Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, syn uvažuje nad koupí Peugeota. Chci se zeptat, zda v je Praze servis, který byste doporučili. Bude se jednat o ojeté auto s klimou, cena někde mezi 50 až 120 - takže nikoli v záruce a nikoli šrot. Přednostně Praha 4, Praha 10.

Děkuji předem za informace.

[upravil dne 8.6.2014 11:23 od P607Olda]

• O 11 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj,

jsem zde na fóru nový, ale majitel Peugeot 307, 2,0 HDi 66 kW, r.v. 2001. Auto ve slušném stavu, ačkoliv najeto již 240 000 km. Měněno byla již spousta věcí, naposledy vstřikovací ventily. Autu již pravděpodobně vůbec nefungují airbagy, protože na desce svítí kontrolky obou dvou. Navíc jde při řazení trojka přes zuby = pravděpodobně poškozeny synchrony. Naposledy mě v servise upozornili na nutnost výměny brzdových destiček.

Mám na Vás zkušené zásadní dotazy a budu Vám moc vděčný za jejich zodpovězení:

1/ Jakou životnost cca má motor 1.6 HDi? Kolik km zvládá? 

2/ Má cenu nějak řešit ty airbagy? Tam by se asi musel vyměnit celý díl. Myslíte, že "nové" airbagy budou bezpečné?

3/ Jaký servis v Praze doporučujete? Vím, že je to poměrně komplexní téma. Jde mi především o cenu a kvalitu/bezpečnost vozu po opravě. Nemusí být servis autorizovaný, klidně nějací garážníci, ale ať jsou poctiví. Nemám vůbec nic proti náhradním dílům z vrakoviště, naopak ušetřím, ale musí to být bezpečné.

4/ Konkrétně: výměna brzdových destiček předních i zadních. V jednom servise v Praze mi nabízejí za komplet 5800,- Kč, což mi ale přijde moc. Co myslíte? Našel jsem sice i zde na fóru perfektní návody, jak destičky vyměnit, ale nejsem automechanik, takže bych se do toho osobně necpal. 

Děkuju moc všem za odpovědi! Moc mi tím pomůžete. Automobil není levná záležitost...

Upraveno uživatelem tomashewk
Odesláno

1. nejde odpovědět--kus od kusu,podle užívání a servisu

2.to musíš rozhodnout sám, asi jezdíš bez bagů delší dobu?

3.odpověď viz člen-oddie- nahoře ve vláknu

4. je to moc

5.souhlasím, auto není levná záležitost

Odesláno

1. nejde odpovědět--kus od kusu,podle užívání a servisu

2.to musíš rozhodnout sám, asi jezdíš bez bagů delší dobu?

3.odpověď viz člen-oddie- nahoře ve vláknu

4. je to moc

5.souhlasím, auto není levná záležitost

Ad. 1: Vím, že kus od kusu, ale jaká jsou obvyklá množství ujetých kilometrů při horní hranici (tj. pokud se k autu chovám dobře a pravidelně servisuji?

Ad. 2: Budou repasované airbagy ok?

Ad. 3: Trnkoš na Harfě - ok, hodily by se mi i názory dalších uživatelů - nebo už se tady na něm obecně celá komunita shodla?

Ad. 4: Kolik by bylo "přiměřeně"?

On hlavně 1,6 hdi se v roce 2001 nevyráběl. Takže buďto je to 2,0Hdi 66kw a nebo jiný rok výroby.

Sorry, máš pravdu, plete se mi to, je to skutečně 2.0 HDi 66 kW rok výroby 2001.

Odesláno (upraveno)

tak fajn, že sis ujednotil co máš za motor :) (je to základní dvoulitr HDi, takže nesmrtelný motor)

1. cca 500 tisíc km

2.bagy se mají po 10 letech vyměnit za nové (osobně bych nechtěl repasované, vyměnil bych celé auto)

3.má tu dobré reference--dělá dobře, ale nee zadarmo ;)

4. poptej se Trnkoše

Upraveno uživatelem ozzy56

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...