzeme. Celou diagnózu vypisovat nebudu, skracene nejvetsi problem odumirani stehenny kosti (uvolnene častecky taky kolenu moc nepomohly) bez jasne príčiny. Proto operace naplanovana o 3 tydny. Cca po 5 mesicich od zacatku pocitovani problemu jsem ted ve stredu do nemocnice nastoupil, ctvrtek byl operovan (vycisteni, nejaké menší úpravy, návrty do chrupavky, no hlavne do stehenne kosti), v patek po odstránení drenaze propusten o barlich domu. Na nohu nešlo doslapnout, ale bolesti v porovnaní se stavem po probuzeni z narkózy, byli snesitelne. Do hodiny po príchodu domu (mam to asi 10 minut autem) koleno silene oteklo, nohou nešlo vubec hnout. Nebyl jsem schopen se dostat ani do auta, tak manželka volala sanitku. Po 4 telefonických urgencich a 2 slibenych časech príjezdu sanitky, se ta nakonec objevila po 3 hodinách a 20 minútach. To kdybych vedel, do ty nemocnice bych možná došel o berlich drive. Jinak, klobouk dole pred ridicem, fakt profesionál. Taky ale neveril, že je mozne v Pardubicich cekat na sanitku skoro 3 a pul hodiny. V nemocnici po pár minútach čekani na doktora, zase klobouk dolu tentokrat pred prístupem sester na ortopedii, vyreseno ani ne za 5 minut - odstránení nahromadené krve z kolena. Bolest okamžite prešla, pohyblivost se zlepšila a opuch zmizel. Dle doktora se to ale znovu muze vrátiť, takze klidne cez víkend na pohotovost. Jinak v pondeli me ceka kontrola, tak uvidime. Snad už nebudou plánovat plastiku predniho krizaku, o ktoré mi spomínali, ze by byla potreba. Kdyz ale pominu veskere problémy okolo, na personál a prístup pardubicke ortopedie si stezovat nemuzu. Zatim, uvidíme jak se bude darit kolenu a celkove noze dal.

Odoslané z MI 3W pomocou Tapatalku

Odesláno

Přeji brzké uzdravení. Má po dvou operacích kolene, plastiku zkříženého vazu, takže vím co to je. Ale musím to zaklepat. Po té poslední operaci před 8 lety, mohu lyžovat, hrát volejbal. Jediné co nemohu je chodit delší pochody. Po dvou, třech km mi to opuchne. 

Odesláno

tak dekuju za vzpruhu :(

jak jsem na tom ja.......na vlastni zadost jsem radsi sel do prace, protoze ortoped by me ani nenechal za 2 mesice vyjet na chalupu a aspon ji zkontrolovat.....hajzl.....

nasledne jsem radsi vzal prvni sedavou praci a aspon pracuju neb nemocenska za zari byla asi 6000.........

no a ted me v prosinci cekaji rehabilitace v centru profesora cecha, a slibuju si od rehabilitaci bud vyrazny posun, nebo presun k jinemu ortopedovi......

faktem je, ze koleno uplne nepropnu a rozhodne neudela drep, tak maximalne do rpaveho uhle.... no a schody taky porad jeste boli, vice smer dolu, nez nahoru......

takze si myslim, ze si na me muj ortoped taky leci svuj nejaky mindrak...pokud se budu mylit, tak se mu i omluvim..... :(

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...