Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

3V6 sedan mame ve firme, kupovali jsme ho v 80t, ted ma 450t, jezdi bezvadne, zadne zvlastni zavady (ani cerpadla). Ted jsme menili kompresor klimy, jinak jen nejake silentbloky na zad. naprave, a pravidelne rozv. remen.

Spotreba asi 8,5 - dlouhe trasy, jemna jizda.

Vyborny auto, nejprve jsem litoval, ze moc zere, ale ted jsem spokojen, protoze predimenzovany motor drzi.

Odesláno
Původně zaslal: Fx

Delaly se i HDicka... Nebo aspon i to jsem videl v Nemecku... Ja se ted svezl 406 kombi, na stitku napis e2 98, z druhy strany nalepka, ze rok vyroby 2000, v papirech rok vyroby 2001, a co je mi jeste vetsi zahadou, palivo benzin a objem 2230 ccm, takze naprosto netusim, co to je, kazdopadne na sprintu s moji 1,8 se snizenou hlavou to sklopilo usi a pojel jsem to (na 400 metru). Jinak jsem s tim jel ted Brno a zpatky a po rovince bez problemu 240 (tacho do 250ti), do kopce 220 no problemo a jeste jsem to trochu i setril. Vykon to ma psano nejakych 117 nebo 119 kW, fakt nevim... Je to kamosovyho tchana, bylo to kupovany novy na firmu, ale takovej motor fakt neznam, no proste divnota... A jeste tam blikala furt nejaka chyba a celkove se to chovalo tak nejak podivne... :-/ no nevim... Bylo na tom proti mymu znat tech 5 let veku min, ale jinak teda zadna slava... Asi zustanu u myho, nebo bych menil za trilitr, ale napred bych se tim chtel svezt jako ridic, treba i na letisti, proste jen chci zjistit, jak to taha

Já vím 2.2 HDI, ale to dávali až do novější verze.

Odesláno

je to normalni 4 valcovej motor, se dvemi vyvazovacimi hrideli, dava se do 607 a do 407, ve 406 jsme jej mohli videt v coupetku a pak i v sedanu a breaku, ale u tech hlavne ve verzi sport. Pro ty kteri nechteji 3,0 ale 2,0 je slaba, tak je tenhle motor slusnej kompromis. blizsi specifikace jsou z clanku o motorech v 407:

Benzinový motor 2.2 l (EW12J4)

Tento motor se zdvihovým objemem 2 230 cm3 (vrtání 86 mm, zdvih 96 mm) dosahuje největší výkon 116 kW při 5 650 1/min a nejvyšší točivý moment 217 Nm při 3 900 1/min. Již při otáčkách 2 000 1/min poskytuje točivý moment 200 Nm, což představuje 92 % jeho maximální hodnoty, a to až do 5 500 1/min. Tato charakteristika znamená zlepšení akcelerace vozidla, aniž by bylo nutno řadit. Navíc, pro omezení přirozených vibrací vyvolávaných čtyřválcovým motorem při těchto akceleracích, je vybaven dvěma vyvažovacími hřídeli, poháněnými klikovým hřídelem. Tento motor využívá v hojné míře lehké slitiny (blok – hlava válců), má čtyři ventily na válec a dva vačkové hřídele v hlavě. Aby bylo dosaženo velkého točivého momentu v nízkých otáčkách, je vačkový hřídel sacích ventilů opatřený systémem proměnného časování (on/off, VTC), který se posunuje o 20° vzhledem ke klikovému hřídeli. Řízení motoru je zajištěno systémem Magneti Marelli typu 4MP, který ovládá těleso škrticí klapky s motorkem, fázované sekvenční vstřikování a rovněž sekvenční zapalování s jednou cívkou na válec.

2,0_16v_grafy.jpg

2,2_16v_motor.jpg

[upravil dne 30/9/05 Masinka]

Odesláno

sedan 2,2 benzín jsem zkoušel :aut , ale byly nějaké nejasnosti ohledně původu,tak jsem raději vzal 2,0 T benzín 109 KW a 235Nm/2500ot -to taky není špatné :D

Odesláno

Ja tim jel v kombajnu a pac mi bylo divny, ze to jede nejak malo na to, co je to za motor, tak jsme dali sprint s moji 406 a vysledek byl prekvapivej - fakt to jelo nastejno, teda na petku jsem pak uz dost ztracel, ale na 400 metrech, coz ne bezna dylka sprintu, to jelo proste dost podobne...

Odesláno

na nabidky v tipcars jsem se kdysi taky dival, ovsem nebylo vyjimkou, ze inzerovane auto jiz bylo par tydnu prodane, v bazaru nikdy nestalo a nebo za podstatne vyssi cenu/horsi stav...

jinak cupatko v 3V6, hmmmmm pekneee :mrk

Odesláno
Původně zaslal: kšanda

Původně zaslal: Jezkovi.voci

Na co měnit olejovou pumpu?

no někdo tu psal o měnění vodní pumpy. tak proč ne i olejovou. osobně sem při výměně řemenu měnil jen řemeny a kladky.

protoze ta vodni pumpa je blbe konstrukcne vyresena.

Odesláno
Původně zaslal: kšanda

no někdo tu psal o měnění vodní pumpy. tak proč ne i olejovou. osobně sem při výměně řemenu měnil jen řemeny a kladky.

Hlavně ta vodní je na rozvodech takže nemusim snad řikat co se může stát když vyměníš jen rozvody a pumpu ne

Odesláno

myslel sem že sem to sem napsal ale nikde to tu nevidim. já nevim na co. někdo tu řikal něco o pumpách tak sem mu tam dal i tudle. já bych neměnil a ani sem neměnil ani vodní pumpu. měnim jen řemeny a kladky

a já mam vodní pumpu na řemenu k alternátoru a olejovou na rozvodech.

[upravil dne 5.10.05 kšanda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...