Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chtěl bych se podělit o zkušenosti provozu

nové 5008 , r.v. 12/12 , moto THP turbo 156 k

Zakoupil jsem ji v Německu , najeto cca 30000 km.

Asi po měsíci provozu u nás , mi museli vyměnit rozvodový řetěz

,protože motor byl v určitých otáčkách hlučný . V servisu se tomu

ani nedivili , prý je to běžné u těchto motorů ??? Naštěstí vše

pokryla záruka (do 12/14 ). Cttěl bych se zeptat ostatních se stejným motorem , jestli se vám také tak zahřívá motor , že při běžném nenáročném provozu i na kratší vzdálenosti dobíhá

ventilátor chladiče a to i třeba v podzimních měsících , nebo se jedná o nějakou závadu?

Odesláno

Ano, přeskočení o zub je úplně běžné a čeká tě ještě mnoho servisů. Co se týká přehřívání tak je to bohužel taky známá vada, kterou vyřeší až výměna \"domečku\" termostatu.

Odesláno

Ano, ten ventilátor ještě chvíli běží i když ujedu jen 5 km. Dělá to od začátku co jsem auto koupil. Také jsem se nad tím podivoval, ale teď už tomu nevěnuji pozornost. Asi je to v pořádku. Žádné problémy jsem s tím nikdy neměl a ani jsem se na to neptal v servisu.

Koblih tady píše, že přeskočení o zub je naprosto běžné. Nevím z čeho vychází, ale tady na foru jsem ještě nečetl, že by někomu přeskočil rozvoďák. Možná ho někdo s preventívních či jiných důvodu měnil, ale určitě né, že by mu přeskočil o nějaký zub. To by už byl větší průser.

Odesláno

Vzledem k tomu kolik se toho o tomhle problému (opakujícím se max po 40ti tis.) napsalo nejen tady, je skoro zbytečný tuhle debatu dál rozvíjet. ;) Dohledej si příslušná vlákna... tam zjistíš, že řada uživatelů (Buga, Modzillo... ) absolvovala po opakovaných hupsnutích i výměnu motoru :D

[upravil dne 26/4/14 18:06 od koblih69]

Odesláno

No taky si myslím , že když přeskočí o zub , tak je to průser daleko větší a potom to asi je na výměnu motoru.Ale než k tomu dojde , tak se právě natáhuje ten řetěz a to se projeví hlučností .Nejdříve jsem to nevnímal ,ale po čase se mi zdálo že při určitých otáčkách něco drnčí.Hledal jsem někde uvolněný plech ,ale pak se z toho vyklubal ten řetěz.Divím se , jak může dnes pustit firma poruchový motor, který je údajně motorem roku do provozu ,když každý třetí má tyto problémy.

Jinak co se týče jízdních vlastností , tak je opravdu super.V servisu mi poradili , ať si radši přikoupím záruční roky .

Odesláno

Motor byl vyvinut ve spolupráci s BMW, aneb jak ničit konkurenci.

Nastuduj co nejvíc, problémy už jsou odstraněny, tak si zjisti, co musíš absolvovat. O motoru je tady někde dlouhé vlákno.

[upravil dne 26.4.2014 20:47 od P607Olda]

Odesláno

u toho ventilatoru bych si zjistil jestli byla provedena oprava... byla na to svolavacka.. a tykala se jakehosi cidla teploty komory nebo co.

jinak snad jen hodne stesti. ja uz se tohoto stroje.. kupodivu taky v +-30 tis km zbavil. jeste ted me pro vzpominkach na nej poleva horko....

Odesláno

Je ten řetěz vážně takovej problém? Přeskočením o zub se motor nemusí poškodit a 40000km na výměnu vadit nemusí. Kolik řetěz a sada dílů na výměnu stojí, kolik stojí výměna a jde to zvladnout doma?

Odesláno

Buď zazlobí napínák a skočí to o zub a nebo se někdy protočí řemenice. Myslím, že ještě 2 zuby tomu motoru nevadí, jen se změní zvuk a motor nejede. 40 tis. by mě vadilo celkem dost. nejsem zrovna příznivcem toho měnit 1x ročně řetěz ;)

Odesláno

Co se týče toho doběhu ventilátoru, tak jsem asi před rokem četl nějakou odbornou diskusi, která se týkala turba. A tam psal nějaký odborník výzkumného institutu, že do dnešních moderních motorů se montuje přídavné čerpadlo, které nutí cirkulovat olej i po vypnutí motoru a to zdůvodu, že při zastavení turba vyletí na krátkou dobu teplota oleje(tuším že tam bylo na 400-600C)

a došlo by k poškození ložisek. A proto jede asi ventilátor a snad i nějaké čerpadlo i po vypnutí motoru.

Odesláno

Diagnostika, a podle kodů vyčíst co se děje. Není to normální. Po pár km nemůže běžet větrák.

Nikdy jsem neviděl přeskočený rozvod, \" jen\" :-) posunuté kola na vačkách a vytahaný napínák, který způsobuje hluk.

Chlazení turba je vodou s elektrickým čerpadlem.

1.6 THP je motor BMW. Je to na dlouhé psaní.....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...