Háček Odesláno 9. květen 2014 Odesláno 9. květen 2014 zdar a sílu Klucí přítelkyně má notebook HP compaq 2710p jenže je pomalej jak bejk, zaspodu sem na něj šahal je rozpálenej jak prase ... stah sem prográmek speedfan ten mi ukazuej teplotu procáku od 55-65°C otáčky větráku 2350-2500 RPM což by mělo podle mě foukat jak dábel ale zaprvé nedělá žádnej hluk a za druhé z otvoru pro odvod teplého vzduchu sice jde teplej vzduch ale je to jen foukáneček do ouška ... eště co sem čet recenzi tak psali že je dost pomalej hdd 1,8\'\' (to by taky mohlo mít vliv na rychlost to vím jen mě zajímá ten ventilátor) nevíte kde by mohla bejt chyba ? nebo je to normální u tohodle modelu (co sem koukal když se dal sehnat tak stál kolem 35.000 .. než to rozeberu a komplet vyčistim od prachu atd .. Citovat
koblih69 Odesláno 9. květen 2014 Odesláno 9. květen 2014 Možná tam bude chuchvalec prachu, který brání cirkulaci vzduchu. Pokud je k tomu přístup tak to rozdělej, pokud ne tka s citem vyfoukej vzduchem zvenku. Citovat
Háček Odesláno 9. květen 2014 Autor Odesláno 9. květen 2014 OK kouknu na to zatím díky kdyžtak napíšu jestli pomohlo to nebo tamto a co kde bylo nebo napíšu že to nepomohlo .. tak zatím díky ted se instalují aktualizace tak na to pak vlítnu Citovat
koblih69 Odesláno 9. květen 2014 Odesláno 9. květen 2014 Jinak co se týká rychlosti tam mám konfigurací velmi podobný notebook - Dell Latitude XT, CPU je 2x1,33 a 3GB paměti. HDD je taky 1,8\" a není to žádný trhač, ale na běžnou práci vyhovující. Citovat
MJSytic Odesláno 9. květen 2014 Odesláno 9. květen 2014 Jen kdybys potřeboval, tak návod případně zde: http://www.manualslib.com/manual/273070/Hp-Compaq-2710p.html?page=74#manual Citovat
Guest Džůny Odesláno 9. květen 2014 Odesláno 9. květen 2014 Rozhodně rozdělat, vyčistit od prachu a nanést nové vrstvy teplovodivé pasty. HP mají dle mých zkušeností s přehříváním hrozné problémy, sám jsem rozebíral minimálně čtyři, všechny měly stejný problém. Citovat
Háček Odesláno 10. květen 2014 Autor Odesláno 10. květen 2014 pánové, tak mám pár věcí co se dělo... večer sem to rozdělal nedemontoval jsem ventilator ale pokusil jsem se ho vyčistit párátkem a kouskem vaty, čistě už vypadá, ale měl jsem ho odpojenej, ted ho zapojim a nejde .. .když an něj přivedu 5v z externího zdroje tak jede v pohodě na plný kule, ale když ho cvaknu na MB tak se nerozjede .. koukal jsem co kde sem zapoměl zapojit ale nic sem nenašel .. tak jsem s rozumem v koncích .. ps.: muj nevlastní otec něco podobného řešil u staršího lenova, přehříval se tak ho rozebral a koukal že ventilátor někdy jede někdy ne tak mu dal přímí krmení z nějaké diodky nebo odkud a běží mu ted pořád přes odpor snížil otáčky a notebook se nepřehhřívá .. napadlo ěm to ted taky ale u toho HPčka to nemám kam napojit .. takže tím ten problem padá .. nějaké další rady ? Citovat
Háček Odesláno 10. květen 2014 Autor Odesláno 10. květen 2014 tak změna, komplet sem to zase rozhazel zkontroloval všechno zapojený vše ok, bez deklu sem to nahodil a větrak běžel an plný kule což by mi nevadilo aspon by sel regulovat tak sem to složil všechno do kupy a opět nejde .. přemejšlim kde muže bejt chyba a je mi divný když ho necham zapojenej a napichnu ho 5V z externiho zdroje tak se rozsvítí i kontrolka wifi .. . Citovat
koblih69 Odesláno 10. květen 2014 Odesláno 10. květen 2014 To jako, že do zapojenýho větráku v desce přivedeš z venku +5V, to si děláš srandu ne Citovat
Háček Odesláno 10. květen 2014 Autor Odesláno 10. květen 2014 no jen sem to zkoušel .. neboj baterku sem měl vyndanou Citovat
koblih69 Odesláno 10. květen 2014 Odesláno 10. květen 2014 Ty seš teda koledník... jak se asi tomu tranzistoru líbí když mu do toho závěrnýho směru zapojíš natvrdo napětí? No možná už je mu to jedno Citovat
Háček Odesláno 10. květen 2014 Autor Odesláno 10. květen 2014 no hele ono to stejně nefungovalo tak co .. zitra to odvezu eletrikošovi a on se to mrkne, a kdyžtak to zapoji jak to zapojival u jeho notebooku přes odpor na stalo aby to aspon nějak točilo tim větrakem Citovat
MotoMoto Odesláno 10. květen 2014 Odesláno 10. květen 2014 Bastlím, bastlíš, baslíme. A když to nepůjde, tak to přebastlíme celé. Není levnější si to dát opravit, někomu kdo tomu rozumí? Citovat
koblih69 Odesláno 10. květen 2014 Odesláno 10. květen 2014 Tak von novej ventilátor stojí 160,- http://www.ebay.com/itm/Brand-New-HP-Compaq-2710p-2730p-Series-Fan-501495-001-/251105990253?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a7715566d tak je lepší zničit desku než ho vyměnit Citovat
Háček Odesláno 10. květen 2014 Autor Odesláno 10. květen 2014 kdyby nešel větraček tak bych to neřešil žejo, ale jak sem psal tak když ho nakrmim externě tak jede .. achjo .. Dat to někomu opravit .. kdo tomu rozumí... o hp servisech sem se taky dočet pěkný věci .. že tomu sami pořádně nerozuměj .. atd .. .. no nic .. přebastli se jen ten ventilator a hotovo .. mužeme lock .. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.