Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Poslední dobou se mi po nastartování studeného motoru stává, že se motor po přidání více než půl plynu jakoby dusí. Projevuje se to v zátěži po rozjezdu hlavně na 1 a 2 převodový stupeň. Při zahřátem motoru se to nestává.

Když přidávám plyn plynule a pomaleji, motor jede normálně, ale když přišlápnu plyn víc tak se začne dusit. Motor změní zvuk, nezrychluje, pomůže jenom uvolnění plyn. pedálu a pak postupně přidávat.

Jo a ještě jsem si všiml, že motor má docela hluché místo mezi 2800-3000ot. Když jedu na 3stupeň a vytočím motor na 4000ot pak přeřadím na 4st. otáčky spadnou na necelé 3000, v ten moment motor jakoby zaváhá a cca po 1s chytne znovu dech.

Nové- filtry, svíčky, olej total 10w40.

Na diag. to zatím nebylo, ale kontrolka motoru nic nehlásí.

Osobně mám podezření na hydroštely.

Poradí někdo co by to mohlo být?

Odesláno

Něco podbnýho se mi dělo když jsem měl oxidaci v konektoru lambdy. Bacha na opravu kontaktolem, nedoporučuju, můžeš ji tím přiotrávit, bere si skrz dráty referenční vzduch (některý typy sond, jiný maj extra kanálek). Takže konektory rozpojit a zapojit několikrát za sebou, a uvidíš.

Odesláno

Ohledně lambdy- nesignalizovala by kontrolka motoru nějakou chybu? Každopádně to vyzkouším.

Teplotní čidlo- to opravdu ne. Dělá jenom ihned po studeném startu. Nastartuju , rozjedu se 1,2 a pak už se nedusí. Takže teplota se nemá šanci nějak výrazně změnit.

Ještě mě napadlo, že je na autě původní výfuk, který už není v nejlepší kondici. Sem tam nějaká dírka a netěsnost. Ještě ho zkusím vyměnit, když už mám koupený nový. Nový jsem chtěl dávat až na zimu, tak to holt uspíším.

Odesláno

Taky tipuju na teplotní čidlo. Říká řídící jednotce, že motor je teplý, ačkoli je studený. Proto řídící jednotka dává chudou směs. Jakmile se motor trochu ohřeje, je vše OK, protože pak už údaj toho vadného čidla odpovídá pravdě.

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Tak mám nové poznatky. Motor se za studena dusí o něco více než původně. Dál když jedu ustálenou rychlostí a plyn jenom lechtám, motor jakoby vynechává. Je to cítit jak auto cuká. to vše se děje do cca 3000ot. pak už jsem ten problém nepozoroval.  Když mu dám za studena pořádně napít od 2000ot. do cca 3000 tady už se motor chytne a jde za plynem, a pak pustím plyn, zdá se mi že si umí střelit do výfuku.

Kontrolku motoru se zatím rozsvítit nepodařilo a na diagnostice to taky nebylo. Výfuk už je tam nový a těsní.

Nějaké nápady? Je tu někdo z okolí Hodonína, kdo by to napíchnul na diagnostiku? Do autorizáku to zatím dávat nechci.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...