Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím

Mám taký problém so servom. Z ničoho nič prestalo ísť. Naštartoval som a ostalo v štádiu akoby auto bolo nenaštartovane. Pred tým všetko v pohode, žiadny problém.

S tažkou biedou som došiel domov. Nebude to vypálená poistka?

Vďaka

Odesláno

To je samozrejmé ale čisto teoreticky keď budú poistky v poriadku v čom by to mohlo byť. Nemal som s tým nikdy žiadny problém a proste som šiel z roboty domov a volant tuhý.

Odesláno

Všetko je tak ako má byť, len neide servo ... žiadne kontrolky nesvietia všetko zhasne keď naštartujem tak ako to má byť. Keby aspoň niečo vyskočilo ale vôbec nič. Proste akoby bolo všetko v poriadku

Odesláno

Tak vyskočiť asi ťažko vyskočí, to skôr by ho musel nejako vytrhnúť, každopádne zkontrolovať konektory, vodiče a poistky, iná možnosť je , že po úniku oleja zostalo servo suché a potom môže stačiť doliať a odvzdušniť alebo to čerpadlo môže byť vinou straty oleja KO.

Vlastne je ešte jedna možnosť, že následkom korózie resp. netesnosťami sa dostal bordel (napr. olej a pod.) do preistoru riadiacej elektroniky a zničil ju, samotné čerpadlo môže byť OK ale bez tej elektroniky je mŕtve.

Ak nepomôže kontrola napájania a doplnenie kvapaliny tak potom asi bude nutná demontáž a potom sa uvidí podľa toho, v akom je stave...

Odesláno

Zaujimave je to ze vcera ked som isiel do automechanika tak sa mi normalne zaplo zatial funguje ale ked to urobilo raz tak to urobi znova. Skusim prekontrolovat vsetky kable ci niesu nejako povolene aj poistky a potom sa uvidi ale zatial ide no v kazdom pripade je to divne. Olej tam je na max ved pred troma dnami prislo auto z opravy a aj vcera mechanik pozeral a oleja je dost a tiez na nic neprisiel. Presiel diagnostikou a vsetko ok kontroloval tam nieco manualne a tiez na nic neprisiel ale uz som mu spominal nech pozrie kolko stoji repasovane servo cerpadlo zesa vymeni a pokoj

[upravil dne 23/5/14 10:26 od 5stupo5]

• O 7 měsíců později...
Odesláno

Zdravím všechny...

Přihodil se mi podobný problém se servem,tak mě zajímá,jak jste to ve finále vyřešili-respektive,co tam byl za problém...

Na asi neorigo diagnostice u kámoše to totiž žádný problém nehlásí.

Předem dík za nějakou reakci...

Odesláno (upraveno)

ale veď o príčinách sa tu už toho popísalo dosť, stačí pohľadať, nikde nie je napísané, že v tvojom prípade je príčina tá istá....

1. prvá vec, ktorú musíš urobiť, je doplniť olej

2. skontrolovať konektory, servo má veľkú spotrebu prúdu takže konektory MUSIA byť v perfektnom stave

3. skontrolovať poistku, resp. odmerať šťavu na prívode do serva

4. problém by mohol byť aj v samotnom serve, okrem čerpadla sa v ňom nachádza aj elektronika, ktorá je ohrozená hlavne ak servo tečie, servo komunikuje s hlavným počítačom BSI a k tomu sa napojíš jedine originálnou diagnostikou, univerzálna sa pripojí tak maximálne k riadiacej jednotke motora

5. jedotka s páčkami pod volantom (COM2000) okrem iného udáva do BSI polohu volantu a vodiče od snímača sa namotávajú okolo stredu, takže sa časom môžu tiež poškodiť, na toto je tiež dobrá origo diagnostika...

vo väčšine prípadov pomôže bod č.1, doliatie oleja s prípadným odvzdušnením, druhou najčastejšou príčinou je asi vadné servo (únik oleja-opraviteľné, chyba elektroniky alebo samotného čerpadla-asi najjednoduchšia je výmena za nové servo resp. repasované)

používať dve vlákna na riešenie toho istého problému asi nie je najlepší nápad a myslím, že je to aj proti pravidlám fóra ;)

Upraveno uživatelem 307rg
  • O 1 rok později...
Odesláno

Dobrý deň, vlastním Peugeot 407 coupe r.v. 2006, mam problém so servom. Takmer vôbec nefunguje a prejavuje sa to tak, že po tom ako auto dlhšiu dobu stojí, ešte trošku zaberá, ako náhle ho zohrejem a jazdím aj prerušovane, tak vôbec nefunguje. Nesvieti mi ani kontrolka serva na palubnom počítači, kvapaliny je dosť. Viete mi niekto poradiť? Ďakujem

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...