Harry-HK Odesláno 30. duben 2014 Odesláno 30. duben 2014 Zdravím, nemá někdo prosím instalačku Windows 7 na půjčení v okoli HK? Umřel mi hdd a jaksi instalacku jsem nedostal, neboť oem...tenhle zpusob distribuce windows je teda fakt na pytel... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. duben 2014 Odesláno 30. duben 2014 No a už máš po záruce? kdyby ne tak servis zajistí software na nový HDD Jinak se to dá i stáhnout, čistý. Ale pozor je to warez a ten na našem foru nesmí být, takže kdyžtak pohledej, ale odkazy tu nečekej;) [upravil dne 30/4/14 21:14 od Radek Hurvajz] Citovat
Harry-HK Odesláno 1. květen 2014 Autor Odesláno 1. květen 2014 No bohuzel 4 mesice...jsem pekne nas...prisel jsem o nejaka data a ted tohle... Jasny, to vim ale zatim jsem nemel stesti na cisty system...vzdycky tam byla nejaka havet... Ja bych si i to divko koupil ale ani na aukro neni... Priste chci k notasu i instalacni medium...tenhle zpusob sireni windows zda se mi ponekud na pip...abych tak parafrazoval jednu citaci. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 1. květen 2014 Odesláno 1. květen 2014 na ulozto hledej Windows 7 all in one ted mi jede na 5 pocitacich a vsechny jsou OEM Citovat
MotoMoto Odesláno 7. květen 2014 Odesláno 7. květen 2014 Ono je třeba a rozumné si udělat Recovery DVD po koupi počítače. Chápu, že to většině lidem nevyhovuje a hlavně každý to skoro neudělá, ale je to ve snaze o minimální cenu. Až budeme ochotní platit víc tak bude i distribuce OEM probíhat jinak. Citovat
ivanh Odesláno 7. květen 2014 Odesláno 7. květen 2014 Ak mas oficialny OEM mozes stiahnut ISO priamo zo stranky Microsoftu. Chcu iba registraciu a OEM cislo. Funguje to na vsetky produkty. Office si kupis iba seriove cislo a instalaciu stiahnes.... Citovat
MotoMoto Odesláno 7. květen 2014 Odesláno 7. květen 2014 OEM je licence poskytována většinou velkými výrobci a oni řeší i veškeré poradenství a podporu pro koncového zákazníky. Tedy většinou žádnou. Ale co je hlavní, tak Microsoft od těchto licencí dává ruku pryč. Takže určitě nepůjde nic takového stáhnout. Něco jiného jsou PKC licence Office a podobných produktů, které jsou prodávány jako OEM, tedy společně s HW. Citovat
vector Odesláno 18. květen 2014 Odesláno 18. květen 2014 Zdravím, nemá někdo prosím instalačku Windows 7 na půjčení v okoli HK? Umřel mi hdd a jaksi instalacku jsem nedostal, neboť oem...tenhle zpusob distribuce windows je teda fakt na pytel... Někteří výrobci mají aktivaci na základě čísla v BIOSu, ale instalačka musí být brandovaná přímo od nich. Většinou se dá objednat na webu a stojí kolem 350 CZK. Nepíšeš, jako verzi máš (32/64 bit, home, pro atd..) 64bitové číslo dáš do 32bit instalačky, naopak to někdy nejde. Instalační image obsahuje všechny verze Home/pro/ultišmejd. Jaká verze se ti automaticky instaluje, nebo nabídne, řídí soubor \"ei.cfg\" Takže stačí mít OEM 32 nebo 64 bit s SP1 (aby si ho nemusel instalovat jako trubka) a vymazet \"ei.cfg\". Při instalaci ti to nabídne všechny verze a vybereš si co potřebuješ. Pokud máš USB flash disk, nepotřebuješ vypalovat DVDčko, stačí nakopírovat všechny soubory co jsou v ISO (rozbalíš třeba tímhle http://www.7-zip.org/download.html přímo na flashku. Pokud ti to nebude brát velké soubory, jeto pravděpodobně tím, že nemá správný formát souborů. takže stačí zkonvertovat do NTFS. convert x: /FS:NTFS Kde x: je písmano jednotky flashky. Pak spustíš „diskpart“ a zadáš .. list disk Vybereš flashku Select disk a číslo disku. List part Select part a číslo oddílu. Active Tím se nastaví oddíl jako aktivní a můžeš z ní bootovat. Tam samozřejmě velice snadno vymažeš \"ei.cfg\". Opruz jsou aktualizace, ale tímhle je jde zvládnout automaticky. http://download.wsusoffline.net/ Skoro všechen software co za něco stojí můžeš nainstalovat na pár kliknutí najednou tímhle https://ninite.com/ Zvlášť pokud máš instalačku z nějakého neznámého zdroje a nemáš checkcum originálu, aby sis ověřil, že v ní nejsou nějaká svinstva, potřebuješ slušný antivir a ten je třeba tady. http://www.malwarebytes.org/mwb-download/ před instalací je vhodné si ověřit, jestli máš v BIOSu nastavený řadič disků na AHCI a na na IDE, když už to musíš reinstalovat, byla by škoda to nechat blbě. a to je všechno. [upravil dne 18/5/2014 23:40 od vector] Citovat
hadas Odesláno 20. květen 2014 Odesláno 20. květen 2014 Pokud by někdo potřeboval, tak můžu poskytnout Win 7 všechny verze. Čisté MSDN od Microsoftu, takže žádný warez. Mám to v jednom ISO a nosím to na flashce, protože na klasické DVD 4,7GB se to nevejde. Jinak je to ale pohodlnější, než pořád někde honit CD nebo DVD s danou verzí Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.