jostransky Odesláno 26. duben 2014 Odesláno 26. duben 2014 Chtěl bych se podělit o zkušenosti provozu nové 5008 , r.v. 12/12 , moto THP turbo 156 k Zakoupil jsem ji v Německu , najeto cca 30000 km. Asi po měsíci provozu u nás , mi museli vyměnit rozvodový řetěz ,protože motor byl v určitých otáčkách hlučný . V servisu se tomu ani nedivili , prý je to běžné u těchto motorů ??? Naštěstí vše pokryla záruka (do 12/14 ). Cttěl bych se zeptat ostatních se stejným motorem , jestli se vám také tak zahřívá motor , že při běžném nenáročném provozu i na kratší vzdálenosti dobíhá ventilátor chladiče a to i třeba v podzimních měsících , nebo se jedná o nějakou závadu? Citovat
koblih69 Odesláno 26. duben 2014 Odesláno 26. duben 2014 Ano, přeskočení o zub je úplně běžné a čeká tě ještě mnoho servisů. Co se týká přehřívání tak je to bohužel taky známá vada, kterou vyřeší až výměna \"domečku\" termostatu. Citovat
Vatsug Odesláno 26. duben 2014 Odesláno 26. duben 2014 Ano, ten ventilátor ještě chvíli běží i když ujedu jen 5 km. Dělá to od začátku co jsem auto koupil. Také jsem se nad tím podivoval, ale teď už tomu nevěnuji pozornost. Asi je to v pořádku. Žádné problémy jsem s tím nikdy neměl a ani jsem se na to neptal v servisu. Koblih tady píše, že přeskočení o zub je naprosto běžné. Nevím z čeho vychází, ale tady na foru jsem ještě nečetl, že by někomu přeskočil rozvoďák. Možná ho někdo s preventívních či jiných důvodu měnil, ale určitě né, že by mu přeskočil o nějaký zub. To by už byl větší průser. Citovat
koblih69 Odesláno 26. duben 2014 Odesláno 26. duben 2014 Vzledem k tomu kolik se toho o tomhle problému (opakujícím se max po 40ti tis.) napsalo nejen tady, je skoro zbytečný tuhle debatu dál rozvíjet. Dohledej si příslušná vlákna... tam zjistíš, že řada uživatelů (Buga, Modzillo... ) absolvovala po opakovaných hupsnutích i výměnu motoru [upravil dne 26/4/14 18:06 od koblih69] Citovat
jostransky Odesláno 26. duben 2014 Autor Odesláno 26. duben 2014 No taky si myslím , že když přeskočí o zub , tak je to průser daleko větší a potom to asi je na výměnu motoru.Ale než k tomu dojde , tak se právě natáhuje ten řetěz a to se projeví hlučností .Nejdříve jsem to nevnímal ,ale po čase se mi zdálo že při určitých otáčkách něco drnčí.Hledal jsem někde uvolněný plech ,ale pak se z toho vyklubal ten řetěz.Divím se , jak může dnes pustit firma poruchový motor, který je údajně motorem roku do provozu ,když každý třetí má tyto problémy. Jinak co se týče jízdních vlastností , tak je opravdu super.V servisu mi poradili , ať si radši přikoupím záruční roky . Citovat
P607Olda Odesláno 26. duben 2014 Odesláno 26. duben 2014 Motor byl vyvinut ve spolupráci s BMW, aneb jak ničit konkurenci. Nastuduj co nejvíc, problémy už jsou odstraněny, tak si zjisti, co musíš absolvovat. O motoru je tady někde dlouhé vlákno. [upravil dne 26.4.2014 20:47 od P607Olda] Citovat
milosz Odesláno 27. duben 2014 Odesláno 27. duben 2014 u toho ventilatoru bych si zjistil jestli byla provedena oprava... byla na to svolavacka.. a tykala se jakehosi cidla teploty komory nebo co. jinak snad jen hodne stesti. ja uz se tohoto stroje.. kupodivu taky v +-30 tis km zbavil. jeste ted me pro vzpominkach na nej poleva horko.... Citovat
Benžík Odesláno 27. duben 2014 Odesláno 27. duben 2014 Je ten řetěz vážně takovej problém? Přeskočením o zub se motor nemusí poškodit a 40000km na výměnu vadit nemusí. Kolik řetěz a sada dílů na výměnu stojí, kolik stojí výměna a jde to zvladnout doma? Citovat
koblih69 Odesláno 27. duben 2014 Odesláno 27. duben 2014 Buď zazlobí napínák a skočí to o zub a nebo se někdy protočí řemenice. Myslím, že ještě 2 zuby tomu motoru nevadí, jen se změní zvuk a motor nejede. 40 tis. by mě vadilo celkem dost. nejsem zrovna příznivcem toho měnit 1x ročně řetěz Citovat
P607Olda Odesláno 27. duben 2014 Odesláno 27. duben 2014 Známá měla neskonalé potíže, pak něco vyměnili nebo opravili za 35 t. a od té doby pokoj, jezdí už rok OK. [upravil dne 27.4.2014 23:09 od P607Olda] Citovat
Vatsug Odesláno 28. duben 2014 Odesláno 28. duben 2014 Co se týče toho doběhu ventilátoru, tak jsem asi před rokem četl nějakou odbornou diskusi, která se týkala turba. A tam psal nějaký odborník výzkumného institutu, že do dnešních moderních motorů se montuje přídavné čerpadlo, které nutí cirkulovat olej i po vypnutí motoru a to zdůvodu, že při zastavení turba vyletí na krátkou dobu teplota oleje(tuším že tam bylo na 400-600C) a došlo by k poškození ložisek. A proto jede asi ventilátor a snad i nějaké čerpadlo i po vypnutí motoru. Citovat
Milhaus65 Odesláno 4. květen 2014 Odesláno 4. květen 2014 Diagnostika, a podle kodů vyčíst co se děje. Není to normální. Po pár km nemůže běžet větrák. Nikdy jsem neviděl přeskočený rozvod, \" jen\" :-) posunuté kola na vačkách a vytahaný napínák, který způsobuje hluk. Chlazení turba je vodou s elektrickým čerpadlem. 1.6 THP je motor BMW. Je to na dlouhé psaní..... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.