thorr001 Odesláno 10. červen 2025 Odesláno 10. červen 2025 čau. Mám stejnou motorizaci, akorát rok 2011 Jakej olej jsi tam dával? Co se týče bodu 1 - děje se to při vyšší teplotě oleje? Bod 2 - nemyslím si že by to bylo převodovkou... Spíš to bude něco kolem vstřikování, preventivně bych dal nějaký čistící aditivum nebo natankoval Vervu Bod 3 - Tohle se mi stává při vyšší teplotě oleje už od tý doby co auto mám, (koupeno s 228tkm, aktuálně mám 315tkm), zatím to nechávám být, zvyknul jsem si manuálně podřazovat, buď páčkama pod volantem a nebo řadící pákou v poloze M a tím pádem předcházet tomu kdy to kopalo. Prý je to odcházejícím solenoidem na hydraulickým rozvaděči Co se týče kapaliny, pokud je jí dost tak bych v tom problém neviděl, můžeš preventivně nechat udělat proplach chladícího okruhu, je možný že výměník mezi olejem chladící kapalinou bude nějak zanesenej Osobně bych to neřešil a nechal to projevit... Citovat
Veverika23 Odesláno 10. červen 2025 Odesláno 10. červen 2025 (upraveno) Ahoj. Neviem z hlavy aký olej tam servisak dával, musela by som pozrieť faktúru. 1) deje sa to pri vyššej teplote okolnej. To znamená, že počas zimy tie kopance nemajú takú intenzitu ako počas leta. V lete po hodinovej jazde stačí zastaviť, stále držať brzdu v D (nemusím ani preradiť) a jemne sa chcem pohnúť tak príde kopanec. 2) origos servis mi dal nejaku chémiu na prečistenie palivového systému, len to chce dlhšiu jazdu, aby sa to dostalo tam, kam má. Tankujem len na ORLEN. 3) a 4) ale predsa manuálne radenie nemá súvis so spiatockou. Ja používam manuálne radenie hlavne po meste, keďže mozog prevodovky dáva po meste 5ku...trápenie motora v nízkych otáčkach. Ale aj pri tom manuálnom riadení sa vyskytujú také skubnutia pri preradeni. A to Rko, prečo to má vibrácie? Kvapaliny je dosť, ale tá farba sa mi nepozdáva. Jeden servis mi tvrdí, že je zbytočné teraz meniť kvapalinu bez rozvodov, lebo sa môže niečo posrat, že je lepšie to robiť pri jednom. Už si menil DPF a vstreky? Pripadne môžeme si napísať správu, aby sme nezaplnili vlákno? Upraveno 10. červen 2025 uživatelem pavelu96 Necituj přímo předchozí příspěvek, jsi tu celkem dlouho na to, aby jsi chápala základní pravidla. Citovat
thorr001 Odesláno 11. červen 2025 Odesláno 11. červen 2025 čau, jak jsem psal, nechal bych to projevit, je možný že ten hydraulickej blok je už prostě na repas... Jakej olej tam teď máš? Co se týče vibrací na R - to jsem nikdy neřešil... Opravdu to vibruje jen na R? co při pomalým rozjezdu třeba do kopce na D, dělá to něco? DPF jsem nechával čistit ve 288tkm, vstřiky jsou origo. Klidně napiš zprávu Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 11. červen 2025 Odesláno 11. červen 2025 Hele takhle těžko říct, chtělo by to přes diag juknout třeba na to jak se chovají ventily, jestli jsou správné tlaky, v toleranci atd. Na tom hydrobloku se defacto nemá moc co podělat, pokud tím neprojdou špony, ale ventily už můžou být unavený, případně trochu poladit tlaky oleje. Citovat
thorr001 Odesláno 11. červen 2025 Odesláno 11. červen 2025 To jsem nevěděl To se dá přes diagnostiku? resp. potřebuješ na to nějakej speciální SW? Citovat
rhinos Odesláno 11. červen 2025 Odesláno 11. červen 2025 tak pokud na tom nechceš úplně šetřit tak na mě nedávno vyskočilo video na YT ,kde se automaty řešily. A bylo to nějaká pražská firma .... https://www.automatickeprevodovkypraha.cz/ A podle videa nejdřív dělají diagnostiku jestli má smysl do toho vůbec hrabat. A na 508 jsem koukal to vycházelo na 10 500 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 11. červen 2025 Odesláno 11. červen 2025 Jo, v diagboxu to normálně je. Jen si musíš najít, jaké tlaky tam mají být, to už v diag uvedené není. thorr001 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.